Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, i já se na vás obracím s prosbou o radu. Kdo z vás je zkušených v šátkování poraďte, jak obléct 5měs mimčo do šátku? Nosím obvykle rolák moiru s dlouhým rukávem, ona má kuklu,čepku,body s dlouhým,tenkou mikinku, punčocháčky a funkční návleky (i s „botičkama“). Šátek mám s vlnou, takže teplý. Navrch nás zapnu SympaTex bundou. Je mi v tom už horko a říkám si, jestli vyrazit bez bundy a nechat vše ostatní, ale nevím nevím (občas hodně foukne)… Ještě mám jeden dotaz - malá je plně kojená a začala kakat 1×/5dní, dostala jsem radu na Aloe homeopatika(zatím nedávám), máte s tím někdo zkušenost?? Ona se tváří v pohodě, bez bolesti. 1× za den jí preventivně namasíruju bříško a pocvičím nožičky. Nechce se mi moc experimentovat, když je normálka 1×/týden a zbytečně hrotit normální situaci
. Děkuju všem předem a přeju krásný den. Svatka
My jsme šli včera, 15stupňů, občas větřík, ale slunečno, dva tenké bavlněné overálky, kuklu s outlastem (je tenká, jako bavlněná, jednovrstvá), tenký bavlněný svetřík a tenké sametové tepláčky, dvouvrstvý úvaz v šátku s podílem s vlnou. Já bych tu bundu třeba nechala rozepnutou, zapnout můžeš vždycky, kukla+čepička mi už přijde zbytečná, akorát se dítěti potí hlava a právě pak ten vítr stačí trochu zafoukat a nedopadne to dobře.
Já měla na sobě obyč triko, tenký svetřík a akrylový rolák a bylo mi už vedro, bylo by stačilo triko a rolák, bundu jsem už nebrala, šli jsme většinou po sluníčku.
Poslední týden má malá body s rolákem, štrample, pletený svetřík, teplejší kalhoty s laclem, capáčky a tenčí bavlněnou čepičku. Já měla tílko, triko s dlouhým rukávem a koženou bundu přes ramena, malou nosím v úvazku na bok. Když si ji večer převázal taťka na břicho, brblala, že jí je vedro ![]()
Kukla a čepice mi přijdou fakt moc, ale sama znáš svou malou nejlépe, ta moje má radši nižší teploty.
Jinak s kakáním bych to nehrotila, kojené mimi může klidně i 14 dní nekakat a nic se nestane. Kdyby fakt tlačila, nešo to a bylo vidět, že ji to trápí, řešila bych to, ale pokud nemá žádný problém, nechala bych to tak
děkuju za odpovědi. Je skvělé, že nám konečně začalo teplo. Nosím ji na břichu, je zvědavá a čučí na všechny strany. Na záda ji začnu vázat, až bude držet hlavičku sto pro, 5měs dovrší příští týden ![]()
Teď se to počasí tak mění, že těžko radit. J8 dávám na nohy 2 vrstvy (punčocháče a leginy, nahoru jen triko vlněné. Šátek už nosím bez vlny. Já mám jen triko s dlouhým, jsem horkokrevná. Když svítí sluníčko, jdeme jen tak, bez dalších vstev. Když mi začne být zima, dám přes obě flísovou vestu.