Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, s jeho přítelkyní asi moc nenaděláš. kapesné k tatínkovi bych určitě nedávala. však je to jeho vizitka, jak se svými dětmi tráví čas. co se týče vypisování s ní, to bych si nenechala líbit. já jsem dala najevo, že budu komunikovat jen s rodičem dětí, nebo minimálně v jeho přítomnosti.
U nás už děti jezdí sami (9 a13 let) autobusem. takže ráno od táty do školy a ze školy ke mně. oblečení mají u nás obou. výjimečně jsem si od něj půjčila boty do vody, poslala jsem mu za to dárek. Jinak máme stanovené výživné a nic jiného se neplatí. u nás je to ale trochu jinak, ze střídavé péče jsme přešli na stav, kdy každý rodič má v péči jedno dítě a vše mu platí (záliby, školní věci, kroužky). ale trvalo to pár let, než jsme se oba trochu uklidnili a komunikace byla v klidu, nejvíce tedy po sms. te´d jsou to 4 roky od rozvodu.
@lucie.krajcarova
veškerou komunikaci sní sem zablokovala přesto má potřebu vzkazovat přes dcery přes WhatsApp takže se do toho zaplétají i děti. Sním se komunikovat nedá cokoliv řeknu odpovídá ona on nemá ani snahu něco říct. Maximálně mě pak vynadá formou psaní na Messenger.
Takže mě napadlo si začít naše rozhovory nahrávat a případně kdyby mě chtěl udat na sociálku soudím podle toho co mi vše napsali tak to použijí aby si sami udělali obrázek.
Nenechám se sebou zametát dělal to dlouho, proto se nám vše rozpadlo.
Dcery mi tvrdí že si sní nerozumí protože po nich,,štěká,, ale s tím vím že nic nezmuzu maximálně tam nebudou chtít jezdit.
@Máma Lucie píše:
@lucie.krajcarova
veškerou komunikaci sní sem zablokovala přesto má potřebu vzkazovat přes dcery přes WhatsApp takže se do toho zaplétají i děti. Sním se komunikovat nedá cokoliv řeknu odpovídá ona on nemá ani snahu něco říct. Maximálně mě pak vynadá formou psaní na Messenger.Takže mě napadlo si začít naše rozhovory nahrávat a případně kdyby mě chtěl udat na sociálku soudím podle toho co mi vše napsali tak to použijí aby si sami udělali obrázek.
Nenechám se sebou zametát dělal to dlouho, proto se nám vše rozpadlo.
Dcery mi tvrdí že si sní nerozumí protože po nich,,štěká,, ale s tím vím že nic nezmuzu maximálně tam nebudou chtít jezdit.
A co chceš nahrávat? Rozhodovory neved a je to hotovo Soud není na vaší komunikaci zvdavej, maj jiný starosti.
@Sisi 14 dcerám je 9 Soud jsme měli v únoru tohoto roku.
Kdyby se snažila pomoct tak neřeknu ani slovo ale jednají se mnou i s mým partnerem jak s kusem hadru, a to i přes holkama. nám se to nelíbí oni vyčítají že za vše můžu ja jak se dcery chovají atd ale samy si před prahem nezametou.
Vinu za rozpad nejsem oba za děti taky nejsem zodpovědnost oba ale on jede to své že za vše můžu já a tak to bulikuje i dcerám pak je má snaha marná. Proto sem se obrátila na školního psychologa a doufám že se mu holky více otevřou než mě aby jsme jim byli schopni s přítelem nějak pomoci k tomu aby byly zase holky jaký byly.