Nevíte náhodou prosím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
V žádném případě ti nic nevyplatí najednou, o rodičák nepřijdeš, bude ti vyplácen normálně dál v měsíčních splátkách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky prosím nevíte někdo náhodou jak to je kdybbych se rozhodla jít do práce a malého dát ve 3 letech do školky ale RP mám na 4 roky je nějaká možnost že když ukončím o rok dřív bude mi zbývající rok vyplacen najednou? z těch 220 tis mi zbývá ještě nějakých 40tis, bojím se však že když jsme s manželem v insolvenci že by peníze zabavil insolvenční správce děkuji moc za rady
Nejednou ti to nikdo díkybohu nedá. Jestli jsi před tím pracovala, můžeš si zvýšit vyplácenou částku. Když budeš pracovat, normálně ti budou vyplácet i RP. Pokud se nebojíš o plat, proč se bojíš o RP?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl protože rp je na převážně na syna… to sou jeho peníze z výplaty je mi jasné že mi vezmou peníze
- Citovat
- Upravit
RP nejsou peníze syna, RP je rodičovský příspěvek, jsou to tvoje peníze, ne syna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel… Dluh splatit musíte, tedy tu část co vám přiklepli. Ale RP nevezmou… Neboj ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@terinka4444 to sice ano ale vždy jsem se je investovala do syna
což je ale jedno, všichni investujee své peníze do dětí, nicméně RP je tvůj příjem, nikoliv synův.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic ukončovat nemusíš, prostě nastoupíš do práce a rodičovský příspěvek ti bude dál chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amys to jde? já myslela že musím zrušit rp abych mohla do práce to jako např můžu příští rok když syna ve 3 vezmou do školky nastoupit např do lidlu na stálej poměr a brát rp?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Amys to jde? já myslela že musím zrušit rp abych mohla do práce to jako např můžu příští rok když syna ve 3 vezmou do školky nastoupit např do lidlu na stálej poměr a brát rp?
Jo, to na sebe není nijak vázané. Prostě budeš chodit do práce a dál pobírat rodičovský příspěvek, dokud nevybereš tu celkovou částku 220 tisíc. Je to uděláno proto, aby byl usnadněn nástup d práce. Taky mám rozpočítaný rodičák tak, aby se mi to překrývalo zezačátku s případným nástupem do práce. Měla jsem smlouvu na dobu určitou, takže jsem v pozici, kdy se po rodičáku nemám kam vrátit, takže budu hledat práci novou, do toho jedno dítě půjde do první třídy a druhé nastoupí do školky, takže jsem to rozpočítala tak, aby mi to přípdaně vyšlo i na září a říjen a nemusela jsem narychlo přemýšlet, jestli jít na pracák a nebo péči o dítě do sedmi let, kdyby jsem třeba práci nemohla najít nebo tak něco. Takhle tím nebudu tak omezená, budu v mnohem větší pohodě n a kdyby se mi zadařilo najít práci, kdy by vyžadovali dřívější nástup, tak prostě seženu hlídání, nastoupím dřív a rodičák mi ještě do toho října poběží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jo, úplně v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím nevíte někdo náhodou jak to je kdybbych se rozhodla jít do práce a malého dát ve 3 letech do školky ale RP mám na 4 roky je nějaká možnost že když ukončím o rok dřív bude mi zbývající rok vyplacen najednou? z těch 220 tis mi zbývá ještě nějakých 40tis, bojím se však že když jsme s manželem v insolvenci že by peníze zabavil insolvenční správce děkuji moc za rady