Oběd pro dítko i dospělé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Chocolate
11.12.12 22:20

Oběd pro dítko i dospělé

Prosím vás holky poraďte…
Dcerce bude rok a já bych ji pomalounku chtěla zvykat na normální stravu. Zatím jsme ještě na „kejdičkové“. Nechci vařit každý den dva obědy, ale obědy, které s manželem jíme jsou velice pikantní a dost často i tučné (mexická, španělská, čínská). Vařím tak od začátku vaření a postrádám povědomí a „normálních“ jídlech, které bych mohla v malé úpravě servírovat i dítěti.

Mohly by jste mi tady psát tipy, co uvařit? Recepty si už na netu dohledám.
Moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
11.12.12 22:26

Zapecene testoviny, francouzske brambory, spagety, omacky, maso…pro dospele dokorenit po odebrani detske porce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.12.12 22:26

Jakákoliv polívka (dosolit a dochutit dle chuti až poté, co odebereš porci prckovi), pečené kuře (dopředu jsem naporcovala a 1díl masa nasolila trochu míň, ale i tak jsem dala lehce gril. koření a kmín),k tomu brambor či rýži, dušené či pečené maso, rizoto, koprovou máčku s bramborem, špagety se zeleninou či s kuřecím masem.
My nejsme doma zvyklí moc solit, takže se solením příloh problém nebyl.
Ze začátku společného vaření jsem dávala dítěti nesolenou polívku, ale už solené maso a přílohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
11.12.12 22:27

Já jsem vařila třeba kuřecí nebo vepřově masíčko, přírodní omáčku, zahustit moukou a různe přílohy, od těstovin, rýže, brambory a bramborová kaše nám moc hcutná ;) Hodně polévky, když jsme si třeba udělali řízky pro sebe s chlapem, tak jsem uvařila k tomu nějaou hustou polévku, třeba děti maj moc rádi zeleninovou s bramborem a zahustit taky moukou, je hustá a nasýtí, pečivo k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479

Rizoto, špaldoto, jáhloto, kuskus se zeleninou, ryba na zelenině s rýží nebo bulgurem, těstoviny se špnátem a losose, těstoviny s cuketou a rajčatovou omáčkou, květák a brokolice na mozeček s bramborem, kuře pečené se zeleninou a pohanou, fazole s cuketou v rajčatové omáčce, čočka s vejcem, rajská, svíčková, zapečené brambory, hovězí v mrkvi s bramborem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate

Děkuji… už hledám recepty :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
877
11.12.12 22:29

Špenát s bramborem a vajíčkem, kuře s rýží, rizoto…

a všechny krémové polívky, do kterých přimíchám maso na drobno (které my máme jako druhé jídlo, ale mládě by se v tom rýpalo) a pak si dá suchou přílohu - rýži, brambory, těstoviny - to má ráda jen suché
polívky: bramboračka, tomatová, cuketová, dýňová, špenátová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.12.12 22:31

Květákové placičky, kuře na paprice, pečený maso s br knedlíkem a špenátem, ryba na másle s kaší, kuskus s kuřecím masem a nějakou zeleninou, omáčky, hustý polívky, rizito, čočka s vajíčkem

• Citovat
  • Upravit
31278
11.12.12 22:37

Co jsem dávala a dávám já:
polévky všechny možné (vývarové „zahušťuju“ natrhanou střídkou chleba, jinak by to nedal), kuře na paprice, těstoviny se špenátovou omáčkou, se sýrovou omáčkou, francouzské brambory, brkaši s kuřecím plátkem (na minikostičky), čočku, dokonce ochutnal i zelňačku (a olizoval se až za ušima), koprovku, svíčkovou, rizoto, noky s kuřecím masem, rajskou s kolínkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
11.12.12 22:37

Cervena cocka,br.kase s jakymkoliv masem, dusena mrkev+brambor+hovezi, knedlik+rajska, koprova, spenat, kuskus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50127
11.12.12 23:59

Pečené kuře + vařený brambor/br. kaše/rýže
kuře na paprice + rýže
omáčka z rajčat + těstoviny
losos/treska atd. s bramborem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
12.12.12 06:18

Koprovka
Kure na smetane
Zapekane brambory

Prakticky vsechno co neni extra korenene, palive, smazene, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
12.12.12 08:08

Kromě výše uvedeného ještě dělám třeba hustou fazolovou polívku s masem nebo minestrone se sýrem, máme na víc dní

• Citovat
  • Upravit
29436
12.12.12 12:14

V podstatě všechno, co není smažené, extra kořeněné a pálivé. :nevim: Takže jakoukoliv polévku a z hlavních jídel rizoto, špagety, zapečené brambory nebo těstoviny, omáčky - ptáčci, svíčková, rajská, koprovka, kuře na paprice,,, špenát nebo dušená mrkev s bramborem a vejcem, zapečená cuketa, ratatouille, zelené dušené fazolky s bramborem a pečeným masem, malej miluje třeba zelí s bramborovým knedlíkem a pečeným vepřovým, luštěniny - hrachová kaše, čočka, fazole, losos nebo treska s bramborem nebo kaši, dušená zelenina na másle, pečené kuře s rýží… to je tak všechno, co mě v rychlosti napadlo. Zkrátka cokoliv, vždycky se dá uvařit tak, aby to mohlo i to děcko - masox se nahradí vývarem, kořenit není potřeba - já jsem se třeba úplně odnaučila pepřit, v podstatě jen solím nebo používám bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí