NT screening Praha

224
22.3.11 10:54

NT screening Praha

Ahoj! Prosím o radu a vysvětlení všeho okolo nt screeningu.
Jsem poprvé těhotná a když jsem se objednávala k paní doktorce na kontrolu, tak mi řekla, že si mám rozmyslet, jestli budu chtít jít taky na nt screening.

Jsem teď těhotná úplně čerstvě, 4+6tt, na kontrolu jdu až za 14 dní. Je mi 27.

Hledala jsem různé informace, nevím, jestli to pro mě má cenu…kolik se platí, která centra jsou certifikovaná apod.

Děkuju a omlouvám se za zmatený dotaz zmatené prvotěhule Zaara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101565
22.3.11 11:09

Za mě, já bych určitě šla, byla jsem u Apolináře. Ad placení nevím, většinou se to platí, každé centrum to má jinak, ale je to rozhodně přesnější než triply v 16tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
22.3.11 11:10

j.a.n.i1 a to ses objednávala sama? Nebo na doporučení mudr? A kolik se za to platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
22.3.11 11:16

Zaaro určitě na NT jdi, je to přesné vyšetření, přesnější než tripple testy v 16.tt (ty často vychází falešně pozitivně a pak tě dr. nutí jít na odběr plodové vody).
Většinou se to platí, stojí asi 1200. Doporučení od dr. mít nemusíš, můžeš se objednat i sama.
Jde o odběr krve, cca od 10-12.tt, a potom asi od 12-14.tt ultrazvuk.
Pracoviště, resp. provádějící lékař by měl mít certifikát (někdy to provádí obyč. gynekolog se starým přístrojem a vydává to za NT, ale to je špatně). Já jsem byla např. u Apolináře nebo v Gennetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
22.3.11 11:30
zaara píše:
j.a.n.i1 a to ses objednávala sama? Nebo na doporučení mudr? A kolik se za to platí?

Já jsem to měla na doporučení a nic jsem neplatila, ale nevím jestli díky tomu doporučení nebo jestli v tom měli jen bordel a proto po mě nic nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
22.3.11 11:55

Ahoj zaaro pokud můžu tak za sebe bych nt screening doporučila, já na něm byla před třemi týdny a kromě toho že to byl úžasný zážitek pro celou rodinu, šli i manžel s dvouletou dcerkou určitě je tento screening přesnější než triple testy v 16tt.
NT se provádí z krve - měří se hladina volného HCG a PAppa, u VVV jsou ty hladiny trochu jinde než při běžném těhu. Krev se odebírá od 10tt do 11tt.
A pak se výsledky kombinují s UZV který se provádí od 12tt, kde zkoumají především šíjové projasnění plodu, srdeční akci, zjišťují jak vypadá mozeček, jestli je přítomná nosní kůstka, páteř břicho, ruce nohy… (a tam ti, také dle těhle dvou vyšetření přímo vypočítají jaké je riziko VVV, konkretně zkoumají rizika na Downův, Edwardsův a Pataův(tuším) syndrom.
S tím placením záleží kam půjdeš, třeba u Apolináře ho dělají zdarma pokud máš žádanku od dr. Dál myslím i Podolí ho dělá, ale to 100% nevim, chce to zavolat :lol:
Já jsem se teď třeba díky tomuhle vyšetření vyhla triple testům, které vychází dost často falešně pozitivní.
Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
22.3.11 12:09

Děkuju za reakce, já jsem totž třeba nikde, u Apolináře, v Gennetu, nenašla žádný ceník…

Jirino, a jak to dlouho trvá? Předpokládám teda, že se mnou může jít i nějaký doprovod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
22.3.11 12:18

Také jsem byla U Apolináře na doparučení lékaře,čekám dvojčata je mi 36let.Neplatila jsem nic,ještě jsem objednaná ve 20tt,kontrolní.Nejdřív se odebírá krev a potom je za 14dní UZ.Už to tu děvčata psaly.Hodně štěstí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
22.3.11 12:21

ahoj, šla bych určitě, já byla v Praze Na Bulovce a tam se neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
22.3.11 12:24
ginac píše:
Také jsem byla U Apolináře na doparučení lékaře,čekám dvojčata je mi 36let.Neplatila jsem nic,ještě jsem objednaná ve 20tt,kontrolní.Nejdřív se odebírá krev a potom je za 14dní UZ.Už to tu děvčata psaly.Hodně štěstí. :mavam:

Jojo, já to měla stejně, tedy bez těch dvojčat 8-) a je mi o malinko míň, ale ne o moc. A pak jsem tam byla ještě ve 30tt, to dělali průtoky placentou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
22.3.11 12:26

Koukám na stránky Bulovky…když to tak poslouchám, tak bych asi chtěla jít…abych měla víc klidu…a nakonec 1200 není taková hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
22.3.11 12:32

Mě to bylo doporučeno zde, abych tam šla, na tu Bulovku. Myslela jsem ,že se to jinak všude platí. U Apolináře se to platilo v dobu, kdy jsem tam měla jít, a v Gennetu taky, ale tam se platí asi pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
22.3.11 12:33

a mě je taky 27 a jsem na tom podobně jako ty, takže na to vyšetření určitě půjdu a můžeme si napsat výsledky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
22.3.11 12:33

Jadvigo, teď jsem našla, že na Bulovce to je asi za 500…ale to je pořád super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
22.3.11 12:35

fakt? já když jsem tam byla, tak se to neplatilo :nevim: asi se to pořád mění