MŠ Balkán - Praha 3

3739
26.1.14 13:54

MŠ Balkán Praha 3

Maminky zdravím,

chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost (pozitivní i negativní) s MŠ na Balkáně na Praze 3. Rozhlížím se po školce pro dceru, které budou v září 3 roky, a tuto máme nejblíž. Zajímal by mě hlavně přístup učitelek, jak tam jsou Vaš děti spokojené a jak těžké je se tam dostat. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
82
26.1.14 14:48

@Jenye Ahoj, my na Balkáně bydleli, teď už jsme v Kobylisích, ale o školkách jsem se tam tehdy také informovala od kamarádek, jejichž děti chodí. Takže za mě - dala bych naše holky pokud možno do školky za poliklinikou, tam je to prý výborné!!! Mám potvrzeno od dvou kamarádek. Naopak nedala bych děti do školky naproti sokolovně (možná myslíš právět tu, ta ulice se jmenuje Na Balkáně nebo tak nějak) - kolem jsem chodila na procházky, učitelky na zahradě byly dost nerudné a navíc jsem o ní slyšela od kamarádky, že jsou tam některé baby opravdu nepříjemné (ale ne všechny, že jde o to, koho to dítě chytí). Jména bohužel nevim, ale i když jsem tuhle školku měla skoro u domu, radši bych dcerku dávala do té u polikliniky (v ul. Na Vrcholu), je to cestou na tramvaj. Další školka pro mě byla až u Pražačky, tu bych měla jako druhou v pořadí, protože stojím pouze a jenom o laskavý přístup a ne nějaké zamindrákované rádobyučitelky.
Ale jak jsem psala, před rokem jsme se odstěhovali, mám to jen zprostředkovaně a ty učitelky od sokolovny i co jsem viděla z cestičky kolem zahrady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.1.14 17:19

@Gabanka Díky za info, je to přesně jak píšeš, Balkán je ta školka u Sokolovny. No moc jsi mě nepotěšila :?, myslím, že pro nás nemá cenu si do školky Na Vrcholu ani podávat přihlášku, slyšela jsem, že je tam celkem nával, takže tam by se zářiová těžko dostala. No uvidíme, ještě se tam chci jít osobně podívat a poptat. Mně se na Balkáně líbilo to prostředí a velká zahrada, ale nejvíc je to samozřejmě o lidech…bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.1.14 15:55

Možná to zkus aspoň se tam zeptat, mě totiž zaujalo, že kamarádky klouček se tam dostal (byl tedy červnový, moje dcera říjnová), já už věděla, že se budeme stěhovat, tak jsem podávala přihlášku v Kobylisích, no a tady jsem se dozvěděla, že by ani ten červnový neměl šanci. Takže moje dcera šla až o rok dýl, přitom kamarádky synek celý rok chodil, přišlo mi, že to tam na Balkáně jě méně plné, možná by Ti jí vzali třeba o měsíc-dva déle. Hlavně aby na ty děti byly učitelky hodné:-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
27.1.14 17:55

No zkoušet to budu určitě, na ten Balkán to možná takový problém nebude, ale myslela jsem, že nemá smysl podávat přihlášku do MŠ Na Vrcholu. Praha 3 je prý docela dobrá co se týká umístňování dětí do školek, tak budeme na to spoléhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
28.1.14 09:27

Já bydlím v této lokalitě-sice nemám děti, ale sousedky si dost chválily školku Na Vrcholu (již zmíněná) nebo Waldorfskou školku na Koněvovce http://www.waldorfskaskolka.cz/. A od minulého roku je otevřená školka v základní škole Na Chmelnici, a prý je taky dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
28.1.14 18:07

Tak ta školka Na Chmelnici by mě taky zajímala, tu máme úplně nejblíž. Ale tam mě odrazuje to, že je to v budově školy devítiletky, ale třeba to nebude tak zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.14 20:30

Taky jsem z Prahy 3 a budeme letos dávat přihlášku do školky. Syn je lednový a asi moc šanci na přijetí nemáme :nevim: zkusím ho přihlásit do Jeseniove ulice (u parku).chmelnici mám jako druhou v pořadí. Budete dávat víc přihlášek nebo jen jednu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.14 21:40

Ta Jeseniova u Židovských pecí vypadá moc pěkně, hlavně ta zahrada :mrgreen: A slyšela jsem na ni chválu :palec: Přihlášku budeme dávat určitě jen jednu a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
12.1.15 21:43

Ahoj holky, můžu prosím obnovit diskusi? Byla by tu nějaká maminka, která by přidala komentář k některé ze školek na Žižkově? Zajímá mě Jeseniova u Židovských Pecí, potom MŠ na Vrcholu a Na Balkáně… děkujůůůůůůůůůůů moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.15 22:01

V Jeseniove mají moc hezkou zahradu, ale prý jídlo je nic moc.

Balkán je prý nejlepší školka na praze 3 a hlasi se tam hodně dětí.

Na Vrcholu jsme se byli podívat a moc se mi tam nelíbilo.

Záleží na vás co od školky očekáváte, ale budou dny otevřených dveří a sama si uděláte názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.1.15 22:35

Myslím, ze vsechny zminovane školky jsou dobre. Dcera chodi na Balkán a jsme spokojeni, hlavně teda ona, zvykla si po třech tydnech a ted se tam těší. Maji hezkou velkou zahradu, vlastni jídelnu, angličtinu 2× tydne i pro ty nejmenší deti, často divadylka, porad s detmi něco tvoří, učitelky příjemné a vlastně i cely personál. Hezké prostředí daleko od hlavni cesty. Taky mi vyhovuje, ze ty nejmenší děti celý první rok neopouští hranice školky, jsou jen na zahradě (chodí každý den, pokud není vyloženě hnusne), výlety az s těmi staršími. Ale není pravda, ze se tam těžko dostává, z tech tři je největší pravděpodobnost (dcera je v září a vzali ji, sice az dodatecne, ale vzali).
Na vrchol je těžké se dostat, tam berou spis az čtyřletáky, takže jsem to ani nezkousela, ale stejně jsme preferovali Balkán. Myslím, ze nemají vlastni jídelnu, ale co jsem slyšela, tak školka je dobra, ale je tam velký na třesk.
U Židovských peci má kamarádka syna a myslim, ze taky spokojenost. Zahradu a celkové prostředí ma tato školka asi nejhezci. Dost často pořádají nějaké akce pro rodice a deti, třeba na podzim opekani spekacku apod. Takže se snaží.
Myslím, ze všechny zminovane školky jsou velmi dobre, takže je spis otázka, kam se dítě dostane (jak je stare) a na jakou natrefi ucitelku, je to vzdycky o lidech, hračky ani zahrada to nezachrani.
Pak bych ještě vybírala podle toho, co je nejbliž, každá minuta ráno i odpoledne se hodí, to mi ver :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
13.1.15 09:16

@Kešu
a pozor, od dubna 2015 se otevírá nová školka u ZŠ Jarov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
14.1.15 13:44

Ahoj holky, přidávám se do diskuse, jak to tak sleduju, na každou školku jsou pozitivní i negativní ohlasy, jak tady, tak co jsem vyposlechla od maminek jinde…těší mě, že slyším i něco pozitivního o školce Na Balkáně, má někdo zkušenost s Chmelnicí? Na Vrcholu má dobré ohlasy, ale je tam boj se dostat…mám dceru prosincovou, teď jí byly 2, tak mi to taky začíná vrtat v hlavě, zda nás vezmou a připadně kam se hlásit…už tušíte, kdy budou zápisy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
14.1.15 14:07

@kopretinka1211 děkuju moc za informace… a vy už máte děti někde umístěné? Jestli máte z nějaké ze školiček vlastní zkušenost???

V Jeseniově se mi hrozně moc líbí ta zahrada - ale prý jsou tam dost starší paní učitelky a nemají na děti moc trpělivost :nevim:

Na Vrchol jsem slyšela vždy jen samou chválu.

A školku na Balkáně - mám 3 kamarádky, co tam mají děti - a všechny 3 školku haní? Prý jsou tamní vychovatelky zlý??? :nevim:

Ale já vše jen z doslechu… tak právě přemýšlím, kam si mám dát přihlášku… na dny otevřených dveří samozřejmě půjdu… ale pokouším se zjistit nějakou konkrétní zkušenost maminky a jejích dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin