Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré odpoledne, mám takový dotaz. Snad mi některá odpovíte.
Byla jsem na IVF, při kterém mi ale byla odebrána pouze nezralá vajíčka.
Ale jedno z těchto vajíček nakonev v laboratoři dozrálo a podařilo se i následně oplodnit. Máte někdo takovou zkušenost? Podařilo se někomu otěhotnět i přesto, že vajíčko dozrávalo až v laboratoři? Děkuji a přeji všem při IVF pokusech štěstí…
Agnes, v podstate misto IVF doslo u Tebe IVM - tedy maturace vajicek v laboratori. Uz mas to jedno embryjko zavedene? Ono i pri IVF nebo pri IVM pri zavedeni jednoho embryjka je sance otehotneni jen 30%, takze se vubec neboj, ze by nezrale vajicko melo nejaky vliv na otehotneni, pokud dozralo v laboratori, jen drzim palce, at se zrovna toto embryjko udrzi a za 9 mesicu z Tebe bude maminka! ![]()
já se teda musím přiznat, že jsem o ničem podobným v životě neslyšela
Nedozrávaj mi vajíčka, IVF mi museli zrušit, páč mi vůbec nereagovali vaječníky a rovnou mi bylo řečeno, že musím mít darované. To ti jako to nezralý vajíčko dali v laboratoři do nějakýho roztoku a ono tam dozrálo, nebo jak?
Slyším něco takovýho prvně ![]()
@mahdalka precti si toto
http://www.repromeda.cz/…e--ivm-.html
IVM uz nedelaji jen v Repromede, ale i v jinych strediscich zacinaji, tak se zkus pozeptat ![]()
@skritek Petra Tak to jsem vůbec nevěděla
Díky za odkaz
Mě bude za měsíc 35 a byla mi diagnostikována porucha předčasné menopauzy, tak nevím jestli bych měla s touto metodou šanci, ale určitě se zkusím aspoň zeptat
@mahdalka tak to jsi presne jako moje kamaradka, se kterou si taky prave o tom povidame, taky 35 a taky IVM jeste nezkousela… no, clovek nic neda za to, kdyz se zepta, vsak uvidis, co Ti reknou… kam do CARu dochazis nebos' dochazela? Kazdopadne, at uz tak nebo tak, hodne stesti!!! ![]()
Díky
Chodila jsem k Apolináři. Ale jestli je nějaká naděje, tak zkusím všechno, za zeptání člověk nic nedá. Přece jenom geny jsou geny. A ta kamarádka je na tom jak? Zkusí tu metodu?
Apolinar v Praze nebo Brne? Kdyztak zkus v Praze Iscare, kde IVM taky zacali delat a jsou tam navic uzasne, neskutecne prijemni a specializuji se na „starsi“ zeny. Jinak Repromeda v Brne je uplne nejlepsejsi, co znam, tam jsem byla hrozne spokojena, ale prece jen, to dojizdeni, to byla otrava trosku ![]()
Kamaradka ted zvazuje, bude mit prvni pohovory jak v Brne, tak v Pze a uvidi, co ji reknou, je to velmi individualni nakonec, takze je urcite lepsi, kdyz si s snema primo povykladas a uvidis, co navrhnou ![]()
Myslím Apolináře v Praze. Jinak v Iscare má moje kolegyně z práce známýho a přímo ředitele-byy se mohla trochu přimluvit
určitě to zkusím a hned v po tam zajedu a začnu se o to aktivně zajímat
@skritek Petra píše:
Agnes, v podstate misto IVF doslo u Tebe IVM - tedy maturace vajicek v laboratori. Uz mas to jedno embryjko zavedene? Ono i pri IVF nebo pri IVM pri zavedeni jednoho embryjka je sance otehotneni jen 30%, takze se vubec neboj, ze by nezrale vajicko melo nejaky vliv na otehotneni, pokud dozralo v laboratori, jen drzim palce, at se zrovna toto embryjko udrzi a za 9 mesicu z Tebe bude maminka!
Agnes, trošku tě povzbudím, já při IVF měla jen jedno vajíčko, sice tedy zralé, ale nedávali mi žádnou naději, já si chtěla zaplatit to napíchnutí spermie přímo do vajíčka, to mi taky říkali, že to se dělá tak od 3 vajíček výše, ale já jsem si na tom trvala, že to chci zkusit i s tím jedním a povedlo se.Pak mě dávali doktoři v Motole za příklad, když někoho potřebovali povzbudit.Tak i s jedním vajíčkem je velká šance, držím palce ![]()
Holky, skritek Petraa sedmikráska75 moc vám děkuji za povzbudivá slova. Embryjko mám už u sebe. Bylo mi řečeno, že IVM to nebylo, jednalo se jen o pár desítek minut, během kterých došlo k dozrání nezralého vajíčka v laboratoři. Tak snad se uchytí..
Budu v to doufat, sedmikráska75 je mi příkladem.. ![]()
Přeji všem mnoho štěstí při snažení o mimi!!!
Ahoj snažilky, já jsem se snažila 5 let a ted mám s pomocí centra asistované reprodukce v Brně krásnou tříměsíční holčičku. Nikomu bych nepřála dlouhé čekání na miminko. Zároven si ale dodělávám školu, letos poslední ročník a na jaké jiné téma psát bakalářku než na IVF. Chtěla bych tedy poprosit všechny, které s ním mají také zkušenost o pomoc a to vyplněním dotazníku. Jelikož mi to tady Admin maže, tak kdyby jste měli zájem pošlete mi soukromou zprávu a já Vám pošlu odkaz. Dotazník je zcela anonymní.
Děkuju a tfuj, tfuj, tfuj