Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím
jelikož jsme ted setkali s informací že maličkej je alergický na lepek zajímalo by mě jestli tyto sušenky obsahují lepek?? mám je doma a nevím jestli je můži malýmu dát? A taky jaký by jste sušenky bez lepku a vejce doporučili
děkuji za radu
Příspěvek upraven 19.01.15 v 19:03
Nepises jake susenky
vyborne jsou treba od firmy shar, zajdi do zdrave vyzivy tam jich budou mit hromady. Ja pecu prevazne doma ![]()
Tak jelikož na obrázku je obilný klas je to zcela jasné, ne?
Tam určitě lepek je. To poznáš už jen z obrázku ![]()
Bezlepkové musí být třeba rýžové, kukuřičné
Prave na utech není…:( jestli teda nejsem slepá…ja bych potřšbovla nějaký který můži objednat po internetu a jsou dobrý..jsem z malý vesničky a odtud se ted nikam nedostanu
tuty jsme ted dostali tak jestli je může ![]()
běžné sušenky obsahují vždy lepek, koukni na složení, pokud je tam pšenka, vždy je lepek. Hledej sušenky z logem bezlepku.
koukni sem, tam najdeš hodně, kdybys nevěděla co a jak napiš mě, ráda ti poradím
A nauč se číst složení. Lepek je dneska skoro ve všem i tam, kde by ho člověk kolikrát nečekal
Takže lepek je teda b obilí nebo jak?? já vůbec nevím kde jak co?? vůbec mě nenapadlo že by někdo na tuto byl alergický
takže v tom uuuplně plavu ![]()
Jo, lepek už na obrázku, ani nemusím číst složení. Radím nepodceňovat tuto dietu, načti si co nejdříve všechno možné o celiakii, pokud se potvrdí těžší forma, lepek bývá i v šunce a dalších potravinách, kde bys ho nečekala (třeba v moučkovém cukru, v některém je jako protihrudkující látka pšeničný škrob obsahující lepek).
@Marienka23 Ano lepek je v obilí, pšenice, žito, ječmen. Musíš všude číst složení.
Nastuduj si co nesmí, je toho plno
pozor na škroby, ty také ne, pokud to není kukuřičný
nesmí ani ovesné vločky
nesmí moučkový cukr s protihrudkujícími látkami
chleba, rohlíky, prostě všechno klasické pečivo