MŠ Balkán - Praha 3

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
14.1.15 14:12

@terry2 Myslíš Chmelnici otevřenou v ZŠ? Myslím, že i tam je to OK, akorát mně vadilo, že je to právě v té základce, jinak by mi vyhovovala nejvíc, mám to přes ulici. Ale tu zahrádku tam asi školkové děti nemají nic moc, tak jsem spíš chtěla na Balkán. Taky nevím, na jak dlouho se ta školka otevírala, mám dojem, že jsem někde četla, že je třeba jen na 3-4 roky a pak se zase zavře, až opadne takový nápor dětí. To by mi vadilo, kdybych musela dceru zase po dvou letech dávat někam jinam. Vloni to ale na Chmelnici bylo tak, že brali tak 3 děti. Školka teď funguje třetím rokem a na ten první rok nabírali zejména děti, které se nedostaly nikam jinam, takže ty nejmenší děti. A než tyto děti vyrostou a odejdou, tak to bude chvíli trvat, takže myslím, že nejsou ani moc velké šance, že se tam člověk z tohoto důvodu dostane. Ale chce se to jí zeptat a sledovat jejich stránky (vloni ani z tohoto důvodu nepořádali den otevřených dveří).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
14.1.15 14:13

@Jenye jééé, děkuju moc za super dlouhou odpověď, jsem moc ráda za všechny názory a zkušenosti. Tak vidíš… to je moc dobře, že je dcerka na Balkáně spokojená! Já mám v okolí 3 maminky a ty spokojené nejsou - a jedna z nich dokonce letos nechala přeložit syna Na Vrchol. Letos je už předškoláček, tzn. ve školce posledním rokem a tak se mu Na Balkáně nelíbilo, že jim stálo zato na poslední rok ve školce změnit prostředí i kamarády??? A prý se NA Balkán skutečně dostane každý…

O Vrcholu skutečně slyším jen samou chválu, ale nemají skoro žádné informace na webových stránkách, ani pořádné fotky, např. ani zahrada tam vyfocená není… takže jsem dlouho ani nevěděla, že tam nějaká školka je.

Ale máš pravdu, že je to hlavně i o tom, jak si dítě sedne s učitelkou.
Náš malý bude mít v květnu 3 roky… a mám dceru, která je jen o rok a 4 měsíce mladší, ta je rozená v září, takže chci vybrat, aby mi pak i jí - zářijovou vzali tamtém, kde bude on. Tak chci vybrat dobře :-) Ale to samozřejmě každý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
14.1.15 14:15

@sofie1974 ano vím, na tuto školku jsem chodila já, když jsem byla malá. Ale vzhledem k tomu, že školka bude nová, nějak se mi nechce tam syna dávat. Raději už do zaběhnuté.. nevím ani pořádně důvod, ale myslím si, že tam, kde už to běží a funguje, to bude asi pro nováčky lepší… než když se i personál a učitelky budou teprve sžívat s novým prostředím atd… :nevim:
Ale těžko říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
14.1.15 14:18

Holky a ještě mi řekněte, je možné dát přihlášky třeba dvě??? Nebo se to nesmí nebo jak to funguje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
14.1.15 14:23

@Jenye Tuhle školku vám můžu doporučit sice je to v budově základní školy, ale nemusíte mít strach, školička má svoje patro. A je to tam opravdu moc hezky udělané. A učitelky ve školičce jsou naprosto hodné a mílé. Můžu to doporučit protože než jsem odešla na mateřskou tak jsem tam pracovala.Sice ne jako učitelka v MŠ ;) Ale byla jsem v kontaktu jak s dětmi tak i s učitelkami.
kdybych bydlela blíž tak bych tam svou dceru taky umístila, ale máme to dost z ruky.Ale až tam zpátky nastoupím do práce tak se mě dcerku nechce tahat přes celou Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.1.15 14:25

No ono je to opravdu o lidech, může se stát, že někomu nesednou učitelky nebo děti ve třídě. My jsme asi měli štěstí, sice začátek byl trochu krkolomný, ale pak se to urovnalo a zvykla si. A teď se opravdu těší. Ale jak říkáš, taky jsem spíš slyšela na Balkán negativní ohlasy, ale my jsme v podstatě jinou možnost ani moc neměli, Na Vrchol by ji nevzali a mě se nelíbí, že je to tak moc u cesty a u nemocnice (ale to je jen můj subjektivní názor). Pak by mi ji nakonec vzali ještě do té walsdorfské školky, kam jsme ani nepodávali přihlášku, ale to už jsem věděla, že nás vezmou na Balkán, tak jsem to odmítla. Na Praze 3 je super to, že se snaží umístit všechny děti. Takže pokud se dítě nedostane hned, tak ještě není důvod k panice. Ony s všechny ředitelky sejdou a snaží se ty děti nějak umístit (i s ohledem na bydliště dítěte). Takže my jsme byli na zápisu někdy v dubnu, v květnu byly výsledky (nedostali jsme se) a v červnu mi volali, že nás berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.1.15 14:27

@Pawluška Já taky znám jednu učitelku, co učí na prvním stupni, a ta mi taky říkala, že je to tam moc hezké a učitelky hodné, takže myslím, že to nebude špatná volba. Jen si myslím, že teď už moc brát nebudou, když mají třídy naplněné spíše menšími dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.15 15:13

@Kešu Synovi byli v lednu tři roky a nikam nám ho loni nevzali. Hlásila jsem ho do Jeseniovi u parku a po zkušenosti s ředitelkou už ho tam hlásit nebudu. Souhlasím, že školka neni o tom jakou to ma zahradu, atd ale o ucitelkach. Nakonec syna hlásíme do nové školky V zahrádkách. Sice je to u školy, ale bude to nové, hezké a nezničene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
14.1.15 15:15

@Jenye já bych zkusila přihlášku podat a uvidíš třeba to vyjde a vezmou vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.1.15 15:19
@Pawluška píše:
@Jenye já bych zkusila přihlášku podat a uvidíš třeba to vyjde a vezmou vás :hug:

Já už dítě ve školce mám, tady jen předávám své zkušenosti se školkama na Praze 3 z loňského roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.1.15 15:20

@kopretinka1211 Přesně tak, je to o lidech. Taky bych hned nezavrhovala školku, pokud někomu nesedla. Každý máme jiné preference, způsoby výchovy apod. Já jsem se odradit nenechala a zatím fakt spokojenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
14.1.15 15:24

@Jenye Aha tak to se omlouvám za nedorozumění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
14.1.15 16:15

@kopretinka1211
jsem si myslela, že děti na Praze 3 umístí všechny-alespoň to psali v Radničních listech, že kdo má bydliště na trojce, tak ho nakonec někam vezmou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.15 16:30

@sofie1974 jo to byli moc hezké řeči :( nám odmítli vzít přihlášku s tim že mu budou tři až v lednu a tolik míst mít nebudou a že ji budu jen přidělavat práci a kamarádce co má dceru v prosinci, tak té taky. Ještě mi paní ředitelka doporučila soukromou školku. Takže asi takto pokryli všechny požadavky :cert:

Kdyby se někomu stalo, že vam nevezmou dítě do školky, tak se obraťte na odbor školství na Havlíčkove náměstí. Napíší si vás do databáze neumistenych děti a když se něco uvolní, tak vás kontaktuji a jsou moc milé a vstřícne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.1.15 17:47

No umístí děti, které do začátku školního roku dovrší 3 roky, pak se ještě podaří umístit i třeba zářijové děti, možná říjnové (podle toho, kolik je toho roku dětí). Oproti jiným regionům je to sen, ale samozřejmě ideální by bylo, kdyby se dítě dostalo do školky bez problému. Znám ale holky, co by byly rády, kdyby jim do státní školky vzali aspoň čtyřleťáky, takže v tomto je Praha 3 fakt dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin