Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, mám osmitýdenní holčičku, která má obrácený spánkový režim. Ve dne krásně spinká a po 4 hodinách se budí na jídlo a od 10 večer do pul 4 do rána nespí, je nervozní, pláče a chce se jen chovat. Vím, že je to u miminek normální, ale celých 5 týdnů po porodu krásně spinkala i v noci a ted to má takhle. Kdo z vás to tak taky má? Jetsli máte nějakou radu tak prosím napište…děkuji ![]()
Bohužel, může být. Režimy dítěte se fakt střídají. Učebnicové novorozeně po šestinedělí se změní v malého teroristu, a naopak. Netvrdím, že zrovna já ty teroristy doma měla, ale veeeelmi dlouho trvalo, než jsem se dostala v noc k nějkaým pěti šesti hodinám spánku v tahu. A to veeeelmi dlouho nepočítám na týdny, spíš… roky. Co s tím Vydržet. A říkat si, až bude tomu potomkovi 16 a více, zase toho v noci moc nenaspí. Ale to už bohužel moc ve své kontrole mít nebudeš. To bude monžá ještě hůř.
Bohužel, může být. Režimy dítěte se fakt střídají. Učebnicové novorozeně po šestinedělí se změní v malého teroristu, a naopak. Netvrdím, že zrovna já ty teroristy doma měla, ale veeeelmi dlouho trvalo, než jsem se dostala v noc k nějkaým pěti šesti hodinám spánku v tahu. A to veeeelmi dlouho nepočítám na týdny, spíš… roky. Co s tím Vydržet. A říkat si, až bude tomu potomkovi 16 a více, zase toho v noci moc nenaspí. Ale to už bohužel moc ve své kontrole mít nebudeš. To bude monžá ještě hůř.
Dodržovat rozdělení dne a noci - v noci nemluvit, nerozsvěcet.. Jinak moje malá je přesně jak psala Emilie ze vzorového novorozeněte, které spalo po kojení okolo půlnoci 5-6 hodin je roční batole, co se budí každé 2-3 hodiny.. ![]()