Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím ženy, matky.
Ocitli jsme se v prekerni situaci. Mám doma 3týdenní miminko a chytla jsem nějaký bacil a mám hrozný kašel. I přes všechnu snahu aby to nechytil, jsem si všimla, že pokaslava a má trošku rýmu. Mimi s nama spinká v pokoji, jak byste to řešily šly byste spát radši jinam? Bojím se, abych ho nenakazila ještě víc… Děkuji za rady a nápady. ![]()
Jinam ano, ale pokud kojite, mel b být chráněny dobře. nas maly nebyL vůbec nemocný, i když my několikrát ano
Jestli kojíš tak by to chytit neměl jestli ne, doporučuji roušku časté mytí rukou, spaní v jiné místnosti a pokud možno ať se stará někdo jiný
Jestli kojíš, bude to dobré. U obou dětí jsme doma marodili, když byli ještě mimina a buď to nechytli vůbec, nebo byl průběh mnohem mírnější než u nás.
@JouLe Nejde nakazit „víc“ nebo „míň“. Pokud jsi ho už nakazila, nezbývá než držet pěsti v mírný průběh. Pokud kojíš, měla bys mu dávat protilátky, takže spíš se jednalo o nějaké zahlenění nebo tak něco.
@JouLe píše:
Zdravím ženy, matky.
Ocitli jsme se v prekerni situaci. Mám doma 3týdenní miminko a chytla jsem nějaký bacil a mám hrozný kašel. I přes všechnu snahu aby to nechytil, jsem si všimla, že pokaslava a má trošku rýmu. Mimi s nama spinká v pokoji, jak byste to řešily šly byste spát radši jinam? Bojím se, abych ho nenakazila ještě víc… Děkuji za rady a nápady.
Já měla cca 5 týdnů a dostala jsem skolo 40 stupnové horečky, do týdne kašel, který trval 14 dní. Nejhorší bylo, že vše začalo 23.12. Po novém roce jsem šla k dr. který mi nechal projistotu udělat testy na černý kašel. Ale proč to píši, malého jsem měla celou dobu u sebe, dokonce manžel s dcerou odjeli na vánoce po návštěvách a já spala s malým celý den buď na posteli či na gauči. Jen na noc jsem ho dávala do postýlky. Nechytl nic, jen měl zvýšenou teplotu, ale jen jeden den, pak ok. Jen jsem se zdržovala pusinkování apod. a pořád jsem si umývala ruce. drž se a ať jsi brzo zdravá a mimčo to nechytne ![]()
@JouLe ja i presto, ze jsrm kojila, tak dcera vzdy od nas rymu chytila (uz trikrat a poprve ve trech tydnech). Spani jinde resit muzes spis at nerusis svym kaslem mimco, ale jinak bych to asi neresila, stejne s nim jsi pres den. Pokud bude nejak pokaslavat a soplit, tak bych pro jistotu zasla na poslwch k dr.
U tak malinkýho bych byla opatrná no, snad to bude jen viroza
. já dostala 5. den po porodu zánět průdušek, hnusnej s horečkama, a kojenej novošek to sice nechytil, ale 10. den dostal zánět ledvin, dost možná tam souvislost byla, u novorozenců prý může dojít k zánětu nějak krevní cestou či jak jsem to četla, jestli to chytil, dostalo se mu to do tělíčka, a pak do ledvin, jistě to nevím, ale možný to je. od té doby je s ledvinama bez potíží, zánět se naštěstí neopakoval, a to nějaký ofouknutí zad neřeším.