Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@JancaS84 takže do 2lrt věku dítěte má povinnost mi živit? Nebo co prosím znamenají alimenty pro mě
Ne živit. Platit alimenty. Tak jako na dítě bude mít povinnost platit alimenty, tak by měl i na tebe platit výživné na neprovdanou matku, ale žádná závratná částka to většinou nebýva pokud by teda on nebyl ochotný platit dle vaší dohody to co by jsi si řekla.
Rikas, ze ti lze, ze mu neveris tak jakypak “nemusime k soudu”. Uvedomujes si, ze kdyz si pak dite odveze a nevrati ti ho dle te vasi dohody neposvecene soudem, ze t nezmuzes nic? Protoze ty to dite mit v peci ofiko nebudes. Pokud chces vyhradni peci s rozsirenym stykem tak proste soud. A nezlob se na me, ale sama mu zrejme neveris a to cekas co? Ze bude dodrzovat neofiko dohodu, najednou bude fer, kdyz doted neni? Sam ti vyhrozuje, ze ti da jen penize soudem urcene, kdyz to tam pozenes? Tomu bych neverila ani nos mezi ocima🙄. Proc se tak brani soudu? A je ti jasny, ze bez soudu kdyz nebude platit tak mas taky smolika a tou dohodou si muzes leda tak tapetovat pokoj? Promin, ze ti to pisu tak hrube, ale tady to ctu denodenne, zensky se brani soudum a pak se divi, ze na nic nemaji narok a na chlapa nemuzou nic. Nebudes samozivitelka = nebudou ani prispevky. Sup k pravnikovi pro radu a pripadne soupis dohody a pak posvetit soudem. Ten soud je na jedno kratky stani, kdyz budete mit dohodu a nikdo vas tam nesezere, takovych tam maji denodenne…
@Anonymní píše:
Prosím nevíte zda ještě musí přispívat na mě nebo mě živit do doby než si rozdělíme bydlení atd? Mám pouze RP 9tis. Děkuji. @stinga
já jsem alimenty na sebe neměla, ale co vím, tak to bývá tak kolem 2000,–- víc ne, je to jen takový „příspěvek“
@jagis Děkuju za odpověď. Myslela jsem to tak, že k soudu povinné nemusíme jako kdybychom byli manželé, což někteří vzatí si podle mě neuvědomují. Jak to řešit se zde ptám. Mě by stačilo něco čeho by se,, bál " prostě to šlo nějakou soudně vymáhat a kdyby to šlo sepsat na poště, na ospodu jdu do toho..proto se tu ptám. ja vůbec nevím zda je jediná možnost ten soud…a že k soudu nemusiem je mylsenko, tak že prostě povinné jako manželé nee..
Já ani nevím jak to,,podat" zda na to musí být právník. Zda tam musíme..zda se nás budou nějak ptát. Prostě já nemám okolo sebe maminky rozvedené..kámošky děti ještě ani nemaj natož aby byli samy…
Já mám upřímně i že soudu strach. Neumím si to vůbec představit..co když to třeba zamítnou nebo nevím.. nevím nic. A on taky ne. On ví jen, že mě nechce, že jsem potvora asi dle něj a dítě hrozně miluje, ale rád by ho jen zdravé a na ptákoviny, ale to nidke neřekne…
Hele sepsat dohodu samozrejme na OSPOD muzete, ale pokud ti platit nebude, nikdo to po nem nevymuze, zadny exekutor, nic, pak to treba k soudu das, protoze budes bez penez nahrana, ale shanej pak bez penez pravnika a hlavne cekej na soud💁♀️ Soudem ochranis sebe a dite, abyste neskoncili nekde v azylaku az on se rozhodne vasi dohodu nedodrzovat. Nevim jak je to teda s prispevky od statu pro samozivirelky a prispevky na bydleni, ale jak chces dokazovat ze jsi samozivitelka, abys na neco dosahla? Ale to se priznam netusim jak to chodi. Me by vadilo, ze neni zadna “jistota” co se tyce styku. Takhle kdyz ti dite nevrati jak ma, nebo nezaplati tak mas v ruce neco s cim at uz policie tak exekutori maji co delat, ale bez toho? Bez toho mas nic. Desit se kazde vanoce, kazdy vikend, ze ti dite da jindy… Co on chce te zajimat nemusi, ostatne jeho to taky nezajima. Rekla bych mu bez emoci, ze si zajdes za pravnikem at ti dohodu pripravi a at v ramci tedy hladkeho soudu ti rekne jak by si to cele predstavoval at to ten pravnik jen na ten papir poda, potom hodis zadost na soud. Doporucuji samozrejme i schuzku na OSPOD, taky ti poradi co a jak. Pokud se dohodnete tak na stani soudu vam to defakto potvrdi. Tot cele💁♀️ a pokud on bude tvrdit, ze k soudu nejde - ma smulu, bude predvolan a jeho nechut tam chodit zadnyho soudce nebude zajimat. Jako proc by ses ty mela prizpusobovat nekomu kdo je jak malej fakan co ti ani neni schopny rict, proc odchazi. Nenech se zastrasovat, ale podle me, chlap co ti vyhrozuje, ze kdyz to das k soudu ti neda ani o korunu navic nema cisty svedomi a bala bych se co kuje za pikle.
K soudu nemusíte když se dohodnete, ale i když se dohodnete tak je lepší si to nechat potvrdit od soudu kdyby se pak jeden začal cukat. Navíc pokud by jsi chtěla žádat o nějaké sociální dávky tak to většinou chtějí od soudu.
@jagis @JancaS84 no momentálně se k tomu chce stavit štědre. Jenže jak se to vezmeš. Celkové za 11 let našeho soužití sem spíš vše,,stavěla" finančně já..jenže já krav* mu trreba dala peníze hotové a on ne o šel koupit a na faktuře byl on a tak..nebo i moje rodina před 10 lety nám můj táta uhradil dovolenou a tak.. prostě jeho není ani vidlička. Ve vztahu jsem mu to nepredhazovala.ale když chce po tom všem pryč a důvod žádný kloudn nemá já se domnívám že mu vadí starosti s dítětem, že to není jen o zábavě..tak prostě z něj chci dostat co nejvíc ve smyslu abych neskončila s dítětem někde v azylaku..Miliony mi nedá, sám je nemá..ale rikal něco kolem 10-15tis abych utáhla nájem než půjdu do práce. jenže říkal, že jo..před pár lety taky říkal, že semnou bude do smrti, že tohle je náš poslední být na hypotéku, že se vezmeme a tak..takže,, říkal "…
Z bytu který když prodáme tak doplatime vysokou hypotéku a,,pár" statisíců zbyde..ale to prostě nastrkam do pronajmu
..Dávky jsem nidky neměla a ráda bych aby výdaje zapaltil on. On mě do této situace chce dostat, tak ať to uhradí… ![]()
Zvažují se jít zeptat na ten ospod. Ale i z toho mám strach. Chci to zkusit anonymně zda by si tam semnou někdo nepopovidal. On mě zastrašuje vším možným..
Jak myslis, ale neni se ceho bat. A chapu, ze vse by mel platit on, ale je to na dobry slovo a pokud neda tak se ti maximalne vysmeje do obliceje a ty pak nebudes mit penize💁♀️. Zastrasuje te a to bohuzel znaci, ze neco kuje za pikle…
@jagis já mám strach a nedůvěru ke všem pomalu..žádného právníka neznám a nedůvěřují ani někomu z netu..to bych radši kdyby mi dal kontakt někdo třeba ten ospod..
když mě opustí budeme muset prodat i být.. i z toho mám strach už jednoz jsme kupovali, prodávali a kupovali…a mylslea jsem, že je to naposled. Jsem stresar..a tohle pro mě je prostě už dost..já chci Klid
Co jsem porodila, tak sem furt ve středu z neceho
Do toho jsem si dnes uvědomila, že já nemám ani svoje číslo. Když jsme se poznali, starou simku jsem zlomila a zahodila, že mi furt volal ex. Koupila si někde na hlavaku v trafice novou od O2. A cca po roce mi nabídl, že kredit je drahý, že tarif bude levnější a udělal paušál na své u me číslo a má to na své jméno. V r. Cca 2021 převedl karty z O2 k Vodafone..a má to furt na své jméno. Takže já nevím ani IČO s tímto..zda mu kartu dát ať si ji strčí do zadku a udělat si nové kde budu chtít..nebo jít s ním do Vodafonu a nějak ať mu zruší balíček a simku přepisou na mě..
jo jsem blbá..ale byli jsme spolu skoro 10let takže jsem se mco nesychrovalaca věřila mu..známé se dlouhoi