Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj devcata, omlouvam se zakladatelce, ze ji lezu do diskuse s opacnym problemem. Muzete mi nektera poradit prikrm s lepkem? Sama jsem zatim na zadny „nenarazila“. Moc diky za pripadne rady.
No nám je zatím sedm měsíců takže nám řekla doktorka že si zatím máme dát pozor na lepek v kašičce a sušenkách…že v roce uvidíme co dál. Ae nevim co budu dělat potom..:O taky jste alergici?? jak to zvládáte? ![]()
@Bes.tieA dej zuzlat rohlik nebo piskot. Nebo nejakou detskou susenku - viz obrazek na zacatku diskuse.
jenom trochu opravím, alergie na lepek a celiakie je něco jiného, ale obojí je založené na bzlp. dietě.
Máš pravdu, lepek je ve všem, dokonce jsem četla i na jabkách v Tesku-může obsahovat stopy lepku, snad jen alibi, nebo skutečnost ![]()
To já jem zrovna koupila hamánka přesnídávku merunkovou s tím že by mě vůbec nenapadlo že by tam byl lepek…a jee jsem zjistila až doma ![]()
@Bes.tieA píše:
Ahoj devcata, omlouvam se zakladatelce, ze ji lezu do diskuse s opacnym problemem. Muzete mi nektera poradit prikrm s lepkem? Sama jsem zatim na zadny „nenarazila“. Moc diky za pripadne rady.
Zapomnela jsem dodat prikrm pro deti od ukonceneho 4 mesice.
@kouřící králík píše:
@zrcadlojenom trochu opravím, alergie na lepek a celiakie je něco jiného, ale obojí je založené na bzlp. dietě.
Máš pravdu, lepek je ve všem, dokonce jsem četla i na jabkách v Tesku-může obsahovat stopy lepku, snad jen alibi, nebo skutečnost
Jo, já vím
, ale na stránkách věnujících se celiakii jsou nejspolehlivější seznamy bezlepkových potravin, proto jsem radila načíst si toto.
neboj, když je tak malé dítě, může se to upravit, pokud má jen alergii. Nebo vymizet, ale dodržuj dietu, ať nemá křeče v pupíku ![]()
Dá se to zvládnout v pohodě, na vše si zvykneš a za pár dní ti to ani nepřijde. Dnes už je to pohoda, dřív to byl mazec.
Dávej rýži, pohanku, jáhly, brambory, banány…koukni na stránky co sem ti poslala.
Pozor na čokoládu, sojové výrobky, ale i jogurty, pozor na lentilky
pokud má „jen“ alergii může malé množství lepku denně sníst, ale každý má snášenlivost jinou.
No já jsem mu právě už dala vanilkovou kašičku s lepkem (to jsem ještě nevěděla že je alergický) a osypal se jakoby na žebrech a byla takovej protivnějšíí chlvíli
tak snad to nebude mít nějak hrozný…jo nějak se to zvládne. Kdyžtak za pět měsíců budete mít ode mě sto zpráv ![]()
@Pipet píše:
@Bes.tieA http://www.mall.cz/…chuti-4x225g?…
třeba
Moc dekuji ![]()
@Marienka23 píše:
Zdravímjelikož jsme ted setkali s informací že maličkej je alergický na lepek zajímalo by mě jestli tyto sušenky obsahují lepek?? mám je doma a nevím jestli je můži malýmu dát? A taky jaký by jste sušenky bez lepku a vejce doporučili
děkuji za raduPříspěvek upraven 19.01.15 v 19:03
nepochybne, koukni na ten obrazek, je tam psenice namalovana ![]()
musis cist slozeni. lepek je psenice, zito, jecmen a vsechno z toho. Oves se take nedoporucuje pro pravdepodobnou kontaminaci psenici.