noční pocení

130
3.2.07 17:34

noční pocení

Ahojky, máme doma 14ti měs kluka a v poslední době se v noci hrozně potí. Když ho dám spát, tak po hodince se probere a polštář pod ním by mohl ždímat. Potí se i bez polštáře.V místnosti netopíme máme tam někdy i 19 stup., malý může být i odkopaný a spocený je furt. Teploty nemá, byl trošku nastydlý ale to už přešlo.

Máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
3.2.07 19:59

A do čeho je oblečený? Případně má na posteli nějakou nepromokavou podložku?Mohl by to dělat nějaký igelit.

Jinak holka se mi nepotí, ale odkopaná je furt a ledová jak psí čumák taky - ponožky si nenechá a když, tak je odkope ve spaní. Jka jí přikryju, odkope se. Už jsem to vzdala…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
3.2.07 20:32

Mě se takhle Marianka potí, když je nemocná, a to ani nemusí mít teplotu. Má pak úplně mokré vlasy a polštář. Oblíkám jí přitom i při nemoci stejně, jako když je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
3.2.07 21:42

noční pocení

Ahoj Lenko já mám šestiletého chlapečka a od půl roku má atopický exém. právě od malinka se mi také potí a to můžu mít v noci okno dokořán a na stropě rampouchy a stejně je zplavený jak kůň. Jednou jsem ae na to ptala kožní doktorky a ona říkala že to je k tomu exému. Většinou je zpocený zkraje noci a pak už moc ne. no asi jsem ti moc nepomohla ale nejste v tom sami :lol:

mamuša Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
3.2.07 23:57

Ahoj holky,
Mám 17 měsíčního syna a máme to samý. Je pořád propocený i když je odkrytý. Ptala jsem se na to doktorky a ta jen pokrčila rameny. Pod prostěradlo dávám obyčejný chránič matrace, před spaním hodně větrám a vypínáme topení. Ekzém nemá. Fakt nevím, ale jsem z toho v noci pěkně nervózní, protože se pořád odkopává, takže musím být ve střehu, aby neprochladl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
4.2.07 16:58

Hmm, nevím, jak u vás, ale náš syn (2 roky) to pocení prostě zdědil po tatínkovi, který je v noci vždycky naprosto durch :? Je fakt, že manžel je alergik, takže něco v nepořádku i u syna možná je, i když neprojeveného prozatím… teď se „jen“ dost potí ve spánku, doktorka to vůbec nevidí jako problém 8O . Já se snažím, aby byl pořád v suchém a čistém a vůbec takové ty „antialergenní“ postupy, uvidíme…
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
4.2.07 18:08

S pocením bojujeme taky. Nejen v noci, ale i přes den. Někdy si připadám jako krkavčí matka, když u Dr. vidím, jak jsou ostatní miminka navlečená a náš syn má jen to nejnutnější. Ale studený nikdy nebývá, takže zima mu není. No a na noc už mu dávám jen bodýčko s dlouhým rukávem, už ho ani nedávám do spacáčku, jen přikryju lehkou dekou. Stejně se odkopává, ale už se tolik nepotí. Jen mu kontroluju ručičky a nožičky, studené je nemá. V ložnici míváme tak 19 stupňů. Je to takový kompromis, protože pro manžela je to málo, pro mě akorát a pro našeho syna zřejmě hodně. Syn se v noci často budí a myslím si, že to může být i tím, že se potí. Jenže co s tím? To už by musel být opravdu jen v plence. MMCH už raději nedávám ani ochranu matrace. Stejně se zatím nepročůral, tak ať ho netrápím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
4.2.07 18:13

Ahoj,

my meli s Barou ten samej problem, kdyz jsem ji drzela na ruce, mela jsem pak mokrej flek. Tak nam dr poradila abychom prestali davat vit. D a oo se to zlepsilo. Oblekam ji lehce i ted v zime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
4.2.07 20:25

Masožravko, to je strašně zajímavé, co píšeš..Malej se taky strašně potí, hlavně venku, to je pak úplně jak zplavenej, dávám tu nejslabší čepici a stejně ji má vždy vzadu úplně mokrou, zeptám se na to naší doktorky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
8.2.07 13:25

Holky děkuju za názory.
Malý se venku vůbec nepotí, potí se jen na začátku noci jak tu kdosi psal, pak je vše OK. ekzémem netrpí, navlečený taky není,je fakt že tatínek se taky v noci trošku potí, možná to má po něm.
Velmi zajímavé je to s tím vitmínem D. Malému ho na doporučení Dr.dávám ještě teď /14 měs./ A navíc ho vždy dávám před spaním. Třeba na tom něco je. Ikdyž teď mě napadá že spocený je i při poledním spaní. Dr. se na to zeptám, ale taky asi jen mávne rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí