Neustále ucpaný nos - alerige, polypy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3641
15.6.18 09:52

Neustále ucpaný nos - alerige, polypy?

Syn 9 let má stále ucpaný nos a má pocit, že musí smrkat. Z nosu mu nic nejde, pokud něco, tak jen voda, žádný hlen, sopel. Nevíte, co by to mohlo být?
Napadla mne alergie, musela by být ovšem na roztoče, protože tyto problémy má jak v zimě, tak v létě, nebo nějaké nosní polypy?
Jsme objednáni na nosní i na alergologii, ale až o prázdninách. Přijde mi to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2996
15.6.18 10:20

@Kaliopa syn mívá něco podobného, ale jen přes zimu. Na ORL dostal kortikoidy a to zabralo. Jinak mu pomáhal Nasivin, ale to nejde používat dlouhodobě. Nosní mandle má v pořádku, alergo-imunologické testy nic neukázaly :nevim:
Opravdu je nutné se na ORL objednávat? Že by mohl už něco do nosu kapat, aby mohl dýchat. Musí být nepříjemné mít dlouhodobě ucpaný nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
15.6.18 10:21

@Kaliopa Pokud se nejedná o sezonní, ale celoroční záležitost, pak bych jako nejpravděpodobnější viděl vybočení nosní přepážky.
V lehčích případech stačí používat nosní sprej (na předpis) ráno a večer, pokud by nepomohlo, dá se v dospělosti udělat drobný zákrok, který by mu na 90% ulevil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24117
15.6.18 10:43

@Kaliopa Máte doma zvíře? Pokud ano, mohl začít být alergický na něj.

Jinak já mám v podstatě také celý rok rýmu. Jediné období,kdy není, je to, když celý den (i noc) je nad 20 stupnů. Jakmile je chladněji, začne mi téct z nosu. Reaguji na chlad. Nemůže mít něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
15.6.18 10:50

Já mám takto celoroční alergickou rýmu, beru awamys. Jinak zkus koupit konvičku, mělo by to pomoci, já se na ni už dlouho chystám, prý fakt pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
15.6.18 10:52

Díky za odpovědi. Zvíře doma nemáme. Na ORL se dá asi objednat dříve, ale my jsme v zahraničí a chci to už udělat v ČR. Na ty testy na alergie mi dokonce říkali, že mají volné termíny až v říjnu. Uvidím na tom ORL, co mi řeknou. Nosmální nosní kapky na rýmu se mají používat jen 5 dní a také to nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4046
15.6.18 11:49

Mela jsem to same. Zacalo to nejakou jako alergii,ale nepreslo to,a mezitim,aby se mi ulevilo,mi pomahal Muconasal,ma dlouhy ucinek a krasne to protahne nos. U me pomohla navsteva na ORL,doktorka mi predepsala Mommox a kortikoidni mast do nosu. Bezny sprej do nosu jsem postupne vynechavala a ted uz mam klid.
Ale urcite syna nenechavej bez nejakeho spreje,co mu pomuze aby splaskla sliznice,alespon na noc. Ja byla fakt nanervy,kdyz jsem pred spanim zjistila,ze si nemam co striknout a budu muset dychat pusou,je to dost neprijemny.
Jo a taky neni vubec na skodu konvicka na proplachnuti nosu,pridavaj ji v lekarne i smerkou na sul,udela se solny roztok a vyplachujou se dirky na stridacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
15.6.18 12:07
@marcellia píše:
Mela jsem to same. Zacalo to nejakou jako alergii,ale nepreslo to,a mezitim,aby se mi ulevilo,mi pomahal Muconasal,ma dlouhy ucinek a krasne to protahne nos. U me pomohla navsteva na ORL,doktorka mi predepsala Mommox a kortikoidni mast do nosu. Bezny sprej do nosu jsem postupne vynechavala a ted uz mam klid.
Ale urcite syna nenechavej bez nejakeho spreje,co mu pomuze aby splaskla sliznice,alespon na noc. Ja byla fakt nanervy,kdyz jsem pred spanim zjistila,ze si nemam co striknout a budu muset dychat pusou,je to dost neprijemny.
Jo a taky neni vubec na skodu konvicka na proplachnuti nosu,pridavaj ji v lekarne i smerkou na sul,udela se solny roztok a vyplachujou se dirky na stridacku.

On může v noci asi dýchat, nebudí se a když spí, tak otevřenou pusu nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4046
15.6.18 23:10

@Kaliopa aha,tak to jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie