Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám kamarádky, které mají děti na Pražačce a jsou spokojené, já to tam určitě budu zkoušet, do té nové taky - jen upřesnění, otvírá se v dubnu, ne až v září a zápis do všech školek zřizovaných mč praha 3 je 15. a 16. duben
Terry2: díky za info o Pražačce, myslela jsem si že asi špatná nebude a hlavně je to i se Základkou, což je dobrý pro přestup ze školky rovnou na ZŠ, málokterá školka je přímo se Základkou. Jinak o září jsem nic nepsala, jen o té nové školce, že v Radničních novinách psaly, že se otevírá ( mimořádný zápis - 11. a 12. února.)
Na Chmelnici bych určitě nedávala z důvodu, že tam mají jen 2 třídy, že by malá byla se staršími o rok. Lepší určitě je, když je více tříd, např. minimálně 4 věkové.
Jak je to se Zápisným na více školek, je to možné nebo není? Já chci dát aspoň 3. Lepší mít více šancí, kdyby jí nevzali na jednu tak aspoň pak vybírat ze dvou.
„Pak je tady ještě ta nová na Jarově, která se má otevírat od září, jelikož zápisné u této školky probíhá 11. a 12.2. což je za týden, jak by jste se rozhodly?“ - reagovala jsem na toto, jen pro upřesnění
)
Terry2: Jj to vím že až od zaří
jako všude ![]()
Ještě dotaz, když jsou všechny školky státní, jak je možné, že každá MŠ má měsíční školné rozdílné, někde chtějí 740,– jinde 770,– a pak 850,–?
Zajímá mě to jen z důvodu, že když jsou státní, ceny by měli být všude stejné ne?
Neví někdo, když je třeba dítě 14 dní nemocné, platí se tak jako tak celá částka školné či třeba jen půlka? Díky
![]()
Já to vzdávám
) tak naposled - nová školka - v zahrádkách - nově mš jarov - se otevírá v dubnu 2015 ne až v září
Ahoj holky, kam teda budete děti přihlašovat???
Já se byla podívat na Vrcholu a je to tam moc hezký, i když takový malý a stísněný. A chci se jít ještě podívat do tý nový na Jarově, ale podle fotek je to tam takový studený, jak je to nový. Každopádně do obou těchto školek se budou přerozdělovat děti z MŠ Buková, která nějak končí či co…
Jinak jsem se ptala na to, jak je to s přihláškama - kolik se jich může dát a bylo mi řečeno, že se má dávat jen jedna. A že pokud jich maminka dá víc - je platná pouze ta jedna první - prý si při předání přihlášky na ní ve školce píšou čas a podle toho poznají kde jste byly jako první a to berou jako směroplatné. Ostatní žádosti se vyhodí a nepřihlíží se k nim.
Tzn. když dáte 3 přihlášky a dítě Vám do první zvolené nevezmou - můžou jej ale umístit do jiné školky, kterou jste třeba vůbec neuvedly. Prostě pak rozdělují dál, kde je místo a nepřihlíží se už k vašim dalším žádostem.
@Kešu nam syna přijali do ms Jarov a moc se mi ta školka líbí. Dneska přidali nové fotky a super. Co se týká zrušení školek, tak zrušili ms chmelnice kromě predskolaku a tu přebírá ms Jarov. Ms bukova je zrušena taky a neprebira ji nikdo a děti z této mš mají přednostní právo na přijetí kamkoliv na praze 3(toto jsem četla na stránkách prahy 3). Nevím, jak to funguje letos a přihláškami
Ahoj, přidávám své aktuální poznatky - dle informací mš na vrcholu nebude letos přijímat nikoho, protože tam dali děti z chmelnice a bukové, část bukové je i v nové mš jarov, takže vrchol je pro nové děti bez šancí - dále jsem volala na pražačku, chtěla jsem se přijít podívat, paní ředitelka mě zpražila do telefonu, že pokud mám prosincové dítě, nemám se hlásit nikam, že nemám šanci - řekla bych, že se to dá říci i slušně…takže na pražačku já už nejdu…
Zkus zavolat do ms Jarov. Paní ředitelka je moc milá. Takové jednání má i ředitelka v Jeseniove 204, na tu jsem loni narazila já a byl to děs. Kdyby ti dítě nevzali do žádné školky, tak zkus jesle a stav se na mu na oddělení školství. Tam jsou moc milé paní a poradí ti co dál. Ale přihlášku někam dej s trvej na tom, ať ti jí vezmou. Musejí ti ji přijmout
Budu určitě zkoušet jarov a jeseniovu 204, tam chci na den otevřených dveří a taky že to budeme mít nejblíž…šance asi moc nemáme, ale na podzim zkusím obvolávat jestli se někde neuvolnilo místo…na pražačce mi řekla, že loni končili únorovými dětmi (únor jim byly 3 a září nastupovaly)…na úřadě se asi stavím…
@kopretinka1211 už ses tam byla podívat ju? Tam snad ještě nemohlo bejt nic hotový, když děti teď únor/březen přijímali, ne?
Mě se to podle těch fotek (dneska jsem koukala zrovna) zdá právě takový studený… ty třídy strohý, sterilní, neútulný! Třeba Na Pražačce, Na Vrcholu mají spoustu všeho i po zdech, stěnách, mají tam vyvýšená patra se schůdkami, skluzavkou dolů atd… takže děti využívají i jinak prázdné prostory stropů, mají tam úžasně útulně využitý celý prostor místnosti.
Zato na Jarově? Bílý studený nábytek, studená podlaha! Preferovala bych raději z části koberce… kde si třeba děti budou hrát na zemi. A kde jsou držáky na papír na wc a proč u prostředního umyvadla není zásobník na mýdlo? To se mají ti prostřední pošťuchovat a tlačit s těmi na stranách??? Proč ty zásobníky nejsou tedy aspoň mezi umyvadly? ![]()
Někomu se to může zdát jako detail, ale kurňa, když už něco dělám novým, tak aspoň přemýšlim, ne?
@kopretinka1211 dnes byste měli mít nějakou rodičovskou schůzku, tak dej prosím prosím pak vědět, jak to probíhalo a co nového jste se dověděli? Děkujůůů ![]()
@Kešu Jj, máme. Večer napíšu jak to tam vypadá a novinky. Jinak tady mají taky klouzacky vedle schodů a podle mě to teprve zabydli za provozu. Jestli ses byla podívat v Jeseniove 204, tak tam nic takového nemají a o přemýšleni při stavbě a rekonstrukci školek nemůže byt řeč
zrovna Jeseniova je po rekonstrukci a není bezbarierova. Docela lituji maminky co tam chodí s kočárky, musejí je nechávat venku ![]()
@kopretinka1211 děkuju
budu ráda za zprávy, chci si potom ještě domluvit schůzku s paní Hlaváčkovou a zeptat se, kolik teda dětí chtějí vlastně přijímat - pokud převezmou MŠ Buková a popř. i děti z Chmelnice, aby to vůbec mělo smysl se tam hlásit…
Začínám se docela obávat, že moji dva favoriti - MŠ Jarov a MŠ Na Vrcholu jsou letos bez šance ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.