Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pastelkaa děkuju za info, jdu tam dneska, tak ještě něco zkusím vyzvědět a odpoledne písnu
¨
Mě třebas i zajímá, když jsou smíšené třídy a děti mají jít třeba někam do divadla… tak určitě to baví ty starší, ale ty tříleťáčky možná ještě né… že ani nevydrží sedět a hlavně představa, že třeba 20 dětí pochoduje v běžném denním provozu na tramvaj, mezi nima to naše „miminko“ a jen 1 učitelka na to… to mě skoro děsí
Že ti prckové ještě nejsou zvyklý takhle „poslušně“ chodit v zástupu za ručičku… ![]()
Ahoj, je tu někdo, kdo má dítě prosincové nebo tak podobně? zkoušíte to někam? na jarov mi řekli, že se dostanem příští rok, letos vůbec není šance…
@pastelkaa na rodicak by ti sáhli kdyby jsi dala dítě do jeslí (to jen pro info). Skolkovne stojí i s jídlem 1500/měsíc a od září se má zdražit max. na 1700/měsíc. Dítě se do a ze školky může vodit kdykoliv během dne od 7 do 17 hod. Dítě u zápisu by mělo vědět jak se jmenuje a mělo by komunikovat.
@kopretinka1211
děkuji, o tom školkovném mluvila, že zatím je to 800,– ale po kalkulaci to může být 1000,–Kč
s tím rodičákem jsem se raději zeptala, přece jen chci mít ve všem jasno… do jeslí nechodil, tak je to v pohodě…
holky, asi jsem se mohla ještě zeptat na šanci přijetí těch nejmenších tříletých dětí, jestli je velký zájem a jestli se dostane i syn nebo děti maminek, co jsou s dětmi doma…
@Kešu
tak to jsem se neptala, já mám za to, že tyto děti se ze staršími neslučují? možná se pletu, já opravdu zkušenosti nemám ale taky bych si nedokázala představit že někam cestuje tramvají a má někde vydržet sedět… ![]()
Mě dnes řekla, že školkovné od září se bude zvedat na 1.200 Kč + 700 za obědy, tzn. 1.900,– Kč za měsíc. Prý jsou nadstandartní MŠ a mají vysoké investiční náklady.
A bylo to tam teda hrozně hektický, nezeptala jsem se skoro na nic, páč paní Hlaváčková tam měla šrumec, do toho tam lítaly děti z MŠ Buková a po chvíli zase běžely pryč, že zase běžej do MŠ Na Vrchol… že prý přebíhají a zkoušejí, kde se jim to bude víc líbit??? No, byl tam pěknej blázinec…
Pak mi to ředitel ukázal nahoře ve třídách, kde jsem teda vůbec nepochopila, kde budou děti od září spinkat? Teď mají obsazené 2 třídy a děti, co spí - spinkají právě v těch dalších 2 prázdných třídách. Ale od září tam budou už taky děti, takže se prý nějak vždy uděla spaní v jedné ze tříd??? No zmatek nad zmatky?
A jídelna je jen pro 30 dětí - bylo tam prostřeno pro jednu ze tříd, druhý prý půjde potom… jak teda budou probíhat obědy od září pro všechny 4 třídy??? To aby děti začaly obědvat v 11 hodin, aby třeba ve 13 dojedla poslední třída?
Éééé, jsem z toho teda doooost rozpačitáááá a nejradši bych se šla podívat ještě někam jinam
Chjoooo…
No já mám školku pod oknama a opravdu jde vidět, že je tam velký pohyb a zahlídnu občas i skupinku dětí…
My tam byli včera a paní zástupkyně je opravdu vytížená, střídaly jsme maminku, co byla před námi a po nás šla hned další takže v tom chaosu fakt vypadnou důležité věci, na co se člověk chce zeptat…
a vzala sis přihlášku? my jdeme toho 15.4 k zápisu…
nám, jestli to nevyjde, nevím, jestli počkat na další rok nebo zkusit ještě jinou školku, Jeseniovou nebo Balkán… ![]()
@pastelkaa Vy bydlíte v tom paneláku naproti?
Jo jo, přihlášku jsme si vzali… máme pořadový číslo 37 a to je otevřeno teprve druhý den… jsem zvědavá, kolik lidí se tam do toho 15. 4. přihlásí???
My máme přijít 16. 4. k zápisu…
Já taky nevím, jestli případně vzít jinou školku, kterou nám nabídnou, pokud se „nevejdeme“ sem… Ale čas se rozhodnout je asi až do začátku září, ne?
Ach ju.. štve mě, že se nedostaneme na Vrchol. Chtěla bych nejraději tam.
@Kešu
my jsme v tom vyšším bílém baráku
no tak to bude asi boj, zájemců je asi dost tak uvidíme, jak dopadnem… ![]()
ani nevím, kolik dětí budou nabírat těch tříletých a tím ani, jestli je tam šance se vůbec dostat…
@pastelkaa jéé tak to nevím, který je vyšší bílý? Měla jsem zato, že jsou tam jen rodinný domky a tenhle jeden panelák ![]()
Noju, zájemců bude asi mraky… já jsem se ptala podle čeho to budou posuzovat - přijímat děti a ona říkala, že prostě od nejstarších po nejmladší… ale maximálně přijmou dítě, který do konce srpna bude mít 3 roky… ale samozřejmě pokud budou brát třeba 30 dětí a zájemců bude 100, tak prostě jedou podle věku… a na tříleťáky se tím pádem nemusí dostat vůbec…
@Kešu
je to pension, bílý barák se žlutými balkony..
jak to celé dopadne jsem fakt zvědavá, po zápisu odjíždíme na 2 týdny na moravu tak snad se to nějak dozvím i z internetu… ![]()
@pastelkaa jj na Internetu to určitě bude, jestli to třeba vyvěsí na školku? Ale Internet je dneska asi zásadním komunikačním kanálem.. a ty myslíš, že výsledky budou už do 14 dnů? Že tak brzy ju?
@Kešu
to já vůbec nevím, jak dlouho to pak trvá, než to zveřejní…
to se dozvíme asi u toho zápisu…
jestli paní zástupkyni dneska zahlédnu, jak půjdem okolo, tak se ji ještě na pár info zeptám… má toho asi moc protože ty dveře se ji tam pořád otvírají, zavírají tak to má asi náročné.,..
@pastelkaa tak to máš super výhled… a vidíš až na to jejich hřiště nebo to za je za budovou, tam asi vidět není, vid?
Tak kdybys ještě něco zajímavýho zjistila, dej vědět
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.