Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
Prosím o rady nebo zkušenosti. Synovi 10 let se dnes udělalo špatně na pouti. Já u toho nebyla byl se svým tátou. Slezl ze skakacího hradu a prý za chvíli začal vidět rozmazaně a začalo mu pískat v uších byl prý bílej a pak se pozvracel trochu. Bylo horko, tak chápu tu nevolnost, ale nějak mi k tomu nesedí to vidění a pískání v uších. Pak byl po chvíli prý už v pohodě a ted´ večer je jako vždycky i normálně jí. Děkuji za zkušenosti a rady.
Je to nejspis z nizkeho tlaku. Stalo se mi parkrat presne to, co popisujes. Nic za tim nehledej, mozna i malo pil, do toho slunicko. Kdyz se tak stane, je dobre si hned lehnout a dat nohy nahoru.
Taky s tím mám občas problém. Píská nebo hučí v uších a motá se hlava. Doktorka mi řekla že až se to bude zase dít, tak se mám opřít a jen koukat před sebe. Stačí chvilička a je mi zase dobře 🙂
Dcera to ma z nízkého tlaku. Hlavně když se moc nenají. Pak vidí i jen černo a v něm jiskřičky. Musí být chvíli opřená nebo si sednout. A jíst/pít, což je u ní problém (nemocný žaludek).