Nová kuchyně - máte troubu u okna?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
327
24.6.12 22:20

Nová kuchyně - máte troubu u okna?

Ahoj, budeme dělat novou kuchyň. Návrh už máme, ale ráda bych věděla, zda to někdo nemá podobně.
V návrhu máme troubu, která je v úrovni očí, hned vedle okna. Když otevřu troubu, tak ten horký vzduch se vyvalí podél okna. Doufám, že to je srozumitelné. Manžel teď nad tím přemýšlí, aby se to plastové okno (rám a sklo) nijak nepoškodilo, hlavně v zimě, když bude teplotní šok. Okno studené a z trouby horký vzduch.
Nemáte to také někdo také tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4605
24.6.12 22:27

Máme to trochu jinak ale prý se nemusíš ničeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
24.6.12 22:27

@lucilda82 Ahoj, já mám rohovou kuchyň a troubu mám vedle okna (mám tam tedy ještě 15cm policový díl) a nad troubou mikrovlnku, mám to takto přes rok, navrženo v Oresi a nemám žádný problém. :palec: Jo ale pod oknem mám topení… což v zimě samozřejmě topí…tak ten šok asi není tak velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
24.6.12 22:33

Ahoj, my to máme skoro tak, jak popisuješ, akorát trouba není v úrovní očí, ale o něco málo níž. V úrovni, kde začínají dvířka od trouby, je spodní rám okna (taky plastové). Takže když otevřeme troubu, vzduch podél okna jistě jde. Máme to tak dva roky a k žádnému poškození nedošlo ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.6.12 22:54

Zajdi se zeptat ještě do té firmy co Vám dělala okna plastové. My nemáme teda troubu u okna, ale máme troubu a mikrovlnou/troubu (ve které se dost často vařím na crispu) vedle potravinové skříňky, když jednu nebo druhou troubu otevřu, tak s tama vyletí takové horko, když to neudělalo nic té PFD skříňce, tak si myslím, že by to ani oknu nemělo ublížit :think: ale zajdi se zeptat nebo se pobavte s tím, kdo vám kuchyň dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
24.6.12 23:28

Mám troubu hned vedle velkého skleněného okna (podobné balkónovým dveřím), rok a půl v ní peču dost často a úplně bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
25.6.12 08:08

Máme to taky tak, nevšimla jsem si, že by se třeba orosilo okno při otevření trouby, teplo mi jde spíš dopředu, nikdy mě nenapadlo, že by to měl být problém…nepeču denně ani obden, troubu neotvírám desetkrát při běhu tak si myslím, že by to nemělo ničemu vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
25.6.12 09:39

Já mám už přes rok troubu u okna a žádný problém s orosením jsem neměla. Pod konem též mám malý radiátor. Taky není problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.6.12 11:00
@marki77 píše:
Máme to trochu jinak ale prý se nemusíš ničeho bát.

A to řekl kdo, že se nemusím ničeho bát? Odborník přes okna? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.6.12 11:04
@Martina8888 píše:
Máme to taky tak, nevšimla jsem si, že by se třeba orosilo okno při otevření trouby, teplo mi jde spíš dopředu, nikdy mě nenapadlo, že by to měl být problém…nepeču denně ani obden, troubu neotvírám desetkrát při běhu tak si myslím, že by to nemělo ničemu vadit.

A mohla bych tě poprosit, zda bys mi neposlala fotku tvé kuchyně? Hlavně tedy té trouby u okna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
25.6.12 14:30

Jo a radiátor pod oknem nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.6.12 12:03

My máme troubu taky kousek od okna ve výšce očí a bez problému. Okno je navíc skosené, protože je jako střesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný