Nočník - není připravená?

Anonymní
3.4.23 07:23

Nocnik - neni připravená?

Krásný den maminky, mám 23m holčičku tak 3 týdny zkoušíme když jsme doma většinou dopoledne nocnik bohužel do teď bezuspesne akorát bych řekla že už má i blok se vycurat když nemá plenubz toho věcného ptani a posazovani na nocnik :think:
Párkrát se nám to povedlo. Většinou je to tak že mi řekne či až když má mokré tepláčky nebo to včas vidím tak zbytek docura na kocjiku když ji rychle prenesu. Co je nocnik ví, že se tam dělá či ví taky ale přijde mi že prostě ještě nepozná že to na ji jde a že mi to musí říct ještě před než začne furat :think:. Taky jsme pak skoro celý den pryč takže na učení máme vážně pár hodin doma ráno a doma. Otázka zní mám ho teď nějak na čas schovat? Nebo tohle je normální a porad mám zkoušet a ptát se ikdyz ona mi řekne že ci ne a do 10s je pocurana.. dokonce i ji na nocnik poradím a hned se zvedá že ne a za 2 minuty se počítá kousek od nocniku :nevim: jsem u ní pord sedm ptám se zkouším posazovat ale třeba jen odběhnu pověsit prádlo nebo pro pití cokoliv a je to :nevim:… nechci ji nějak drtit každé dítě je jiné a vím že se to naučí jen bych ráda věděla zda jste zo takto měli I vy nebo jste každým dnem zkoušení viděli pokroky a já bych měla na chvíli nocnik schovat a počkat až bude třeba lépe a třeba a i bude ještě trošku starší :nevim: :kytka: dekuji vám :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
3.4.23 07:30

Z moji zkusenosti ji pletes tim, ze jako dopoledne bez pleny odpo s plenou.. To je hrozne blbe.
Proste tomu par dni obetuj, budte doma a plenu uplne seber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.23 07:38

@VitaminC jako že mám být třeba týden zavřená doma? :roll: tak to zas takhle hrozit vážně nechci to si raději počkám ještě cca měsíc a bude keasne a půjde to byt venku bez pleny nebo alespoň dychle stáhnout někde kratasy :nevim:..

• Citovat
  • Upravit
6794
3.4.23 07:40
@Anonymní píše:
@VitaminC jako že mám být třeba týden zavřená doma? :roll: tak to zas takhle hrozit vážně nechci to si raději počkám ještě cca měsíc a bude keasne a půjde to byt venku bez pleny nebo alespoň dychle stáhnout někde kratasy :nevim:..

Tak si pockej, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22523
3.4.23 07:41

Taky si myslim, ze tomu musis dat nekolik dnu v kuse bez pleny. Na druhou stranu, jestli neni zrala, tak budes mit akorat procurany cely byt. Asi bych pockala 2 mesice. Bude teplo a muzes sebrat plenu uplne i na ven. Ted tady bylo -2stupne, tak to neni uplne ok, na pocurani venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
3.4.23 07:42
@Anonymní píše:
@VitaminC jako že mám být třeba týden zavřená doma? :roll: tak to zas takhle hrozit vážně nechci to si raději počkám ještě cca měsíc a bude keasne a půjde to byt venku bez pleny nebo alespoň dychle stáhnout někde kratasy :nevim:..
čekej… a u toho čekání si to po sobě přečti :) :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
3.4.23 08:16

Ja bych jeste uplne pockala. Nerikam, ze by se za par dni treba nenaucila, ale me. osobne za to to vecne utirani vytirani a nahaneni ditete na nocnik nestoji. Nechala bych nocnik na ocich aby kdyztak mela moznost, ale jeste ji tam nenutila.
Udajne jsou deti pripravene, kdyz umi skakat snozmo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
3.4.23 08:53

Plenku jen ven, jinak doma bez pleny a nejlépe celkové bez spodního prádla. Dítě si plete i kalhotky s plenkou. Naučila jsem takto dceru chodit během 2 dnů, kdyz ji byl v rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
3.4.23 08:55

Za sebe jsem vždycky sebrala plenu a davala jen na spaní, pořád jsem se ptala a když se zadařilo, tak z toho udělat strašnou slávu :potlesk: :potlesk: :dance: :dance: pokud je dítě připravené, tak většinou do týdne vše pochopí a začne chodit samo.

• Citovat
  • Upravit
4963
3.4.23 09:15

Podle mě je brzo. Syn byl bez plen od dvou let, ale přišel na to sám, resp. v létě lítal po zahradě nahatý, a pak už plenu nepotřeboval. Ale dcera vůbec, tu jsme posazovali na nočník kolem roku, občas tam i něco udělala, četli jsme a tak, jen aby si zvykla. Pak zlom a nechtěla na něm ani sedět. Ve dvou a půl letech ji začala vadit mokrá plenka, hned, jak ji počůrala, chtěla ji sundat. Tak jsme plenu vzali, dali kalhotky, a chodila na nočník. Od prvního dne bez nehody. Bylo to v zimě, tak jsme pořídili natahovací plenky na ven, ale vůbec je nepotřebovala. A jen o něco málo později jsme zrušili i plenu na noc. Takže já bych počkala a nenutila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
3.4.23 09:41

Podle toho, co píšeš, není ještě připravená. Vrátila bych plínku a nechala to být třeba 2 měsíce a pak zkusila znovu. Syn ještě ve 2 letech se třeba 5-10× za dopoledne počůral, když jsem ho nechala bez plínky, vůbec nepoznal, že se mu chce. Ani nehlásil, že je počůraný, klidně byl v tom mokrém oblečení, bylo mu to jedno. Zkusila jsem to znovu za dva měsíce a najednou to šlo hned, byl bez plínky ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
3.4.23 09:46
@Anonymní píše:
Krásný den maminky, mám 23m holčičku tak 3 týdny zkoušíme když jsme doma většinou dopoledne nocnik bohužel do teď bezuspesne akorát bych řekla že už má i blok se vycurat když nemá plenubz toho věcného ptani a posazovani na nocnik :think:
Párkrát se nám to povedlo. Většinou je to tak že mi řekne či až když má mokré tepláčky nebo to včas vidím tak zbytek docura na kocjiku když ji rychle prenesu. Co je nocnik ví, že se tam dělá či ví taky ale přijde mi že prostě ještě nepozná že to na ji jde a že mi to musí říct ještě před než začne furat :think:. Taky jsme pak skoro celý den pryč takže na učení máme vážně pár hodin doma ráno a doma. Otázka zní mám ho teď nějak na čas schovat? Nebo tohle je normální a porad mám zkoušet a ptát se ikdyz ona mi řekne že ci ne a do 10s je pocurana.. dokonce i ji na nocnik poradím a hned se zvedá že ne a za 2 minuty se počítá kousek od nocniku :nevim: jsem u ní pord sedm ptám se zkouším posazovat ale třeba jen odběhnu pověsit prádlo nebo pro pití cokoliv a je to :nevim:… nechci ji nějak drtit každé dítě je jiné a vím že se to naučí jen bych ráda věděla zda jste zo takto měli I vy nebo jste každým dnem zkoušení viděli pokroky a já bych měla na chvíli nocnik schovat a počkat až bude třeba lépe a třeba a i bude ještě trošku starší :nevim: :kytka: dekuji vám :kytka:

Neni pripravena, moc to hrotis, nech ji zit, ono to prijde. Zkus zase az pres leto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
3.4.23 09:53

Nočník neschovávej, nech ji ho na očích, ale nenuť ji na něj. Jednoho krásného dne to přijde a sedne si na něj sama neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.4.23 10:18

Nikdy jsem nenechávala dítě bez pleny… :roll: Proč? Buď je dítě na nočník zralý a řekne si samo nebo není a je to k ničemu.

Nech nočník na očích, občas se zeptej, jestli nechce čůrat a věř mi, že až jí to sepne a dozraje jí nervová soustava tak, aby ovládla svěrače, tak bude ze dne na den bez plen. Nevidím důvod, proč brát nezralýmu dítěti plenu, stresovat ho, mít všechno počůraný a nemoct chodit ven. Jde to i jinak.

• Citovat
  • Upravit
44197
3.4.23 11:21
@Anonymní píše:
Párkrát se nám to povedlo. Většinou je to tak že mi řekne či až když má mokré tepláčky nebo to včas vidím tak zbytek docura na kocjiku když ji rychle prenesu. Co je nocnik ví, že se tam dělá či ví taky ale přijde mi že prostě ještě nepozná že to na ji jde a že mi to musí říct ještě před než začne furat :think:. Taky jsme pak skoro celý den pryč takže na učení máme vážně pár hodin doma ráno a doma. Otázka zní mám ho teď nějak na čas schovat? Nebo tohle je normální a porad mám zkoušet a ptát se ikdyz ona mi řekne že ci ne a do 10s je pocurana.. dokonce i ji na nocnik poradím a hned se zvedá že ne a za 2 minuty se počítá kousek od nocniku :nevim: jsem u ní pord sedm ptám se zkouším posazovat ale třeba jen odběhnu pověsit prádlo nebo pro pití cokoliv a je to :nevim:… nechci ji nějak drtit každé dítě je jiné a vím že se to naučí jen bych ráda věděla zda jste zo takto měli I vy nebo jste každým dnem zkoušení viděli pokroky a já bych měla na chvíli nocnik schovat a počkat až bude třeba lépe a třeba a i bude ještě trošku starší :nevim: :kytka: dekuji vám :kytka:

Z toho ptaní musí mít vykecanou díru v hlavě. Pokud na to není připravená, můžeš jí tím zaměřením na čurání blokovat rozvoj jiných dovedností.
Můžeš pravidelně vysazovat, když jste doma, treba jednou za hodinu/dvě na chvilku, ale v mezidobí se o tom moc mluvit nemá.
Plenu bych nechala natahovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky