Nevěra a přátelé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.5.24 00:04

Nevěra a přátelé

Potřebovala bych se svěřit s něčím, co mě dost trápí, ač si nejsem jistá, jestli je to oprávněné. Před 3/4 rokem jsem se rozešla s bývalým klukem, protože jsem zjistila, že mě podvádí - což začalo dost ironicky v den našeho výročí, kdy se vyspal s jednou holkou a pak si ji opakovaně zval k sobě domů, zatímco já jsem vůbec nic netušila. Pak při rozchodu se navíc ukázalo, že se s někým vykousl krátce po tom, co jsme spolu začali chodit. Já nevim, mě by prostě ani nenapadlo se takhle nehezky chovat. Dost mi to ublížilo, dlouho jsem to pak řešila na terapiích, byl to můj první kluk a svýho času pro mě hrozně moc znamenal, tohle chování jsem absolutně nečekala. S tímto klukem jsme byli ve stejné skupině přátel, která se zformovala někdy v době, kdy jsme spolu začli chodit. Po rozchodu jsem měla pocit, že bych do toho neměla veřejně příliš šťourat, protože je to přecjen osobní a bála jsem se, že bych ublížila víc sobě, jemu, všem. On pak dlouho tvrdil, že mezi námi vzniklo nějaké hrozné nedorozumění (což to jsem nevěděla) a nakonec jsem já nějak dala vědět ven, že mě podváděl. Teď je tak o tři měsíce později a všichni kamarádi z téhle skupiny se s ním stále baví, jako by se nic nestalo. Mě to tak trochu ubíjí, myslím, že být já v jejich pozici, tak bych o ten kontakt prostě neměla zájem z principu, zároveň tím trochu cítím, jako kdyby schvalovali jeho chování, z čehož je mi špatně, že jsem od nich vlastně nikdy necítila podporu. Přemýšlím, že by mi bylo nejlíp přeorientovat se do jiné skupiny lidí a zcela se z tohoto prostředí odtrhnout, jenže jednak nemám moc kam, jednak jsem si těchto lidí dost vážila a od mého nástupu na výšku pro mě byli hodně důležití. Nevím moc, co s tím, ani moc nerozumím, proč je to ve mně stále živé…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22565
23.5.24 06:43
@Anonymní píše: Více

Proc by se s nim meli prestat bavit, kdyz jsou to spolecni pratele? Jako jo, chapu, je blby potkavat se na spolecnych akcich, ale to uz tak bohuzel byva. Vydrz, skonci skola, kazdy pujdete po svem a bude dobre.
Mrzi me, co te potkalo, ale stava se, potkas lepsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
23.5.24 06:48

On podváděl tebe, ne je…
Takový člověk by u mě morálně hodně klesnul, ale určitě bych ho jako kamaráda kvůli tomu neodrizla, to by musel provést horší věci. Tohle přátelům nemůžeš vyčítat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.5.24 06:59

Proč by se s ním neměli bavit jen proto, že tě podváděl? Mě je taky úplně fuk, co dělají za zavřenými dveřmi naši kamarádi a nevidím důvod někoho demonstrativně odstřihovat, protože se třeba nechová k partnerce tak, jak bych si já představovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
23.5.24 07:05

Pokracuj urcite v terapiich, nemas to v sobe uzavrene, moc to resis, moc to pitvas…Vasi spolecni kamaradi si muzou delat co chteji, bavit se s kym chteji….i tvym byvalym pritelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
23.5.24 07:31

Vyznívá mi z toho, že ti kamarádi byli jeho kamarádi a stále jsou. S tebou se to kamarádství, jak píšeš, zformovalo teprve v době kdy jste spolu začali chodit. Nikdy jsi od nich necítila podporu. Když odstrihnes přítele, tak ti to s těma kamarádama moc nefunguje. Přeorientuj se do jiné skupiny lidí, bude ti líp. Existují lidi, kteří nemají za kamarády takové echt nevěrníky, fakt.

• Citovat
  • Upravit
2816
23.5.24 08:09

Reknu ti tajemstvi. Kdyby se lidi meli prestat bavit, kdyz nekoho podvedou, bylo by na svete docela ticho 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35518
23.5.24 08:34

Proč by se s ním měli přestat bavit? On jim nic neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4327
23.5.24 09:31

Je pravda ze na kamarady ma clovek jine naroky nez na nejlepsiho duverneho pritele a jeste uplne jine nez na partnera… aspon takovehle deleni ma dost lidi, jak to mas ty?
oni se muzou s nim lezerne bavit a pritom za partnera by s nim nebyli ani za zlate prasatko, to je naprosto logicke, cim dal od tebe ti lidi jsou, tim mensi na ne mas naroky…

mohla jsi dopadnout hur, muj bejvalej (po vic jak 10letech) me vystrnadil ze spolecne party kamaradu tim ze jim daval ultimata (a to jsem nedelala zadne problemy, holt nesnesl moji pritomnost pac neco vzadu ho zralo, jop, taky v tom byla nova zena)… ano spousta z nich me rada videla mimo a nechtela me odstrihnout, ale protoze vetsina spolecnych setkani se konala u nej (ze strategickych duvodu), tak ty spolecne akce sly mimo me a ja si musela hledat nove kamarady…

ty se muzes aspon zaridit tak jak potrebujes a jak to citis, mas moznost volby…

a ano, neni od veci si dat restart a zacit od nuly nekde jinde, ma to sve vyhody :palec: zvlast kdyz to psychicky nedavas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7839
23.5.24 11:09

Kamarádi by se měli přestat bavit s někým, kdo byl nevěrný partnerce…? :think:
Holka, kdybych se tímhle řídila a odstřihla všechny svoje přátelé, kteří někdy někoho podvedli…tak už jsem možná bez přátel sama jak kůl v plotě a zbyly by mi na konverzaci jen počestné a ctnostné uživatelky emimina :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.5.24 11:27

A ty je potřebuješ k životu? Nepotřebuješ. Pokud cítíš že to nejsou ti,,praví" kamarádi, udělala bych pá pá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna