Neustupující rýma a kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
6.10.19 09:17

Neustupující rýma a kašel

Zdravím dámy, už 5 týden bojujeme u malého (3 roky) s rýmou a kašlem. Šel poprvé do školky a hned první týden skončil s kašlem a rýmou (učitelky ho nechaly lítat po venku v tričku :roll: ) Doktor předepsal všemožné sirupy a prášky (Xyzal, levopront, robitussin, ventolin a prášky monkasta) a nezabíralo nic. Máme zvětšenou mandlí, takže budeme objednávat na vytržení, Doktor říkal že je to příčina všeho. Ale než k operaci dojde, musí se kašle a rýmy zbavit ne? Na operaci by měl být fit ne? Nevíte jak mu jinak ulevit než aby byl celé dny plný chemie? Kašel hlavně ráno a rýma žlutá která mu teče neustále z nosu. Jitrocelový sirup dávám, zkoušela jsem i Homeopatika ale taky bez úspěchu, cibuli s cukrem do něho na lžičce nedostanu. Už jsem opravdu bezradná, sedím, brečím a přemýšlím jak mu pomoct :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8435
6.10.19 09:20

Na žlutou rýmu je Pamycon, případně Mukosexptonex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.10.19 09:22

Pamycon je na recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.10.19 09:25
@IvetPepi píše:
Pamycon je na recept?

Ano, je to ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
6.10.19 09:36

@IvetPepi kvuli jedne ryme a kasli hned na vytrzeni mandle? Kasel trva bezne 3 tydny. Do nosu strikat vincentku, inhlaovat ji muze taky, na kasel idealni. A pak klasicke rady na podporu imunity. Pamycon jsou atb kapky do nosu na predpis. Taky muze jit na ster. My nebyli nikdy teda, stacila morska voda. Mandle ji splaskla po roce sama, zalezi na velikosti a problemech, co dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.10.19 10:29

Na ORL nám řekli že mandle je zvětšená. Nemocní jsme byli tuším v květnu s kašlem, který trval taky asi tak 5 týdnů. Na aleegologii docházíme ale zatím žádný problém. Pokaždé co přijdeme k Mudr, s tím že se to nejlepší tak mi řekne že příčina je v mandli a jiný problem nehledá (mi teda přijde). Jen obmění sirup, který stejně nepomůže :think: Syn je z braní krve a kapaček úplně hysterický takže mám z trhání mandli velkou obavu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
6.10.19 10:34

@IvetPepi no a po 5 tydnech kasel a ryma zmizi a je zdravy? Mne to jako velky problem neprijde. Navic nastoupil do skolky a je podzim, co cekat jineho. Spise zalezi, zda dycha pusou, v noci chrape, ma problemy se sluchem kvuli te mandli a podobne.
Zkus vincentku, inhalator, probiotika a vitamin D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.10.19 12:45

Loňský podzim i zimu syn celé promarodil. :roll: Po všem možném mi přišel dobrý Sinupret, pro děti je v kapkách. Můžeš zkusit ten, je bylinkový a na neustupující kašel pomohl Bronchipret. Je to od stejného výrobce. Nicméně 3 týdny mi na rýmu nepřijde nic extrémního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.10.19 13:57

@blumen Minule přestal kašlat a byl klid. Tak nějak doufam že teď taky.
Pusou dýchá přes den jelikož má nos ucpaný a teče mu z něj ale v noci dýchá pusou ale hlavně nosem, slyším jak tam má soplik i přesto dýchá nosem. V noci chřipkám ale zas hrozného chrapot to není. Podle mého slyší dobře a neztěžuje si na bolest uší.
Zítra se mám objednat na ty mandle a přesto vaham jestli to má cenu mu je trhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.10.19 14:02

@Petule030 zkusím asi ten bronchipret, je volně prodejný? Doktor mi pořád doporučuje Levopront a Robitussin a pořád stejný stav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
6.10.19 14:02

@IvetPepi sla bych pro nazor na jine ORL jeste. A ten sluch se musi vysetrit, nestaci, ze mate pocit, ze slysi. Dle popisu mi to neprijde tak hrozne a mandle se zmensuje s vekem. Soustredila bych se na proplachovani nosu vincentkou, sla na orl pripadne na ster, mandle by pro me bylo posledni moznost, navic kdyz byl od kvetna pak tak dlouho zdravy. A muze dorust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.10.19 14:21
@Petule030 zkusím asi ten bronchipret, je volně prodejný? Doktor mi pořád doporučuje Levopront a Robitussin a pořád stejný stav @blumen
@blumen píše:
@IvetPepi sla bych pro nazor na jine ORL jeste. A ten sluch se musi vysetrit, nestaci, ze mate pocit, ze slysi. Dle popisu mi to neprijde tak hrozne a mandle se zmensuje s vekem. Soustredila bych se na proplachovani nosu vincentkou, sla na orl pripadne na ster, mandle by pro me bylo posledni moznost, navic kdyz byl od kvetna pak tak dlouho zdravy. A muze dorust.

Právě že na ORL se mu dívala i do uší a nic neříkala, jen že má zvětšenou tu mandli. A do trhání se mi nechce když jde jen o kašel a rýmu ( i když delší), ale nejsem doktor proto váhám.
Nicméně zítra skáknu na ORL se poptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.10.19 12:23

@IvetPepi Čtu až dnes, už jsi byla na tom ORL? Taky by se mi nechtělo hned trhat mandli. 8o Bronchipret je volně prodejný a ten Sinupret na rýmu a uzdravení dutin fakt doporučuji. Sice stojí kolem 150 Kč, ale po loňsku na něj nedám dopustit a se žlutou rýmou hodlám hned nasadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí