Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě si zajdi na gastro. Z utz se případný zánět žaludku nedá zjistit.
Určitě zajdi na gastro - možná Ti nedovírá ta klapka od žaludku (nevím jak se to přesně nazývá) taky jsem s tím měla problémy a nebo jak už se tu píše to může být zánět ![]()
@Ginuš píše:
Určitě zajdi na gastro - možná Ti nedovírá ta klapka od žaludku (nevím jak se to přesně nazývá) taky jsem s tím měla problémy a nebo jak už se tu píše to může být zánět
Reflux - ten by odpovídal tomu říhání.
Popravde me napadla slinivka, akorat mi to prijde divny, jim -+ zdrave, alkohol malo. ![]()
Řekla bych, že na slinivku by přišli na utz
Na tom gastru ji podle mě taky zkontrolují. Průjem máš? Ten u zánětu slinivky bývá častý.
Občas mívám nevolnosti. Jak je přežít? Motá se mi hlava, chce se mi zvracet. Většinou se mi podaří nezvracet. Nedokážu nic sníst, všechno mi smrdí, nemůžu se k jídlu ani přiblížit. Jenže jak nejím, tak se mi postupně začne dělat špatně z hladu - jenže nedokážu nic sníst. Začarovaný kruh. Co jíte, aby se zklidnil žaludek?
@Sára 1 píše:
Občas mívám nevolnosti. Jak je přežít? Motá se mi hlava, chce se mi zvracet. Většinou se mi podaří nezvracet. Nedokážu nic sníst, všechno mi smrdí, nemůžu se k jídlu ani přiblížit. Jenže jak nejím, tak se mi postupně začne dělat špatně z hladu - jenže nedokážu nic sníst. Začarovaný kruh. Co jíte, aby se zklidnil žaludek?
Tak jestli jen obcas tak je to super, ne?
Ja je mam denne a jsem v 17tt. Nechut mam taky a k tomu casto zvracim. Delat se neda nic. Jem cekat az to přejde. Mně nezabralo vubec nic. Smiruju se, ze budu zvracet az do porodu.
@Aotearoa Při prvním těhotenství jsem zvracela i před porodem. Bylo to strašný. Nemohla jsem kolikrát ani pohnout hlavou, abych se nepozvracela. Teď ale nejsem těhotná.
Mám podobný problém už čtvrtý měsíc. Těhotná taky nejsem. Pomáhá mi jíst po soustech po celý den, občas ale nezvládám ani to a jím až třeba po poledni. Často mi bývá špatně i večer a mám problém se i navečeřet. Beru iberogast a probiotika, trošku to pomáhá, ale dobře mi není. ![]()
@Margery Iberogast neznám. Pokud to máš takhle dlouho, řešila jsi to u lékaře? Nepomáhá mi jíst po soustech, protože do sebe nedostanu nic. Kdysi mi pomáhaly jedny sušenky - trošku ten žaludek zklidnily. Teď mi vadí opravdu vše. Doufala jsem, že mi někdo něco poradí.
@Sára 1 byla jsem u praktického, ten tvrdí, že to mám určitě ze stresu, na gastru mě ale objednali aspon na gastroskopii, tak čekám na vyšetření ![]()
Napadl mě ještě mátový nebo heřmánkový čaj, zkoušela jsem i fenyklový a zázvorový, trošku pomáhá cola… vyzkoušej, třeba ti něco aspon trošku zabere.
Já už z toho jídla taky moc nejím, první půlku dne nemůžu, pak mi většina jídel způsobí nadýmání a nevolnost, tak taky nic moc
Ahoj, prosim o anonym, nechtela bych, aby vsichni vedeli o mych zdravotnich problemech. Jiz 3 mesice je mi spatne od zaludku, da se rict, ze po jidle se to trochu zlepsi, po dvou hodinach uz citim nevolnost a velke rihani. Spatne je mi i rano hned po probuzeni a musim si hodne odrihat, aby mi bylo lepe. Nevypozoroval jsem potravinu, ktere jsou horsi. Jeste mi asi mesic popichava pod levym zebrem, jakoby u zaludku az trochu dal pod zebra. Neni to zavisle po jidle. Popichava to nahodne behem dne.
Diky moc za rady
Ps.byla jsem na utz a krvi a nic.