NIPT - nehodnotitelné pohlaví

509
11.4.24 11:26

NIPT - nehodnotitelné pohlaví

Ahoj, stalo se někomu, že z NIPT (Panorama) nebyli schopni vyhodnotit pohlaví? Mě kvůli tomu odesílají na plodovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.4.24 12:40

Nestalo… Ani nikomu z okoli. Je to kvuli nizke fetalni frakci? Nebo zbytek vyhodnotili a jen pohlavi ne? 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.24 12:44
@ale2107 píše: Více

A proč potřebujete vědět pohlaví? Máte nějakou vadu vazanou na pohlaví?

• Citovat
  • Upravit
509
11.4.24 12:45
@Anonymní píše: Více

Přesně tak, zbytek vyhodnotil, a pohlaví ne. Opakovaný odběr není indikován😐. Fetální frakci mám relativně nízkou (5,5%), ale stačilo to na všechno… Doporučují konzultaci genetika, což samozřejmě podstoupíme.. jen chci zjistit, zda test někomu takhle „selhal“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.4.24 12:46
říkají že test mohl takto selhat kvůli nějaké vadě pohlavních chromozomů u plodu, ale nemusí to být nutně pravda. V rodině žádné vady nemáme.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.24 12:50
@ale2107 píše: Více

A zopakovat NIPT? Treba jinou značku?

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
11.4.24 12:56

Tenhle dotaz tedy absolutně nechápu.

• Citovat
  • Upravit
80083
11.4.24 13:00

A ono na tom pohlaví záleží? Narodí se jako holka, v třinácti se prohlásí za kuře a v šestnácti si změní jméno a bude vyžadovat onikání. Tak proč se trápit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.24 13:02
@Velryba černá píše: Více

Jsou geneticke vady, vázané na pohlaví, ale je fakt, že to se obvykle zjišťuje při PGT. A ne u NIPT. Jen mne zajímalo proč se to řeší, protože ne každý, kdo jde na NIPT chce vědět pohlaví. Je to volitelné.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
11.4.24 13:05

Volitelné je to, jestli pohlaví sdělí, jinak je tam genetik pochopitelně vidí automaticky a vždy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.24 13:09
@Velryba černá píše: Více

To jsem nevěděla. Díky

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
11.4.24 13:12

@inkakřivák přijde ti tohle vtipné ve chvíli, kdy těhotná ženská neví, jestli je dítě zdravé?

• Citovat
  • Upravit
4844
11.4.24 13:19

To neni o tom, jestli potrebujes vedet pohlavi, to je o spolehlivosti testu. Muze tam byt prave nejaky problem s poctem pohlavnich chromozomu. A nebo je to proste nejaka divna chyba toho testu. Ta fetalni frakce je pomerne nizka. Brzy delane? To by ale neposilali na plodovku, ale na choriove klky? Kazdopadne to nesvedci o jeho spolehlivosti v tomto pripade.
Drzim palce, at je vse v poradku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.4.24 13:21

@inkakřivák jedná se o případné syndromy vázané na pohlaví. Některé z nich jsou spojené s mentální retardací, proto je důležité vědět proč vlastně to pohlaví test nevyhodnotil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.24 13:22

Radsi bych to zkontrolovala. Normalni to neni, ptala jsem se na to u sveho odberu, jak casto se stava, ze neco neni vyhodnotitelne…Mohlo by to znacit nejaky problem. :think: Jinak je mi jasne, ze pohlavi ti asi uplne jedno podobne jako mne, ale spis je problem, ze ho nelze zjistit. A fetalni frakci jsem mela nizsi nez ty a vse vysledkove vyslo vcetne pohlavi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky