Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, najde se někdo, kdo má nějakou zkušenost se soukromou ZŠ v Brně Lesné? Ať už pozitivní nebo negativní ![]()
Děkuji
@Jahru já tam osobně chodila, byli jsme teprve druhý otevřený ročník po založení školy..
tehdy to byla ta nejbáječnější škola…jak to funguje teď netuším, ale určitě motto školy zůstalo.. ![]()
@NikSo Děkuju za komentář
Pomalu se začínám rozhlížet po nějaké ZŠ pro malého. A podle toho, co mají na stránkách se mi tahle škola docela zamlouvá. Ale chtěla jsem slyšet nějakou osobní zkušenost.
A jak je to tam s kvalitou výuky a dalším uplatněním dětí? Koukala jsem, že celkem dost jich pokračuje na gymnáziích
@Jahru ano je to spíš příprava na gymnázium.. celkem dost poctivá.. my taky uvažovali že tam dáme dceru, ale bohužel, jsem teď na MD a to je trošku zátěž pro náš rodinný rozpočet a do rezerv se mi sáhnout nechce..i když jde o vzdělání..
![]()
takže pokud nejsou finance překážka tak za mě jednoznačně ano..
Dcera tam chodi, ptej se kdyztak co te zajima
Kazdopadne omluva za anonym
je to mala skola a nemusi kazdy vedet kdo jsem..
To je super
Zajímalo by mě spoustu věcí
Hlavně jak se tam dětem líbí, jestli se doopravdy něco naučí, jestli je nějak zajímavě motivují k učení (ne jen klasika - do příštího týdne přečtete stránku 25 a vypočítáte 20 příkladů…).
A taky jak probíhá zápis? Klasicky zjišťují školní zralost nebo se dělají nějaké „přijímačky“? A jak vybírají, které děti vezmou a které ne?
Děkuju ![]()
Ahoj,
tak zacnu od konce - vzhledem k tomu, ze berou kazdy rok jen jednu tridu tj. 18 deti a hlasi se cca 2× vic deti, tak delaji neco jako prijimacky. Je to skola zamerena na pripravu na vicelete gymnazium a vybiraji si nadane deti. Ptala jsem se reditelky jak to poznaji, a pry jsou zkusene a poznaji to
Z deti, ktere znam, se dostaly opravdu ty „lepsi“ jestli to tak muzu napsat, ty horsi, napr. s logopedickou vadou nebo vice hrave a nezrale, zkratka kdyz je nejaky i mensi problem, tak se nedostaly.
Co se tyka motivace k uceni, tak musim rict, ze jsou tam zkusene ucitelky, prvni dva roky nemaji skoro zadne ukoly, udajne se vsechno nauci ve skole a jen obcas neco malo na doma bylo. Coz je super, hlavne kvuli tomu jsem tam dceru chtela dat, ale i z jinych duvodu. Samozrejme ne se vsim co napr. nase tridni dela souhlasim, je to proste diagnoza „ucitelka“, obcas si rikam, jestli ta pani ma vsech pet pohromade, ale on si clovek nevybere, na statnich skolach mi to prijde kolikrat mnohem horsi, faktem je, ze nauci.
Taky se mi libi, ze maji v ramci druziny krouzky, je to vsechno ve skolnem, ktere kdyz se to rozpocita, tak neni zase tak vysoke, jsou v tom ucebnice a vsechny mozne pomucky, kupovaly jsme toho malo, nejvetsi spotreba je snad pastelek
dcera taky porad neco ztraci.. Maji napr. fletnu, keramiku, pocitace, dramatickou vychovu, plavani, telocvik navic a anglictinu navic, pozdeji bruselni a pripravu na prijimacky.
Dcera je v zasade spokojena, nejvetsi problem vidim se vstavanim, jsme obe spaci a spaly bychom kdyby to slo do deviti. Obcas se hadaji se spoluzackama, jenze to je vsude, celkove vyberu skoly nelituju.
@Jahru píše:
A taky jak probíhá zápis? Klasicky zjišťují školní zralost nebo se dělají nějaké „přijímačky“? A jak vybírají, které děti vezmou a které ne?
Děkuju
Zápis (15-20 minut) probíhá za zavřenými dveřmi bez přítomnosti rodičů - nejdřív „pohovor“ a pak malovací/psací úkoly - můj osobní názor je, že jsou to spíš přijímačky.
Dítě nemusí umět číst, ale mělo by zřejmě umět napočítat do deseti (syn říkal, že ho někde u čtrnáctky zarazili). Myslím, že v podstatě chtějí po dětech jen věci, které svědčí o zralosti pro školní docházku, a pak si prostě vyberou děti, které podaly nejlepší výkon.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.