Nízká hodnota HCG?

532
8.5.12 07:19

Nízká hodnota HCG ?

Ahoj, prosím o radu zkušenější..
28 den po oplodnění (tj. 42 týden od poslední menstruace) mne doktor potvrdil těhotenství na utz se slovy, ze jde o ranou graviditu a nabral z krve HCG. Vysledky byly 500, ale nevím jakých jednotek:-/ Dle některých tabulek na netu jsem na tom dobře, ale dle vetsiny by HCG mělo byt minimalne 1080 jednotek.. Otěhotnět později jsem nemohla, takže těhotenství byt mladší nemůže:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
8.5.12 07:40

Nezáleží na hodnotě- zvlášť v ranném těhotenství, ale jestli se hodnota cca zdvojnásobuje co dva dny. Co ti na to řekl doktor? Kdy jdeš na kontrolu? Jestli chceš mít jistotu, nech se znovu odebrat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.5.12 07:48

Děkuji moc za odpověd! Na kontrolu jdu naštěstí uz 14.5, tak se zkusím domluvit na kontrolním odběru. Doktor mne nic neřekl, jenom ze jsou vysledky v pořádku, ale.. a to nedorekl a ze mám přijít znovu do 14 dni. Já jsem ale po potratu, takže mě možna nechtěl desit:-/ I na ultrazvuku ještě nic poradne neslo vidět (jenom asi ten vacek) a to jsem byla uz 5+6. Takže trosku panikarim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
8.5.12 07:52

No 14.5,pokud je vše ok, uvidíš i pokrok na ultrazvuku :palec: Třeba ani odběry nebudou potřeba a hned zjistíš, že je vše ok. A jinak na odběr HCG můžeš jít i sama. Ve většině laborek to není problém, ale stojí to asi 2OO kč :palec:
Znám ten pocit, taky jsem prodělala potrat, pak sem si právě chodila na to HCG sama (byla jsem 2×) Moc držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.5.12 08:02

Jj, taky doufám, ze tam pokrok na tom ultrazvuku bude:-) Ta soukroma labina mne uz taky napadla, asi tam zítra najedu ať mám klid v duši, teď se akorát nervuji, ze HCG 500 je málo.. Po potratu jsem proste hrozne vystresovaná:-/ Moc děkuji za držení pěstí, jsi hodna:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
8.5.12 09:02

Ahoj, hodnota hcg se musí každé 2-3 dny zdvojnásobovat a důležité je, co pak bude vidět na uz. Na uz je „něco“ pořádně vidět až při hcg 1000-1500. Takže hlavně zkus být v klidu, to je to nejlepší, co pro můžeš miminko udělat, i když chápu tvoji lehkou paniku a strach, mám za sebou 2 nevydařná těhu (potrat+mimoděložní), takže tě plně chápu. Pokud si to chceš ověřit dřív než půjdeš k mudr na tu kontrolu a mít klid, tak si zajdi, jak tu výše někdo už psal, do nemocnice do laborky jako samoplátce na hcg, stojí to kolem 200kč a výsledek např. u nás dávají do odpoledne.
Jinak jednotky snad nijak popsané nejsou, prostě množství jednotek, důležité je, aby ta hodnota hcg stoupala. Tak držím palce, ať hladina stoupá a brzo vidíš :srdce: na uz :pankac:
 http://www.naseporodnice.cz/…otenstvi.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.5.12 09:10

Ahoj včera jsem si dělala testík mamatest jsem dnes 26den ještě před menzes ale minulou menzes jsem mela po 24dnech, no a test vysel pozitivni :oops: :kytka: pak sem si delala jeste jeden a zase ale neni tak cervena jako ta testovaci, myslite ze si mam zajit na gyndu zitra nebo az v pondeli, poboliva podbrisek a jsem unavenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
8.5.12 09:13

@bbarbii na gyndu bych si zavolala, kdy tam zajít, na uz stejně asi ještě moc vidět nebude, ale většinou dělají odběr krve na hcg…tím by ti potvrdili těhotenství. Jestli se u vás neobjednáváte, tak tam zajdi a uvidíš, co ti řeknou. Jinak gratuluju k pozitivnímu testíku :palec: Teď hlavně vitamíny, listovku a klídek pro mimi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.5.12 09:23

No tam to je pro akutni pripady od 8-9 bez objednani a jinak na objednavku, no jenze setra je prijemna jak Pr…L a kdyz bych tam volala co ji mam rict?Jeste by me zajimalo zda uz je zahnizdene nebo ne :oops: posl.mesicky mi zacli 13.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.5.12 09:24
@bbarbii píše:
Ahoj včera jsem si dělala testík mamatest jsem dnes 26den ještě před menzes ale minulou menzes jsem mela po 24dnech, no a test vysel pozitivni :oops: :kytka: pak sem si delala jeste jeden a zase ale neni tak cervena jako ta testovaci, myslite ze si mam zajit na gyndu zitra nebo az v pondeli, poboliva podbrisek a jsem unavenejsi.

počkala bych ještě asi tak 3 týdny a teprve pak šla k dr. Na UTZ tě stejně nevezme, protože by tam nebylo nic vidět. A např. HCG se u nás nedělá, není důvod. Buď se těhotenství ujme, nebo ne, nic to nezaručuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
8.5.12 09:29

@bbarbii zahnízděné být musí, jinak by ani nebylo žádné hcg a neukázalo by se na testíku ;) . Jestli jsi nedočkavá, tak tam dojdi nebo zavolej, řekni, že jsi měla pozitivní těhu test, ale že to chceš potvrdit od mudr, co jako máš dál dělat. Jak píše ynax, pravděpodobně tě objedná za 2-3 týdny, dřív stejně na ultrazvuku moc vidět nebývá. Ale každý mudr postupuje jinak.
Hlavně se šetři, nestresuj se, užívej listovku pro těhule, vitamíny, pitný režim…to je teď pro miminko to nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.5.12 09:30

Až tak pozdě? No asi tam zavolam a uvidim co mi reknou :) Snad to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.5.12 09:33
@Janikula píše:
@bbarbii zahnízděné být musí, jinak by ani nebylo žádné hcg a neukázalo by se na testíku ;) . Jestli jsi nedočkavá, tak tam dojdi nebo zavolej, řekni, že jsi měla pozitivní těhu test, ale že to chceš potvrdit od mudr, co jako máš dál dělat. Jak píše ynax, pravděpodobně tě objedná za 2-3 týdny, dřív stejně na ultrazvuku moc vidět nebývá. Ale každý mudr postupuje jinak.
Hlavně se šetři, nestresuj se, užívej listovku pro těhule, vitamíny, pitný režim…to je teď pro miminko to nejdůležitější.

To je tak hezky kdyz nekdo odepise, beru mamavit asi 2mesic ale nejak jak si vzpomenu ale od min tydne pravidelne kazdy den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12249
8.5.12 09:38

@bbarbii jo, to je fajn, že zobeš vitamínky. Klidně písni do vzkazu, když tě bude něco zajímat nebo jen tak popovídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.5.12 09:41

Dobre ozvu se jak me neco napadne ale nechapu to brisko ze poboliva takova jina bolest ani krece jen jako bych tam neco mela:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí