Budu pobírat něco od ÚP, nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.11.12 22:00

Nevím co bude dál.

Než jsem poprvé otěhotněla měla jsem práci mám dceru.8 let a kluka 4 roky mu bubou teď 27.Za jak dlouho se mám hlásit na UP pokud se mi nepodaří najít si zaměstnání. Budu něco pobírat od UP a nebo mi zaplatí akorát ZP. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
87
17.11.12 22:14

Ahoj, byla jsem v této situaci sice dva roky zpátky, ale na UP jsem se byla hlásit hned další den po dceřiných čtvrtých narozeninách. Dva měsíce jsem pobírala nějakých cca 3600,další dva měsíce cca 2700 a pátý měsíc jen nějakých cca 1600-přesné částky si již nepamatuji. V té době jsem otěhotněla a do porodu jsem po těch 5.měsících již nic nepobírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.11.12 22:40

Na ÚP se nahlas hned po synových narozeninách, budou za tebe platit zdravotní a sociální a i nějakou podporu dostaneš. Pokud na ÚP nepůjdeš, budeš si pak muset sama platit zdravotní a sociální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
17.11.12 22:52
@Verca1989 píše:
Na ÚP se nahlas hned po synových narozeninách, budou za tebe platit zdravotní a sociální a i nějakou podporu dostaneš. Pokud na ÚP nepůjdeš, budeš si pak muset sama platit zdravotní a sociální..

Tohle není tak úplně pravda…
Jednak UP nikomu sociální neplatí a na zdravotní by se stačilo nahlásit na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě.

Nicméně s ohledem na podporu bych se na UP zaregistrovala, přece jen i když je to málo, tak lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
18.11.12 09:28
@j.a.n.i1 píše:
Tohle není tak úplně pravda…
Jednak UP nikomu sociální neplatí a na zdravotní by se stačilo nahlásit na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě.Nicméně s ohledem na podporu bych se na UP zaregistrovala, přece jen i když je to málo, tak lepší než nic.

Lidem zaregistrovaným na ÚP se platí sociální pojištění jeden rok. Za všechny doby evidence. Dřív to byly roky tři. S tím zdravotním pojištěním si nejsem jistá, není to až od tří dětí? Hlavně se z toho nezapočítá na důchod nic. Takže já bych se na ÚP určitě zaregistrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
18.11.12 09:36
@jiji píše:
Lidem zaregistrovaným na ÚP se platí sociální pojištění jeden rok. Za všechny doby evidence. Dřív to byly roky tři. S tím zdravotním pojištěním si nejsem jistá, není to až od tří dětí? Hlavně se z toho nezapočítá na důchod nic. Takže já bych se na ÚP určitě zaregistrovala.

Sociální pojištění se neplatí, ano 1 rok evidence se na důchod počítá jako tzv. náhradní doba, za celou dobu evidence do 50 let, ty další 2 roky myslím platí stále, ale je to za dobu registrace na 50 let.
A na zdravotní stačí jedno dítě do 7 let nebo 2 do 15 let a péče o dítě do 4 let se na důchod počítá, takže do těch 4 let stačí být na ZP, pokud tedy člověk nechce podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat