Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky, planujeme chodit na dlhsie vychadzky do lesa. Neviete, ci sa v prahe da niekde to take vacsie pevnejsie nositko pozicat v pozicovni? Na slovensku nieco take funguje… /12kg, 20mes batola/
pripadne ake doporucujete kupit?
radsej by som teda osobne zapujcila… diky
Chces primo nositko, nebo krosnicku? Mely by fungovat pujcovny rockpointu. Tady si ted budeme na vikend krosnu pujcovat.
Ved prave neviem…nakolko s nami pojde i 3.5roc dieta, tak ten toho tiez asi vela neprejde, mozno je krosna trosku zbytocna… neviem, nemam ziadnu skusenost, nie je to moc takze? potrebujem to len na toho drobca 12kg, 84cm, prejde uz tiez dost, ale predsa nie vsetko. mozno by stacilo to nositko, ci??
Já teď nedávno nosila 12-ti kilového jeden-a-půl-leťáka v manduce na zádech a v pohodě, líbilo se mu tam. S půjčovnou neporadím, koupila jsem si jí, když byl malej mimino z druhé ruky.
Teraz pozeram, ze su manducy do 20kg, takze este to asi ide… stejne uz vacsieho potom ani neunesiem, ze ![]()
No pokud by bylo batolecí nosítko, tak by to asi bylo lepší jak manduca (mám srovnání), včera jsem nesla v nosítku prostředního, v Mechulce, ponošení dobré, jen teda je furt malej a je tam jak zapadlej vlastenec a vadí mu, že nevidí, ale na usnutí ideál.
Krosnaje na mě celkem velkej verk, ale v batolecím nosidle bych byla v nejhorším řešit porouchaný nožičky i u čtyřleťáka
Mám ergo, syn 17m, taky 12kg a paráda, na zádech i pět hodin s krátkými přestávkami na proběhnutí, ale jde hlavně o to, aby nosítko sedlo přímo tobě…
Ja stejnou vahu a vysku taky jeste obcas poponesu v manduce, nese se mi dobre, ale nozky ji uz celkem visi, ale v tomto veku to uz snad nevadi.
ale z meho okli vsichni deti nosi v krosnach, furt nekde vejletujou
, za me je manduca a spol. lepsi, ale nevim jak se da pujcit. U krosny vidim vyhodu tu, ze kdyz tam dite usnes a chces si dat svacu, tak to cele sundas, postavis a nemusis s nim stat jak troubeles celou dobu, coz se stalo mne
.
http://www.fler.cz/…ebry-1804517 pani pujcuje na vyzkouseni…
Myslím, že na www.branakdetem.cz půjčovali všechno možné na nošení.
Myslím, že vě většině pražských obchodů se dají nosítka půjčit, stačí se podívat na jejich stránky - ditevsatku.cz, branakdetem.cz, vbavlnce.cz…