Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj všichni.
Podělím se s vámi o nové skušenosti a zároveň by mě zajímalo jak by jste se k tomu vy sami postavili, protože mě už dochází síly.
Předem se omlouvám že je to tak dlouhé 😁 😁
S odcem dcer sme se rozešli ze dne na den poslední dva roky to nefungovalo a já už nemohla dál. Dcery šli semnou. A od té doby se to snami jen veze holky utrpěli strasny šok z rozpadu rodiny což chapu.
Jak šel čas já i ex sme si našli nové partnery, můj se snaží pomáhat jak mě tak dcerám i když občas mu vše nejde ale snažíme se všichni.
Holky to občas dost bojkotují hlavně když se vrací od otce tam si stěžují na nás a doma zase na jeho novou přítelkyni.
Ani se nedivím s tím co sní zažívám při každé předejde holek tak se mi otvírá kudla v kapse. Všechno ví všechno zná všechno umí nejlíp a já jsem kus hadru která by ji měla poslouchat na slovo.
Graduje to na křik a hádky před dcerami ( dva roky v křiku a hádkach žili a snažím se ze všech sil abych se držela spatky ale nejde to). Podle mě překračuje veškeré hranice kterych by se měla držet ( výchova holek ). Ex na to nic neřekne jen to že se mám já léčit a holky že mají strašný problém a vidí to všichni jen já ne.
Holky začli docházet ke školnímu psychologovi protože problémy s chováním mají delší dobu ještě když jsem žila sním ale začla jsem to řešit až teď, čekala jsem že se něco zlepší když se odstehujem a budem se snazit.
Jak vycházíte s novýma partnerama od svých ex? Jak probíhaji predejky děti? Přispívá vám třeba na oblečení, nebo školní výlety a podobně? Krom alimentů samozrejmne.
On třeba po mě chce pro ně kapesné když jedou na výlety s nema. Protože ho to stojí moc peněz mě rekl, což holkám nedávám nic pomud mají své vemou si to ale on mě taky nic nedává na víc než by měl.
Přijde to divné vážně jen mě?
Děti predavej chlapovi a s paní vůbec nekomunikuj. Normálně ji ignoruj.
Proč by si jim měla dávat kapesny když je on bere na výlet? Nesmysl. Tak ať je vezmou do lesa když na to nemají peníze.
To se snažím ji ignorovat ale jak spustí ten svůj jecak tak mám co dělat abych se udržela.
On řekne že nemá peníze ale ve finále nemá problém na sebe koupit pár kousků oblečení za 3000.
Ani tyhle informace nezjišťují ale občas se to ke mně donese holky hodně věcí povi co se u nich doví.
Mu soud určil výživné 4000 s tím že má prizpivat na oblečení kroužky atd navíc. Ale nezanesli to do rozsudku takže to pro nho neplatí.
Když sem mu řekla že jim oblečení sebou dávat nebudu protože todovezou vše během víkendu zničené tak se taky mohl zbláznit.
Problém je v tom že on se mnou nekomunikuje a když já řeknu svůj názor na danou věc tak drží hubu ona rve ona pak jen vypisuje.
To že se mi nelíbilo když vzali dcery na slavnosti města v dešti a 10 stupních a byli tam do 10 večera, on ví že trpí na průdušky a jednou malá utekla hrobníkovi z lopaty tak udělal ze mě strašnou hysterku jen proto že sem řekla svůj názor.
4 tis na obě? To je směšný. Požádala bych o zvýšení, zvlášť když to o příspivani nemáte v rozsudku.
Její číslo si zablokuj. Když bude ječet tak ať si ječí. Bych ji nic neodpovídala
Ano 4 na obě. Holky mají 9 let podle toho co říkala je pod hranicí minima.
Má je jeden víkend v měsíci + prázdniny ale po domluvě.
Kvůli zvýšení alimentů musím údajně prokázat zvýšené výdaje. Což nechápu jak mám udělat když stravu jim nekupuji zvlášť. Oblečení a podobně schovavam účtenky.
Teď nevím jestli to v textu nebylo zmíněno ale kolik je dcerám? Teď nově se dělala tabulka na výpočet výživneho podle příjmu a je to v procentech tak zkuste mrknout …pokud jsou třeba už v jiné věkové skupině než byly v době rozsudku můžete Zažádat o zvýšení a podle mě můžete zkusit zažádat i kvůli inflaci přece jen bydlí s vámi a tak se vám zvednou zálohy atd ….upřímně vás lituji protože to je noční můra každé matky ze když se s otcem dítěte rozejde ze si najde nějakou takovou co má potřebu kecat do výchovy atd ….samozřejmě pokud je rozumná a snaží se pomoct je to v pořádku ale když se chová tak jak vy popisujete to je hrůza :/…. Držím vám palce ať se vše uklidní..nejhorší je když jsou děti ve stresu :/ což by si otec a jeho nová partnerka měli uvědomit a snažit se vše dětem ulehčit
@Máma Lucie píše:
Ano 4 na obě. Holky mají 9 let podle toho co říkala je pod hranicí minima.Má je jeden víkend v měsíci + prázdniny ale po domluvě.
Kvůli zvýšení alimentů musím údajně prokázat zvýšené výdaje. Což nechápu jak mám udělat když stravu jim nekupuji zvlášť. Oblečení a podobně schovavam účtenky.
Tak ze stravy pocitej 2/3. 9 letí už toho celkem sežerou
plus obědy ve škole jestli mají. Stejně tak energie, voda, nájem atd
Vždyť 2 tis na dítě jsou směšný i pro novorozence.
@Máma Lucie píše:
Ano 4 na obě. Holky mají 9 let podle toho co říkala je pod hranicí minima.Má je jeden víkend v měsíci + prázdniny ale po domluvě.
Jaký má příjem otec?
Zažádej si o zvýšení alimentů, jeho přítelkyni ignoruj a když už se nutně musíte hádat, tak ne před dětmi.
@Máma Lucie píše:
Ahoj všichni.
Podělím se s vámi o nové skušenosti a zároveň by mě zajímalo jak by jste se k tomu vy sami postavili, protože mě už dochází síly.
Předem se omlouvám že je to tak dlouhé 😁 😁S odcem dcer sme se rozešli ze dne na den poslední dva roky to nefungovalo a já už nemohla dál. Dcery šli semnou. A od té doby se to snami jen veze holky utrpěli strasny šok z rozpadu rodiny což chapu.
Jak šel čas já i ex sme si našli nové partnery, můj se snaží pomáhat jak mě tak dcerám i když občas mu vše nejde ale snažíme se všichni.
Holky to občas dost bojkotují hlavně když se vrací od otce tam si stěžují na nás a doma zase na jeho novou přítelkyni.
Ani se nedivím s tím co sní zažívám při každé předejde holek tak se mi otvírá kudla v kapse. Všechno ví všechno zná všechno umí nejlíp a já jsem kus hadru která by ji měla poslouchat na slovo.
Graduje to na křik a hádky před dcerami ( dva roky v křiku a hádkach žili a snažím se ze všech sil abych se držela spatky ale nejde to). Podle mě překračuje veškeré hranice kterych by se měla držet ( výchova holek ). Ex na to nic neřekne jen to že se mám já léčit a holky že mají strašný problém a vidí to všichni jen já ne.
Holky začli docházet ke školnímu psychologovi protože problémy s chováním mají delší dobu ještě když jsem žila sním ale začla jsem to řešit až teď, čekala jsem že se něco zlepší když se odstehujem a budem se snazit.Jak vycházíte s novýma partnerama od svých ex? Jak probíhaji predejky děti? Přispívá vám třeba na oblečení, nebo školní výlety a podobně? Krom alimentů samozrejmne.
Přijde to divné vážně jen mě?
On třeba po mě chce pro ně kapesné když jedou na výlety s nema. Protože ho to stojí moc peněz mě rekl, což holkám nedávám nic pomud mají své vemou si to ale on mě taky nic nedává na víc než by měl.
Tak nějak korektně. Většinu věcí řeším s ex. s ní se bavím na jiná témata. S ní řeším změny termínů, protože ona sedí na rodinném kalendáři, tak je to jednodušší s ní přímo, ex mi všechno odkejve a pak se diví, že tam má něco jiného.
nová partnerka otce mi na oblečení ani na skolní výlety neprispívá. Jinak celkově finance mám dost spcifické, stejně jako celou péči, takže to nemá smysl srovnávat.
Tak vydaje spocitas snadno.
Proste si treba dva mesice vsechno pis.
Jidlo vydel poctem osob, to same energie, benzin atd.
Budes mit v ruce konkretni castku a pak pozadej o zvyseni.
@Máma Lucie píše:
@KKK85. 23 v čistém.
Tak to bys o něco větší alimenty mít mohla.. ale na chlapa v dnešní době teda hooodne mizerný plat…to beru za ranní směny v kanclu.
@Lucie_Sx píše:
Tak vydaje spocitas snadno.
Proste si treba dva mesice vsechno pis.
Jidlo vydel poctem osob, to same energie, benzin atd.
Budes mit v ruce konkretni castku a pak pozadej o zvyseni.
Noo ale s platem tatínka 23tis čistého toho moc nevymysli
Třeba se mu plat zvedl. Netuším příjem mel takový ještě v unoru kdy jsme měli soud a takový měl i předtím kdy jsme spolu žili.