Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@quiero_re píše:
Mám problém s mámou..
Poslední rok studuji tudíž tu musím být ještě po zbytek roku..Moje mamka se začala chovat jinak než dříve.
Mamka má pořád tendencí mě shazovat a ponižovat. Kdykoliv se doma něco rozbije tak to je hned na mě, i když tu věc nepoužívám a buzeruje mě za něco co jsem neudělala. Další z věcí co mě vytáčí je, když jen kolem ní projdu a hned do mě jede jak jsem na.rana, protivná i když jsem v pohodě a jen se neusmívám. Když jsem se jí svěřila, že jedna holčina mi dělá naschvály tak dělala jak mě chápe, a pak před ostatními ze mě udělala krávu. Pořád mi vyčítá, že mám povahu po tátovi, že jsem celý on atd. Další z věcí co mě vadí je, jak se prodává, přidává na instagram a sociální sítě polonahé fotky v pradle, nahoře bez atd a pak se diví, že ji chlapi posílají přirození atd. mě to prostě přijde přes čáru vidět svoji mámu polonahou na Instagramu. každým dnem poslouchám jen jak se těší až odejdu, že bude klid, že mě vyrazí hned po škole protože nebude nikomu dělat mama hotel atd. Hodně mě to trápí ale komunikace moc nejde, protože když ji řeknu co mi vadí tak hned, že je máma na. ovno atd.
Upřímně fakt nevím co dělat. Kdyby mě nedržela škola tak bych odešla.
No, to ma vyjimecne pravdu. ![]()
A doted takova nebyla?
Tak to už ty tři měsíce do konce školy budeš muset nějak vydrzet. Pak máš kam jít?
No dřív to bylo mezi námi lepší, než jsem dospěla. Když jsem byla mladší držela mě hodně zkrátka, dostávala jsem zarachy za vše možné atd., takže jsem dělala co chce jen abych měla klid.Jen co jsem plnoletá tak mám svoji hlavu a nenechám si do všeho mluvit. Dřív jsme se také hádali, jsem trochu horká hlava takže když do mě jede její salvu výčitek atd tak se samozřejmě za sebe postavím.
To je mi líto, prostě to vydrž těch pár měsíců. Máma se nezmění, tedy určitě ne k lepšímu. Najdi si brigádu a našetři si nějaké peníze, ať můžeš odejít.
Typická narcistická matka, jakmile dcera už není malá poslušná holčička, tak začne být zle. Pokud nemáš možnost odejít, budeš to holt muset vydržet, ale nepočítej s tím že se to někdy zlepší - naopak. Připrav se na to že tě do konce života bude na střídačku ponižovat a pak citově vydírat a dělat chudinku(když si dovolíš jí odporovat), abys měla výčitky že jsi na ní zlá. Na narcisty žádné argumenty neplatí, buď se naučíš to ignorovat, nebo ji úplně odstřihneš. Jinak skončíš v blázinci.
Viz ten IG-to je typické, narcisté potřebují zástup obdivovatelů
@quiero_re píše:
No dřív to bylo mezi námi lepší, než jsem dospěla. Když jsem byla mladší držela mě hodně zkrátka, dostávala jsem zarachy za vše možné atd., takže jsem dělala co chce jen abych měla klid.Jen co jsem plnoletá tak mám svoji hlavu a nenechám si do všeho mluvit. Dřív jsme se také hádali, jsem trochu horká hlava takže když do mě jede její salvu výčitek atd tak se samozřejmě za sebe postavím.
Bude to horsi, jak začne starnout. Zacne na tebe zarlit.
Doporucila bych ti se ji vyhybat, nediskutovat. Nekteri velic zamestnavatele nabizeji pro zamestnance ubytovnu. Predpokladam, ze studujes jeste stredni skolu?
@quiero_re píše:
takže se nezměnila jen máma, změnila ses ty a ona na to reaguje,
tak ty 3 měsíce to už musíš vydržet, pak jedině najít práci s ubytováním, jak už ti poradila @PaníBovaryová
Vydržet do konce studia a potom co nejrychleji pryč.
Udělala jsem to kvůli matce před cca 25ti lety a dodnes to hodnotím, jako jedno z nejlepších životních rozhodnutí. A ano máma je stále stejná s věkem sice poněkud ztrácí páru na druhou stranu i to málo soudnosti co, kdy měla, takže dovede být hnusnější než kdy dříve. A to vídáme týden v létě a mimo to tak 2 -3× do roka na pár hodin
Rýpat, sdělovat mi jak úplně všechno co ne/dělám je málo a blbě, udělovat nevyžádané rady zvládá bravurně i po telefonu. Škoda slov.
Doporučuju pustit z hlavy iluzi, že by se to někdy mohlo zlepšit a od toho se odpíchnout
![]()
Achjo s tím toho moc nenaděláš. Jestli je tvoje matka narcis což popisu naprosto odpovídá lepší to už nebude. Jediné možné řešení je se postavit co nejdříve na vlastní nohy. Nevím jestli budeš chtít na výšku, nebo rovnou pracovat. Ale dělej maximum proto aby jsi z toho dokázala utéct ideálně hned po maturitě. Tedy najdi si brigádu šetři každou korunu. Ideální pro tebe bude do začátku určitě nějaké spolubydlení. Kde se dá vyjít i s málem.
Držím pěsti ať se z toho rychle dostaneš. Protože počítej s tím, že teď tě vyhazuje. Ale až dojde na tvoje stěhování nastane dle klasického scénáře těžké citové vydírání. Ona nad tebou totiž za žádnou cenu nebude chtít ztratit moc. Do budoucna bude nejlepší udržet kontakty na minimální možné frekvenci. Jinak se z toho zblázníš.
Ach jo je mi vždy tak líto, že tohle musí někdo zažívat.
@quiero_re píše:
Teda to je máma za všechny prachy. Uteč, hned jak to půjde, hlavně ne okamžitě do vztahu s nějakým chlapem. To končí blbě, protože když to doma nefunguje, má člověk tendenci nabrnknout si kohokoliv, jen aby vypadl z domu.
@Karinkas píše:
Achjo s tím toho moc nenaděláš. Jestli je tvoje matka narcis což popisu naprosto odpovídá lepší to už nebude. Jediné možné řešení je se postavit co nejdříve na vlastní nohy. Nevím jestli budeš chtít na výšku, nebo rovnou pracovat. Ale dělej maximum proto aby jsi z toho dokázala utéct ideálně hned po maturitě. Tedy najdi si brigádu šetři každou korunu. Ideální pro tebe bude do začátku určitě nějaké spolubydlení. Kde se dá vyjít i s málem.
Držím pěsti ať se z toho rychle dostaneš. Protože počítej s tím, že teď tě vyhazuje. Ale až dojde na tvoje stěhování nastane dle klasického scénáře těžké citové vydírání. Ona nad tebou totiž za žádnou cenu nebude chtít ztratit moc. Do budoucna bude nejlepší udržet kontakty na minimální možné frekvenci. Jinak se z toho zblázníš.
Ach jo je mi vždy tak líto, že tohle musí někdo zažívat.
S tím souhlasím, to narcisové dělají. Dokud tě mají jistou, tak nad tebou vládnou tvrdou rukou, jakmile zjistí, že by nad tebou mohli ztratit kontrolu, tak to je samé: Co já pro tebe všechno udělala a takto se mi odvděčíš. Budeš mě mít na svědomí. Víš, že mám nemocné srdce… Nedej se utáhnout na vařené nudli a utíkej.
@medvidka píše:
Typická narcistická matka, jakmile dcera už není malá poslušná holčička, tak začne být zle. Pokud nemáš možnost odejít, budeš to holt muset vydržet, ale nepočítej s tím že se to někdy zlepší - naopak. Připrav se na to že tě do konce života bude na střídačku ponižovat a pak citově vydírat a dělat chudinku(když si dovolíš jí odporovat), abys měla výčitky že jsi na ní zlá. Na narcisty žádné argumenty neplatí, buď se naučíš to ignorovat, nebo ji úplně odstřihneš. Jinak skončíš v blázinci.Viz ten IG-to je typické, narcisté potřebují zástup obdivovatelů
Pokud je to opravdu k nevydržení, pak může jít na OSPOD a požádat o umístění do děcáku.
Mám problém s mámou..
Poslední rok studuji tudíž tu musím být ještě po zbytek roku..
Moje mamka se začala chovat jinak než dříve.
Mamka má pořád tendencí mě shazovat a ponižovat. Kdykoliv se doma něco rozbije tak to je hned na mě, i když tu věc nepoužívám a buzeruje mě za něco co jsem neudělala. Další z věcí co mě vytáčí je, když jen kolem ní projdu a hned do mě jede jak jsem na.rana, protivná i když jsem v pohodě a jen se neusmívám. Když jsem se jí svěřila, že jedna holčina mi dělá naschvály tak dělala jak mě chápe, a pak před ostatními ze mě udělala krávu. Pořád mi vyčítá, že mám povahu po tátovi, že jsem celý on atd. Další z věcí co mě vadí je, jak se prodává, přidává na instagram a sociální sítě polonahé fotky v pradle, nahoře bez atd a pak se diví, že ji chlapi posílají přirození atd. mě to prostě přijde přes čáru vidět svoji mámu polonahou na Instagramu. každým dnem poslouchám jen jak se těší až odejdu, že bude klid, že mě vyrazí hned po škole protože nebude nikomu dělat mama hotel atd. Hodně mě to trápí ale komunikace moc nejde, protože když ji řeknu co mi vadí tak hned, že je máma na. ovno atd.
Upřímně fakt nevím co dělat. Kdyby mě nedržela škola tak bych odešla.