Nízké PAPP-A a hCG

92
3.10.12 09:58

Nízke PAPP-A a HCG

Ahoj holky, obidve hodnoty z NT screen. mam pod 0,5 :( mela to prosim nektera a narodilo se zdrave miminko? :srdce: Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
3.10.12 10:00

Ja mela jen nizke HCG, kdyz me brali krev, a radsi me poslali na odber plodovky. A lita mi zde 18 ti mesicni syn..
Ale nehrozilo ani kloudne zadna nemoc, vse mel ok,..Jen to HCG no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.10.12 10:16

V tomto těhotenství mám nízké hcg, ve 12. týdnu 0,173, ve 16. týdnu 0,22. Plodovku jsem odmítla.
Jak ti dopadl ultrazvuk, rizika na jednotlivé trimozomie??? To mi přijde mnohem důležitější než hodnoty z krve, na které má vliv spousta jiných věcí ;)

• Citovat
  • Upravit
Kyarra
3.10.12 10:33

Ahoj, já jsem měla při prvotrimestrálním screeningu také nízké obě hodnoty (ale nevím, kolik přesně), z toho mi vyšlo riziko na Edwardse 1:198, utz. byl v pořádku. Odběr choriových klků jsem odmítla a zítra jedu na kontrolní utz. a triple testy (16.tt), mám nervy v kýblu, ale doufám, že to bude ok. Dám ti vědět. Držím palce, aby bylo vše ok! Vím sama, jak tyhle věci můžou člověka rozhodit…
Jaké jsi měla výsledky z ultrazvuku, vše v normě? A vyšlo ti nějaké riziko nebo jen ty snížené hodnoty hormonů?

• Citovat
  • Upravit
92
3.10.12 10:55

Dekuji holky. Madi, Kyarra jsem rad ze je tu nekdo s kym to muzu preckat, ja mam UTZ uplne v poradku, ale ty hodnoty biochemie jsou blbe. Ja jsem odmitla i gen. konzultaci protoze by jsem na chor.klky nesla taky, mam to stejne jdu na triple testy za tyden a pul. A podle vysledku amniocentezu. To si jeste poradne rozmyslim. Dejte vedet co a jak dopadlo
Jo a riziko na DS nizke a edwardse este nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.10.12 11:01

Ahoj holky :mavam: můžu se přidat, taky mám špatné výsledky biochemie PAPP-A mám nízké 0,27 :(…jinak mám vše o. k. i ultrazvuk, včera jsem byla na konzultaci u genetičky v Gennetu a také říkala, že zatím by počkala na ultrazvuk v 16tt a tripl testy a pak ultrazvuk ve 20tt a uvidí se, pokud bude vše o. k. taky by to neřešila a pokud by se našlo něco dalšího doporučila by odběr plodové vody…čehož se bojím protože jsem po 2 ZT…je mi 30 let a na ty další odběry jdu až 25.10. to se do té doby zblázním… 8o tak krev mi zhoršila riziko na downa z 1:880 ( což je dle věku ) na 1: 220 :roll: a riziko potratu při odběru plodové vody se uvádí 1:200 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.10.12 11:04

Kyarro…držím palečky…na ty testy… :palec:
je to fakt šílený stres…ja se ty výsledky dozvěděla minulý čtvrtek a od té doby jsem úplně mimo…tak jen doufám, že už všechno bude o. k…že se nic neprokáže… :andel:

@Kyarra píše:
Ahoj, já jsem měla při prvotrimestrálním screeningu také nízké obě hodnoty (ale nevím, kolik přesně), z toho mi vyšlo riziko na Edwardse 1:198, utz. byl v pořádku. Odběr choriových klků jsem odmítla a zítra jedu na kontrolní utz. a triple testy (16.tt), mám nervy v kýblu, ale doufám, že to bude ok. Dám ti vědět. Držím palce, aby bylo vše ok! Vím sama, jak tyhle věci můžou člověka rozhodit…
Jaké jsi měla výsledky z ultrazvuku, vše v normě? A vyšlo ti nějaké riziko nebo jen ty snížené hodnoty hormonů?

Příspěvek upraven 04.10.12 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.10.12 11:06

Ahoj Andel ja mam uplne stejny vysledek PAP! Taky uz druhy den hledam info, potrebuji se spravne rozhodnout, amniocentezy se bojim dost! NE zakroku, ale komplikaci. JA mam nizke i HCG tak uvidime. Kdy mas tripple?

Kayrra jak si dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
4.10.12 11:06

@Andel007 zkus se uklidnit, koukám, že jsi těhotná po KET…pokud trošku vládneš angličtinou, tak Tě tohle snad uklidní: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19246467 , pokud ne, tak jednou větou se dá říct-že existují studie, že těhotenství počatá technikami asistované reprodukce mívají PaPP nižší a přitom jsou v pořádku. Takže postup genetičkou navržený je správný-vyčkat a pokud se neobjeví do 20.tt nic dalšího, tak je vše zřejmě ok a na vině jsou dodávané hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.10.12 11:10

Nooo ja byla uplně na palici z toho a dr. ještě byla taková divná nepříjemná vůbec nic mi neřekla…jen že to není dobré..at jdu na genetiku a tam mi vše řeknou, a to bylo včera tak že od toho čtvrtka čekat skoro týden…na genetiku…a nic nevědět…to je na budku…ještě že existuje ten internet…jinak nevím…
Ja prostě na ten odběr nechci…mám takový pocit…prostě mám z toho strach, že bych třeba přišla o zdravé mimi…a to nevím jak bych dala…ja zas naopak mam to HCG o trošičku vyšší…ale to prý není nic strašného to je spíš v normě…

Ale až včera ta genetička me trošičku uklinila, což jsem spíš čekala…že mě bude nutit do toho odběru…tak jsem nakonec byla příjemně překvapená…

@Siska9 píše:
Ahoj Andel ja mam uplne stejny vysledek PAP! Taky uz druhy den hledam info, potrebuji se spravne rozhodnout, amniocentezy se bojim dost! NE zakroku, ale komplikaci. JA mam nizke i HCG tak uvidime. Kdy mas tripple?Kayrra jak si dopadla?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.10.12 11:13

Elanoo děkujůůůůůůůůůůůůůů:
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: ani nevíš jak moc jsi mě uklidnila…já z toho byla fakt na budku…už jsem tím i vystrašila mojí maminku…4 roky snažení a teď tohle…a já celou dobu věřila, že tentokrát už to všechno dobře dopadne!!!

Anglicky moooc neumím…sem tam něco…ale žádný zázrak…tak moooooc moooc děkuji :hug: :hug: :hug: :kytka:

Nooo kéž by to tak opravdu bylo…ale teď díky tobě tomu věřím dál a jen tak se nedám… :hug:

@elanaa píše:
@Andel007 zkus se uklidnit, koukám, že jsi těhotná po KET…pokud trošku vládneš angličtinou, tak Tě tohle snad uklidní: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19246467 , pokud ne, tak jednou větou se dá říct-že existují studie, že těhotenství počatá technikami asistované reprodukce mívají PaPP nižší a přitom jsou v pořádku. Takže postup genetičkou navržený je správný-vyčkat a pokud se neobjeví do 20.tt nic dalšího, tak je vše zřejmě ok a na vině jsou dodávané hormony.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
4.10.12 11:15

@Andel007 to mám radost, že jsem Tě trošku uklidnila…taky máme za sebou trnitou cestu k dítěti, tak vím, jak se člověk vyděsí ze sebemíň nestandardní situace. Držte se a ať vše dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.10.12 11:15

Taky se v začátku chytla dvojčátka ale v 5tt se to jedno přestalo vyvíjet, také jsem špinila jednou zakrvácela…tak to mi řekli že tomu by odpovídalo to hcg…pak píšou v textu že přítomnost nosní kosti snižuje stávající riziko 3×…tak to bych počítala že to bude tedy 220+3 a tím je to ziziko pořád menší než jít na odběr plodové vody…kvůli jedné špatné hodnotě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.10.12 11:16

Elanoo

Moc ti děkuju… :hug: :hug:

člověk je pak opravdu vděčný za každou informaci…a hlavně že to emimino existuje…nevím co bych si bez něho počala… :mrgreen:

@elanaa píše:
@Andel007 to mám radost, že jsem Tě trošku uklidnila…taky máme za sebou trnitou cestu k dítěti, tak vím, jak se člověk vyděsí ze sebemíň nestandardní situace. Držte se a ať vše dobře dopadne :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.10.12 11:16

Ja cekam na triply i v minulem tehotenstvi mi vyslo hcg stejne nizko a u tripplu bylo vsechno ok. I kdyz byvaji nepresne pro mne jsou jedinou nadeji.
Ande kdy mas odbery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky