Nevíte náhodou někdo?

822
4.7.16 14:50

nevíte náhodou někdo?

Dobrý den mám dotaz, vím že už to tu bylo hodněkrát řešeno, ale nemůžu najít nic aktuálního tak se zkusím zeptat, snad to nebude vadit. Nastoupila jsem na neschopenku v těhotenství a sháním nějakou seriózní domácí práci, kterou se zabavím a zároveň si přivydělám, ale žádný podvody. Máte některá zkušenost z okolí Prahy? Cokoliv jsem našla bylo i s poplatkem předem a to jsou povětšinou podvody. Za rady a zkušenosti budu velice ráda. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
4.7.16 15:20

Pokud máš neschopenku, jsi práce neschopná. Stačí to takto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.7.16 15:22

@čolíto93 při neschopence nemůžeš pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16123
4.7.16 15:23

Ne, doby kompletování propisek jsou opravdu pryč. Pokud umíš plést, háčkovat, dělat šperky apod., můžeš zkusit svoji práci nabízet např. na Fleru, ale už je toho tolik, že si troufám říct, že nákup materiálu by tě stál hodně, abys toho mohla dost nabídnout. Kdokoliv v mém okolí si přivydělává, tak to dělá hlavou (např. překlady, grafická práce, jazykové korektury, účetnictví atd.). Vlastně znám jednu paní, která dělá drobné šicí práce (opravuje a zkracuje oblečení, šije závěsy a takové ty drobnosti, ale té to snad dohazují z nějaké čistírny nebo odkud a výdělek tedy taky nic moc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
4.7.16 15:26

Bylo by to vedeno na přítele, tudíž by to byla jeho práce a já bych se tím akorát zabavila. A když to je kompletace něčeho u čeho člověk sedí doma na zadku, tak to v těhu snad nevadí ne. Nikde nesmím courat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16123
4.7.16 15:27

@H8N2O4S @adam75 Nemáte pravdu, při nemocenské člověk může pracovat, ale pochopitelně nemůže dělat práci, na které je v pracovní neschopnosti. Pokud má někdo více pracovních poměrů, lékař je povinnen posuzovat pracovní neschopnost u každého zvlášť. Např. když si někdo zlomí nohu a nemůže chodit, může s klidem doma dál dělat překlady z cizího jazyka. Pacient je pouze povinen dodržovat léčebný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.16 15:35
@H8N2O4S píše:
Pokud máš neschopenku, jsi práce neschopná. Stačí to takto?
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.16 15:37
@čolíto93 píše:
Dobrý den mám dotaz, vím že už to tu bylo hodněkrát řešeno, ale nemůžu najít nic aktuálního tak se zkusím zeptat, snad to nebude vadit. Nastoupila jsem na neschopenku v těhotenství a sháním nějakou seriózní domácí práci, kterou se zabavím a zároveň si přivydělám, ale žádný podvody. Máte některá zkušenost z okolí Prahy? Cokoliv jsem našla bylo i s poplatkem předem a to jsou povětšinou podvody. Za rady a zkušenosti budu velice ráda. Díky

vyplnování dotazníku po netu…když budeš šikovná hodí to tak 300kč měsíčně…na víc zapomen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.7.16 15:46
@zrcadlo píše:
@H8N2O4S @adam75 Nemáte pravdu, při nemocenské člověk může pracovat, ale pochopitelně nemůže dělat práci, na které je v pracovní neschopnosti. Pokud má někdo více pracovních poměrů, lékař je povinnen posuzovat pracovní neschopnost u každého zvlášť. Např. když si někdo zlomí nohu a nemůže chodit, může s klidem doma dál dělat překlady z cizího jazyka. Pacient je pouze povinen dodržovat léčebný režim.

Takže pujdu na neschopenku z pozice třeba prodavač, lékař mi vypíše neschopenku s dejme tomu 6 hodinami vycházek, a já budu brát peníze z nemocenského pojištění a zároveň brigádničit někde jinde…? To se mi nějak nezdá, ale je pravda, že tady je možné všechno. Jen teda - kdy tu novou práci bude vykonávat a to bude mít opravdu dva příjmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.7.16 16:24

@H8N2O4S No a proč by třeba tramvaják se zlomenou nohou nemohl třeba z domova účtovat. Ta práce jen nesmí narušit léčebný režim. A ano, bude mít dva příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.16 15:45
@mag píše:
@H8N2O4S No a proč by třeba tramvaják se zlomenou nohou nemohl třeba z domova účtovat. Ta práce jen nesmí narušit léčebný režim. A ano, bude mít dva příjmy.

třeba proto že je na nemocenské- placené nemocenské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.7.16 15:52

@Zahradnice Roku Mag má pravdu. Vy skutečně můžete být na nemocenské z jednoho zaměstnání a v rámci druhého normálně pracovat. Jediné co nemůžete je vykonávat stejnou činnost, na základě které je vám vyplácena nemocenská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.7.16 17:03
@Zahradnice Roku píše:
třeba proto že je na nemocenské- placené nemocenské…

Ale to nemocenské jí je vypláceno z jedné práce a druhou může vykonávat, stejně jako když máš dva pracovní poměry, nebo když si přivyděláváš při pobírání mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
5.7.16 17:37

Nejlepsi prace na doma je pro puvodniho zamestnavatele nebo alespon stejny obor. Chce to ale mit zadanou odbornost. Pak si rada zen na md privydelava rucnimi pracemi, ale tam zpravidla nejde z pocatku o privydelek, ale o konicek, ze ktereho se pozdeji nejaky privydelek vyklube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
5.7.16 19:56

Práce z domova dnes leda tak programování či podobnou práci na počítači, jinak je to velmi těžké přivydělat si tak nějakou rozumnou částkou…

To programování dokáže ale vydělat zajímavé částky, pokud máte nějaké základy, není tak hrozné věnovat tomu nějaký čas a naučit se něco více. I za ty „základní“ věci si může člověk přijít při pár hodinách práce denně cca 10-15 tisíc. S odborností se to pak samozřejmě zvyšuje. Lidi se bohužel myslí že je to pro ně nedostupné, ale pak se diví, že to není tak složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat