Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kešu schůzku si domluv, protože si nemyslím, že by ms Jarov převzalo Bukovu. Tuto skolku oficiálně nikdo neprebira. Rodiče si mají vybrat jakou skolku chtějí a mají přednost před všemi. Na Vrcholu je nejžádanější školka na Praze 3. Jinak včera na schůzce nebyl ani jeden rodič dítěte ze zrušených skolek, takže předpokládám, že se hlásí jinam. Odpo napíšu, co a jak na schůzkach. Teď jsem na mobilu a blbě se mi píše:-(
@kopretinka1211 děkuju moc! Já si myslím, že včerejší schůzka byla jen pro nově - už přijaté děti - né pro rodiče, kteří se teprve rozhodují (ale Buková a Chmelnice), myslím si, že budou mít individuální schůzky, ale nevím… ![]()
Každopádně jsem zvědavá, co ste se dověděli… ![]()
@Kešu Právě, že se tam ředitelka ptala jestli je tam někdo ze zrušených školek. Musím říct, že po včerejší schůzce jsem fakt ráda, že mi tam vzali syna. Jak jsi psala, že je školka taková nezabydlená, tak stěny jsou holé, protože je zaplní obrázky které vytvoří děti. Líbí se mi, že nebudou děti nutit sedět u stolu (kromě jídla), pokud nebudou chtít spát po obědě, tak budou jen poslouchat pohádku a nikdo je nebude nutit spát (z tohohle jsem měla velký strach, protože to je chvíle, kdy jsou děti nejvíc ve stresu, teda ze začátku). A vůbec je vidět že vedení školky má zkušenosti s dětmi. Syna jsme měli sebou a moc se mu tam líbilo (doufám, že mu to vydrží). Co se týká kroužků, tak tam teď bude jen zdravé cvičení, ale do budoucna jich tam bude víc. A budova bude zamčená celý den a před vchodem bude kamera, takže by se nemělo stát, že se tam dostane někdo kdo tam nemá co dělat.
@kopretinka1211 děkuju za informace! Chmm, takže zřejmě všichni půjdou Na Vrchol… Ty holý stěny chápu, když je to nový… ale obrázky dětí by měly být spíše po chodbách, ve třídách by měly být hlavně hračky… některé dole a níž, aby byly k dispozici pořád, jiné výše jen na určité činnosti nebo pro případ zaujmutí dětí atd… Na tom Vrcholu se mi právě líbí ty patrové domečky ve třídách, které slouží také jako prolézačky…
Jinak sedět u stolu snad děti nemusí nikdy jindy než při jídle a pak při výtvarných činnostech jako kreslení, malování, modelína, razítka atd… jinak si přece děti hrají nebo ne? Kde děti nutí sedět u stolů jen tak?
A jídelna tam je jako samostatná místnost? NEbo děti budou jíst ve třídách?
Taky myslím, že nikde už dneska děti nenutí spát. Prostě kdo nechce, ať nespí, ale nesmí rušit ostatní spící. Musí být potichu a klidně si třeba hrát… To věřím, že funguje běžně. Ale já bych našeho malýho určitě z počátku vyzvedávala po obědě… byť je zvyklej po obědě spát a spí jako pařez ![]()
Je fajn, že se tam Vašemu synkovi líbilo! To je moc dobře!
A co je to to zdravé cvičení?
A ještě jsem se chtěla zeptat - místnost na spinkání - to je nějaká další místnost někde za každou třídou? V té spinkací místnosti budou muset být všechny děti nebo některé teda budou ležet a některé si budou třeba hrát ve třídě?
Musím si všechny ty dotazy sepsat, až tam půjdu ![]()
Ahoj, jak jsem už psala, na vrcholu nebude přijímat žádné nové děti, které zatím nikam nechodí - řekla mi to p. ředitelka, protože jí tam přesunou děti z bukové a chmelnice a žádné nové tedy přijímat prý nebude…už se dají vyzvednout přihlášky mš jarov, nevíte?
@terry2 daji se vyzvednout. Více o tom píšou na www.zsjarov.cz
@terry2 No vidíš a já když byla na schůzce v MŠ Na Vrcholu, tak mi paní ředitelka říkala, že i přesto, že k nim půjdou buď všechny nebo některé děti z MŠ Buková, budou přijímati nové a že máme šanci - syn je narozen v květnu… tak kde je pravda???
@Kešu já nevím, volala jsem tam minulej tejden myslim nebo předminulej a tohle mi řekla, tak jestli ti řekla něco jinýho, určitě to zkuste…
Já si myslím, že pravda je uprostřed. Rodiče ze zrušených mš si můžou vybrat jakoukoliv školku na Praze 3 a mají přednost před všemi (toto píšou na webu Prahy 3)
@kopretinka1211 přeju krásný první školkový den! Ať se vašemu malýmu ve školce líbí a dej vědět, jak to proběhlo
![]()
@Kešu ju děkujeme!! Dneska tam byl zmatek, ale na to ze to byl první den, tak super. Personál moc příjemný a synovi se tam líbilo. Takže za mě velká spokojenost
Hlavně aby byla i na straně syna. Co ty, už ses rozmyslela kam daš přihlášku?
Ahoj,
taky jsme byli se mrknout a pro přihlášku v nové školce na Jarově…
je tady někdo, kdo bude tady do školky dávat dítě úplně poprvé? Nám budou v červenci 3 roky, takže půjde od září úplně poprvé do školky…
Jinak paní zástupkyně je milá, vše vysvětlila, možná jsem měla špatný dojem vždy z jejího pousmání nad mou otázkou ale dítě dávám do školky poprvé takže jsem ráda že nám poskytla informace…
Je tady nějaká maminka, která bude dávat dítě úplně poprvé do této školky od září?
@kopretinka1211 tak to je super, že to u vás proběhlo skvěle! Moc přeju, ať je to tak i nadále! Dám nakonec přihlášku taky na Jarov… žádná jiná se mi nezamlouvá kromě Vrcholu a tam asi skutečně nemáme šanci a Jarov máme nejblíž. Zítra se tam jdu podívat…
@pastelkaa ahojky, na co všechno ses ptala? Myslíš, že se jí zdály tvoje dotazy divný?
nebo směšný?
Co ses dověděla?
Já bych tam chtěla našeho malýho od září taky přihlásit…
@Kešu
ptala jsem se na to, jestli je docházení do školky nějak časově omezeno, když jsem doma s druhým, aby mi nesáhly na rodičák- dostala jsem od kamarádky mylnou informaci, že je to nějak omezeno jinak se krátí rodičák (jí kdysi na rodičák šáhly, protože jej brala a kluka dávala do školky) ale paní zástupkyně mi řekla, že není ale že když jsem tedy doma, že by asi nebylo na místě kluka nechat školce od 7-17h 5 dní v týdnu-což nechci ani náhodou…
a ptala jsem se jak probíhá zápis… je to školka rodinného typu a děti se tam hodně naučí ale vyžadují i spolupráci rodičů, což v tom nevidím problém, takže to není podmíněno tím, že musí u zápisu umět básničku a nebo zavazovat tkaničky…
měla jsem ještě otázku, jak probíhá režim těchto dětí, co půjdou od září poprvé, ale přišla zase další maminka tak už jsme se neptali-školku máme u baráku tak až uvidím paní zástupkyni, zeptám se, jaký mají režim a ještě co mě napadne…
jo, ještě na školkovné a stravné…
zvažujeme dát syna na 2-3× dopoledne a po obědě domů… tím, že máme ještě mladšího tak uvidíme…
nevím, jak se posuzuje a podle čeho jej přijmou do školky nebo nepřijmou, ale byla bych ráda, aby přišel mezi děti…
jinak chodilo hodně maminek, takže zájem o školku je tak snad nás od září i přijmou…
![]()
ale takové to pousmání byl jen můj dojem, jinak je opravdu hodná a příjemná, vysvětlila nám vše, seděli jsme v křesílkách u stolečku a je to tam příjemné a útulné…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.