Obuv do školky v Anglii

191
28.1.14 11:25

Obuv do skolky v Anglii

Dobre rano maminkam v Anglii. Dcera nastupuje v unoru do nursery, jsou ji tri roky a me napadlo, jestli tam deti nosi domaci obuv/backory. Jsme ted v CR, tady je to ve skolce bezne, ale mam zpravy, ze v Anglii ne. Co nosi vase deti ted v zime do skolky? Prece nemuzou byt celou domu uvnitr v zimnich botech? Nebo je v jednech botech dovedete a prezujete je do lehcich bot. Chodi s nima pry ale ven, u skolky je zhrada. Vypada to, ze je opravdu nikdo neprezouva. A nebo se v Anglii zimni boty vubec nenosi, coz mi prijde docela dobre mozne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
28.1.14 12:15

V Anglii nikde klasicke zimni boty nekoupis. Videla jsem tam sice neco jako detske kozacky, ale nezateplene :roll: Takze jsem vzdycky kupovala boty u nas…
Ve skolce se dcera opravdu neprezouvala :mrgreen: Za to a ted pozor… jakmile se trochu otepli, tak se priprav, ze do pisku se budou deti vyzouvat a budou tam naboso! :lol: Na muj dotaz proc, mi odpovedeli, ze aby nenanosili pisek dovnitr… ze maj pak zevnitr boty jak prasatka pani ucitelky nezajima :zed:
Takze jsem si rekla, ze kdyz moje dcera prejize anglickou skolku, tak uz prezije vsechno… Ale jinak tam bylo moc fajn. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
28.1.14 14:12

Ahoj, zadne backory, zadne prezuvky. davam maly v zime kratky kozacky v lete tenisky. jinak asi jedina nosi puncochace, uz i ucitelky rikaji rodicum, aby detem davaly teple teplakt(maji uz uniformu)a ne leginy v zime. s tim piskem to je pravda. Presne u nas to samy :zed:

• Citovat
  • Upravit
4476
28.1.14 14:15

@Lenka76 :mrgreen: No zima jak svina, ale pro Anglicany teple jarni pocasi a sup bosky na pisek. Pak vsem tekly ty zeleny nudle z nosu a to nikdo neresil… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
28.1.14 19:12

74Paja:presne tak. Kristynka byla nemocna prvni 3 roky kazdou zimu, snad kazdy mesic…ted zatim dobry. Zrovna dneska jsem ji sla vyzvednout ze skolky a meli health and safety cviceni, kdyby horelo, tak vsechny deti staly venku a koukala jsem na boty a jedina nase mela kozacky, ostatni mely tenisky a dokonce I platen…a dneska je 5 stupnu, jsme u more, takze ficak…v zime nosi lidi flip flopy a v lete kozacky :lol: Nejak si na to nemuzu zvyknout…nebo kdyz jdou holky bosy ve meste :zed:

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
28.1.14 19:13

Jo a ani nevim, jak to chodi ve skole, ale to bude asi taky stejny :roll:

• Citovat
  • Upravit
7438
28.1.14 19:16

Ja jsem posledni dva tydny dala male kozacky a do tridy ty jejich polobotky a upozornila ucu, ze az pujdou vem at ji da kozacky. a dela to. zalezi na pristupu ucitelky/ skoly. mala ma 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
28.1.14 19:58

Dekuju vsem za odpovedi:-) Tak se moje podezreni potvrdilo :roll:

Docela se mi libi alternativa, ze bych ji do tridy davala jine boty nez na ven, jen tedy ucitelky musi byt ochotne ji ty boty menit. Coz asi bude problem. Nadhodila jsem otazku po mailu se sekretarkou skoly, napsala, ze deti maji boty jednyl. Jen pozdeji pribudou holinky.

Lenka76: dcera byla nemocna celou zimu pote co zacala chodit do te skolky? Plati v Anglii ze jsou deti dost po nastupu nemocny. V Cechach je to dost pravidlo. Dcera tu nastoupila v zari, take v docela dobrou dobu. Nicmene s postupem casu uz toho prodelala docela dost, vcetne spalovy anginy. Ted se docela drzi, snad uz si tu imunitu trochu diky tomu vsemu zlepsila.

Ja vim, ze se clovek musi otuzovat, ale nejak mam dojem, ze pravidlo, ze od nohou se nejvic nastydne zase tak nelogicke neni. Strasi me, ze si dcera postupne uzene chronicky zanety mocovyho mechyre, vajecniku.

Anglicani jsou obecne odolnejsi, zazila jsem, ze pan vezl chlapecka po plavani na kole s mokrymi vlasy v listopadu. Kupodivu to dite asi prezilo ve zdravi. Ja jen nejak nejsem schopna takovyhle veci zkouset.

Jak to mate ve skolkach s jidlem? V te nasi zadny obed, jen nejaka svacinka, kterou musime take dodat. Dcera bude chodit tri dny v tydnu od deviti do ctvrt na jednu. Co tak k tem svacinkam davate?

Pry musi mit oznacene vsechno obleceni jmenem. Mam dojem, ze existuji firmy, ktere dodavaji jmenovky, nevite nahodou o nejake? Asi se to na obleceni prisiva, jednou jsem to myslim u jednoho ditete videla.

A abych skoncila trochu optimisticky. Je neco co se Vam na anglickych skolkach libi? :lol:
Jak to zvladaly vase deti s anglictinou? Ja i manzel anglicky mluvime jen mezi sebou, na ni kazdy svym jazykem. Tady v Praze v anglicke skolce zda se rozumi, ale stale jeste moc nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
28.1.14 21:31

Ona zacala byt nemocna, i kdyz do skolky nechodila, ale chodila jsem s ni do tech materskych center, nebo jungle jims. Tam stacil unudlanec a bylo to.
Nase chodi do Montessori, takze ji tam s NICIM nempomuzou, musi se to naucit sama. Takze nosi boty, ktere si umi sama zapnout, takze zadne tkanicky.
Jidlo ji davam s sebou.Ona chodi 3 dny v tydnu na 5 hodin, tak dostane sandwich, ovoce, jogurt nebo syr atd…jeste tam maji od nich „snack“ ve forme breadsticks a ovoce a zeleniny.

My jsme dostaly letak s tema nasivkama, ale uz jsem to nekde zahodila, staci si to vygooglit.Ja ji to chci udelat do skoly, protoze se budou kupovat uniformy a toho bude hodne.

Me se libi na skolkach, ze nikdo nikoho netlaci kvuli nocniku, plene atd…jestli prijde 3 lete dite do skolky, tak to nikoho nezajima. Vsak ono se to nauci.
Kristynka sla do skolky bez anglictiny, my jsme oba cesi, do 3 let mela anglictinu jen v Tv a kolem, a ted uz je druhym rokem ve skolce, v zari jde do skoly, a anglicky mluvi skoro lip nez ja. :D Hlavne teda tu vyslovnost, to ji zavidim, zadny prizvuk. Ona nejdriv nechtela s nama mluvit anglicky a ted ma vzdycky ve vane anglickou naladu, takze kdyz se koupe, mluvi anglicky a my na ni…jakmile opousti koupelnu, mluvi se cesky :lol: Jeji bratranec, ac je Slovak, tak mluvi pouze anglicky a ona na nej pouze anglicky.

• Citovat
  • Upravit
191
28.1.14 21:49

Lenka76: nam v te skolce napsali, ze ocekavaji, ze je „potty trained“. Coz uplne na 100% neni. V ceske skolce s nima co pul hodiny chodi na zachod, tak uvidime co tady.

Ty nasivky urcite najdu, mrknu se na google.
Ta Montessori skolka je urcite zajimava, kdyby nejaka byla v nasi blizkosti, tak o tom budu taky uvazovat. To je skvely, ze vasi dceri jde anglictina tak dobre:-)

Muzu se jeste zeptat kde v Anglii kupujete detsky boty? Ja je porad vozim z Cech, ale mozna budu muset neco koupit v Anglii taky. Napada me Clarks?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
28.1.14 23:00

My jezdime do Ashfordu, kde outlet center, kde jsou ty boty za pulku, takze clarks.Nebo ve sportu. Jinak treba I ve slevach, kdyz nahodne narazime ve znackove obuvi…
Pred rokem prisel manzel domu z botama outdoor od hitech, za £5 liber ze sportu, jinde staly 30 liber…byly asi o 2 cisla vetsi, tak je nosi ted. Jsou nepromokavy, teply…dobrej kup.

Me rekli ve skolce, ze jestli prijde bez pliny, tak super, jestli ne, nic se nestane. Mela tam nahradni obleceni.Ona sla teda bez plen, a nehodu mela jednu.

• Citovat
  • Upravit
4476
29.1.14 13:14

@Lucie196 Ahoj, tady mas odkaz na ty jmenovky a stitky, ja s nima byla spokojena.

Jinak boty jsem vetsinou kupovala u nas, kdyz v UK, tak potom v Clarks - ty se mi zamlouvali asi nejvic.

Jinak skolni boty jsem potom kupovala uz jenom v UK, protoze musi byt cerne a to se v malych velikostech zase tezko shani u nas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
29.1.14 14:25
@74paja píše:
@Lucie196 Ahoj, tady mas odkaz na ty jmenovky a stitky, ja s nima byla spokojena.

Jinak boty jsem vetsinou kupovala u nas, kdyz v UK, tak potom v Clarks - ty se mi zamlouvali asi nejvic.

Jinak skolni boty jsem potom kupovala uz jenom v UK, protoze musi byt cerne a to se v malych velikostech zase tezko shani u nas…

Dekuju za odkaz na jmenovky! Vypadaji dobre.
Clarks je jediny obchod co me taky napada, zatim jsem se po detskych botach jeste nemusela divat.
S tema skolnima to asi opravdu bude lepsi v UK, diky te jejich tradici maji velky vyber. Docela by me zajimalo, co by jim rekl cesky ortoped.
diky L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
29.1.14 14:29
@Lenka76 píše:
My jezdime do Ashfordu, kde outlet center, kde jsou ty boty za pulku, takze clarks.Nebo ve sportu. Jinak treba I ve slevach, kdyz nahodne narazime ve znackove obuvi…
Pred rokem prisel manzel domu z botama outdoor od hitech, za £5 liber ze sportu, jinde staly 30 liber…byly asi o 2 cisla vetsi, tak je nosi ted. Jsou nepromokavy, teply…dobrej kup.Me rekli ve skolce, ze jestli prijde bez pliny, tak super, jestli ne, nic se nestane. Mela tam nahradni obleceni.Ona sla teda bez plen, a nehodu mela jednu.

Uvidime jaka bude realita s tem plinama, dcera uz prakticky vydrzi, jen obcas na to jeste zapomene.

Zaujalo me, ze mate tu skolku na pet hodin. To znamena, ze tam je pres obed a i tam spi? Spi vlastne deti v Anglii? Nebo teda odpocivaji po obede?
V te nasi skolce je dopoledni vyucovani od 9.00-12.15 a pak od 12.15-15.00 cekala jsem, ze odpoledne budou koncit trochu pozdeji. Zatim bude ale chodit jen na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
29.1.14 14:30

@Lucie196 Ja teda v UK nevidela zadne „anatomicky“ tvarovane boty nebo teda vlozky do bot. Ale ty Clarksy jsou kozene a kvalitni, tak ty jsem tak nejak prekousla… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin