Nutnost chůviček pro roční dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
13.10.13 20:41

Nutnost chůviček pro roční dítě?

Holky, prosím o vaše zkušenosti s ročním prckem ve vlastním pokojíčku… Chystáme se teď malýho přestěhovat a zvažuju nákup chůviček, ale nevím, jestli nejsou tak trochu zbytečné?! Bydlíme v bytě a docela dlouho vysedáváme v obýváku u TV či PC. Kontrolovat ho chodíme tak sporadicky - máme otevřené dveře, takže když začne plakat, slyšíme ho. Tak přemýšlím, jestli když ho necháme v pokojíčku a oboje dveře naproti sobě pootevřené, to bude na celou noc dostačující? V noci pije mlíčko, ale budí nás vždycky stejně až řevem :( Napište, kdy se vám chůvičky zdají opravdu užitečné? (nemoc atd.)Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
13.10.13 20:46

Zalezi, jako moc je prcek „hlukoodolny“ :lol: Treba ja mam obe cacory na chuvickach (1 a 4 roky), protoze jim do pokoju zaviram. Jinak by se mi vzbudily, kdyz jdu spat, kdyz splachnu, kdyz mam rano treba telefonat a tak. Takze je pro me pohodlnejsi se zavrit v loznici, je zavrit v pokojicku a mit jistotu, ze je neprobudim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
13.10.13 20:46

No mě už se to zdá docela zbytečný..tim spíš že bydlíte v bytě a slyšíte ho, tak k čemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
13.10.13 20:48

Malému je 20 měsíců, od 18 měsíců spí sám v pokojíčku a chůvičku tam má doposud. My máme ložnici hned vedle jen přes malou chodbičku a bez dveří a radši i tak mám puštěnou chůvičku. Vzbudí mě to dřív, než se malý začne úplně vztekat, takové to menší kňourání bych bez chůvičky neslyšela.
Já ji teda musím mít hlavně na denní spaní, to nemůžu mít otevřené dveře, protože bych zmrzla, jak jde z chodby zima a přes zavřené ho neslyším.
Předpokládám, že mu jí seberu až půjde do velké postele, to už si když tak vstane a dojde sám. Dokud bude v postýlce, bude chůvička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.10.13 20:49

Tak my chůvy máme, pokojík je přes kuchyň a neumím si představit, celej večer špicovat uši, mít pootevřené dveře, dávat bacha v kuchyni na hluk atd. Nevím, jestli je to nutné, ale je to o hromadu pohodlnější. ;-)
Máme levnější, jednosměrnou, obyčejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
13.10.13 20:50

Mě osobně se chůvičky v bytě zdají jako zbytečnost. Pokud bude něco potřebovat, tak si přes dvoje otevřené dveře kníkne (náš malej je dobře slyšet i přes zavřené :D )…v chůvičce to nejspíš neuslyšíš o moc líp ;)
chůvy používám, jen když jsme přes noc někde na návštěvách nebo na horské chatě např., kde jsme buď venku a nebo mimo patro.

Příspěvek upraven 13.10.13 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.10.13 20:51
@Aspera píše:
Předpokládám, že mu jí seberu až půjde do velké postele, to už si když tak vstane a dojde sám. Dokud bude v postýlce, bude chůvička.

my nesebrali, bo sám nevstane :oops: pohodlně si zavolá maminku :mrgreen:
ale my to tolerujeme, bo spí ve spacím pytli a než aby doklopýtal v pytli ubrečený přes tmavou kuchyň s prahem, radši tam nechávám chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.10.13 20:52

Mně to přijde zbytečný, malého dám spát (je v pokojíku od 6m, nyní 18m), zavřu ho, obývák je hned vedle, tak ho slyším, když jdu spát, tak mu tam jdu zhasnout lampičku a dveře už nezavírám, jen přivřu, do ložnice nechám otevřeno, sice je na druhé straně bytu, ale slyšíme ho dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
13.10.13 20:53

Tak my chuvicky pouzivame od miminka doted jak doma v byte, tak u tchyne, u nasich, na chalupe apod. a jsme klidnejsi, kdyz koukame v obyvaku na film, tak bych ho pres TV neslysela…nestoji to svet a myslim, ze je clovek klidnejsi… ;-)
Jo a me osobne by nejaky kviknuti vedle v pokojicku teda nevzbudilo…:-D v chuvicce jo, pac se tam da dat hlasitost na hodne a jeste kdyz si ji das hlave :lol:

Příspěvek upraven 13.10.13 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
13.10.13 20:54
@Clementine píše:
my nesebrali, bo sám nevstane :oops: pohodlně si zavolá maminku :mrgreen:
ale my to tolerujeme, bo spí ve spacím pytli a než aby doklopýtal v pytli ubrečený přes tmavou kuchyň s prahem, radši tam nechávám chůvu.

U nás to nejspíš bude, že přijde o postýlku a chůvičku dostane mladší sourozenec k monitoru dechu. A druhou kupovat nemíním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.mišanila
13.10.13 20:57

Záleží jestli třeba víc cestujete, my jsme chůvičky na dovolených využili dost. Taky jsem děti dávala spát před barák, nebo když jsme v létě bývali na chalupě, tak spali v kočáru za rohem a byly chůvičky potřeba.

my jsme je teda využili i doma, já jsem docela hluchá :), mně by pláč dítěte přes 1 dveře vzbudit nemusel, obzvlášť když je puštěná třeba tv.

• Citovat
  • Upravit
68928
13.10.13 20:59

V byte nepouzivam, a to jsme ted poridili vetsi byt, kdy je obyvak na zcela opacnem konci nez detsky pokoj a mezi nimi jsou zavrene dvere. Stejne ji slysim i pres pusteny film (ale neposlouchame nijak nahlas). Loznici mame vedle pokojiku, ale taky je to pres dvoje dvere a taky me ze spani vzbudi kazde zaplakani. Takze ja bych v byte nevyuzila. Naopak maximalne vyuzivame na dovolene, jezdime do malych penzionu se zahradou, takze dame ditko spat, zapneme chuvicku a sami si jdeme sednout na zahradu a do noci povidame, popr. si sedneme do restaurace, ktera je o patro niz. Takze narazove parkrat do roka super, ale na kazdodenni vyuziti u nas ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
13.10.13 21:00

Já si je koupila…zbytečně. Využila jsem je maximálně, když jsem šla třeba pověsit prádlo na zahradu a to už jenom kvůli tomu, že jsem je měla. Dalo se to zvládnout i bez nich…je to spíše pro lidi, kteří se od dítěte vzdalují(třeba na pokec k sousedům,…). určitě ne do bytu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.10.13 21:13
@HanMar píše:
Holky, prosím o vaše zkušenosti s ročním prckem ve vlastním pokojíčku… Chystáme se teď malýho přestěhovat a zvažuju nákup chůviček, ale nevím, jestli nejsou tak trochu zbytečné?! Bydlíme v bytě a docela dlouho vysedáváme v obýváku u TV či PC. Kontrolovat ho chodíme tak sporadicky - máme otevřené dveře, takže když začne plakat, slyšíme ho. Tak přemýšlím, jestli když ho necháme v pokojíčku a oboje dveře naproti sobě pootevřené, to bude na celou noc dostačující? V noci pije mlíčko, ale budí nás vždycky stejně až řevem :( Napište, kdy se vám chůvičky zdají opravdu užitečné? (nemoc atd.)Díky ;)

Chůvičky máme, ale používáme je jen na chatě nebo u našich na baráku, když jsou děti v patře a my ve sklepě, takže 2 patra, nebo když jedeme někam, kde to neznáme. Doma v bytě máme děti vedle v pokojíčku (malý je tam od 5 měsíců). Ve většině případů ho normálně slyšíme a když ne hned první kňourání, tak jak začne brečet, tak 100%. Pokud je nebudete potřebovat na cestách, tak bych je nepořizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
13.10.13 21:29

My teda bydlime v byte a urcite bych ho nakonec slysela nebo by si dosel, ALE… trpi na laryngitidy, ktery vetsinou prichazeji necekane behem noci a hrozi zaduseni. Jsem rada za vymozenost teto doby, kdy slysim i to, ze se otoci na druhy bok.
Takze rozhodbe to neni nutnost, ale za me klidne spani mi to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí