Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky naše půlroční holcicka má obstrukční bronchitidu, dostali jsme ventolin a ecobec.. je možné že i chropti přitom? Jako když ma rýmu? Z nosanku odsajeme trosku ale i tak strašně chrochta.. a za jak dlouho začne působit ten ecobec?
Syn taky dlouho chrochtal. Museli jsme pozorovat, jestli nevtahuje pod žebrama, nebo nesípá. Chrochtání nevadí, to je v nose, ne v průduškách.
@Čičorečka prosím a to chrochtani tedy není k ty bronchitide? Jojo to nám taky bylo řečeno a za jak dlouho vás to prosím přešlo ta bronchitida? Děkuji
@Čičorečka Kaja teda trosku piska když vydechne ale to doktor řekl ze je normální když tam má zánět jinak pod zebry nevdechuje
@Natala543 no to souvisí se zahleněním, ne se zúžením průdušek. V kombinaci je samozřejmě daleko namáhavější dýchat, ale syn si občas chrochtne pořád. To se ho drželo snad měsíc. Ta bronchitida přešla do týdne, ta akutní. Ale my byli hospitalozovaní. Taky byli tehdy synovi teprve dva měsíce, to se ani ventolin domů nedává.
@Čičorečka jasně rozumím. Do týdne? Tak to je snad dobra zpráva. Jsi hodna ze jsi odepsala. My máme pravé ten ecobec a ventolin. Bentolin dáváme po 4 hod a ecobec vstrik ráno a vstrik večer tak snad ji to taky pomůže. Jak říkám když vydechne trosku piskne ale tlemi se ji všechno tak snad dobrý. Kord mdyz bere preventivně ten ventolin. Moc ti děkuji, opravdu.
@Natala543 ještě zvednout podložku do vyvýšené polohy, větrat, do ložnice rozvěsit mokrý ručníky. A dávat spát na monitor dechu. Ale to ti určitě řekli. Tak snad se brzy uleví ![]()
Jo a ještě jsem dávala na noc do postýlky rozkrojenou cibuli
to na to zahlenění.
@Čičorečka Jojo ona spinka se mnou v posteli mám tam klinek a hnízdečko každopádně děkuji, snad nás to taky přejde a budu doufat ze to bude taky akutní jen 🤦♀️..
a ta cibule pomohla? Viděla si změnu?
@Natala543 jo, to mu pomohlo docela dost, na ty hleny. Nebo to byla náhoda, že se to zrovna zlepšilo? Nevim, ale už druhý den ráno jsem slyšela velkou úlevu v dýchání. Syn taky spí se mnou. Ale když měl bronchitidu, tak jsem se ho opravdu snažila dávat na monitor. Ale on byl opravdu maličkej.