ZŠ Kladská (Praha 2)

9887
22.1.14 20:21

ZŠ Kladská (Praha 2)

Ahoj, tušíte někdo, jaká je šance, že vezmou do Kladské nespádové dítě? Máte konkrétní zkušenost s podobou tamních přijímaček?
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
23.1.14 08:57

V Kladské se na spádovost nehraje, je jim lhostejná i městská část.
Stejně tam spáduje pár ulic, které ještě vůbec nejsou v okolí té školy, ale v okolí Riegrových sadů a pak ulice Kladská, kde moc dětí nebydlí.
Byla jsem 2× svědkem, jak rodičům spádového dítěte důrazně doporučili hledat si jinou školu, že tak těžká škola pro jejich dítě není vhodná. Pochybuji, že si přes toto doporučení budou rodiče přijetí nárokovat - já bych to neudělala a to jsem docela drsňák. Šance závisí na nadání dítěte a jeho připravenosti na školní docházku. Zájem je velký - letos se hlásilo 180 dětí, brali 2 třídy po necelých 30 dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
23.1.14 09:57

@Marre Díky za podrobné informace! To je teda docela převis, ale ono to u těch jazykovek asi bude všude… Radši si najdu něco do zálohy. Spádová je až poslední možnost, do tý se mi fakt nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
23.1.14 10:24

@Marre A Ty tam někoho máš, tušíš, jak tam pak vypadá studium? Jde mi o to, jestli to má blíž k drillu, nebo k těm otevřenějším metodám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.1.14 11:00

Budu mít příští rok, tak můžu dát vědět.
Pověst má že bližší drilu, ale já z té školy takový pocit nemám. Ale pokud mají mít výsledky, jaké mají (deváťáci jsou víc než srovnatelní s absolventy víceletých gymnázií), tak to bez učení prostě nejde.
Nevím, co hledáš pod otevřenějšíma metodama, kdyžtak mi to víc popiš, obešla jsem toho fakt hodně…
Většina jazykovek je ale omezena spádovostí, přičemž spád je celá městská část. Třeba Lupáčovka - bere přednostně všechny děti z Prahy 3, pokud zbyde volné místo, doplní dětmi z jiných MČ - ale to už podle šikovnosti. Do Drtinovy dítě vůbec nepustí k přijímačkám, pokud nejsi z Prahy 5. Kladská je v tomto směru opravdu výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
23.1.14 11:16

@Marre Zhruba řečeno, jestli do dětí hustí spíš data (jako do nás, prostě „stará škola“), nebo jim předávají kompetence (práce s informacemi, soft skills). Učit se je samozřejmě potřeba v obou případech. Každopádně čistě z materiálů na webu na mě Kladská působí dobře.

Tys ty školy už obcházela? Dcera by měla jít k zápisu taky za rok, ale já jsem se vzbudila až teď. S dojížděním musím bohužel počítat, jen bych ho ráda udržela tak kolem 30 minut. Jsme Praha 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.1.14 11:47

No uvidíme příští rok. Ani to moc neřeším - podle mě ta škola buď funguje v obojím nebo v ničem.
Byla jsem v hodně školách a opravdu to pro mě často byl návrat do dětství. Neochota, arogance, učitelky prvních tříd neznají, nepředstaví - v Kladské to kupodivu problém nebyl. A zajímavé bylo, že čím byla škola víc v centru, tak rostla ochota se domluvit, vyjít vstříc, menší počet žáků ve třídě atd. Opravdu zhnusená jsem ze sídlištních základek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
23.1.14 11:54

Právě, vzpomínky na dětství:) Chodila jsem taky na jazykovku, na Jeremenkovu, a rozhodně nemůžu říct, že tak bych si představovala dobrou školu…
Nebyla ses náhodou podívat v Olešský? Mám ji taky na seznamu, ale radši bych Vinohrady/Žižkov, mám pro ty části slabost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.1.14 14:03

V Olešské jsem ani nebyla. Mám na ni dost negativních referencí. Dříve tam byla dost špatná ředitelka a ta škola si hodně zkazila pověst. Rodiče bydlící v okolí dlouho dávali své děti naproti do ZŠ V rybníčkách. Letos ale i tam prý začly docházet kapacity… Olešská má teď novou ředitelku, ale ta to těžko ze dne na den změní… určitě to za dojíždění nestojí.
Podívej se na počty hlášených a přijatých dětí vybraných škol, případně ty školy obvolej a zeptej se, kolik brali nespádových dětí.
Jediná škola, která se mně na Praze 10 jakž-takž líbila je Kodaňská. 1. den měli zapsaných 109 dětí a otvírali 2 třídy. Tak jsme tam ani nešli. Nepřijali ani všechny spádové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
24.1.14 14:22

@Marre Hm, Kodaňská mi taky podle referencí nepřišla špatná… O Rybníčkách jsem slyšela spíš horší zprávy. Díky za info z Olešské. Dojíždění nás bohužel nemine, jsme tak trochu na konci světa… Tak já ještě zkusím hledat dalšími směry:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.1.14 09:17

Dívala jsem se na web a Kodaňská nepobrala ani všechny spádové děti. A upřímně -byla jsem tam na dni otevřených dveří a dobrý dojem to na mě neudělalo. Spojili to s vánočním trhem a hned jak jsem vstoupila, začli mě tamní žáci přepadávat „a kupte si to, prosím, stojí to jen 5 korun“. Ty děti tam byly jako žebráci.
Pak jsme vyšla do schodů a tam mi přidělili na prohlídku nějakou školačku, která nevěděla nic, ani jak se tam střídají učitelky (1 uč. asi pro 1. a 2. třídu, 3. třída další uč, 4. a 5. třetí uč., ale nevím, jestli jsme to dali dohromady správně), ukázala mi třídu prvňáků (standardní) a všechno ostatní bylo zamčeno - nepustili mě do tělocvičky, prostorů družiny (to ani nevím, jestli nějaké mají), tajně jsem nakoukla do jídelny.
Nakonec se podařilo najít nějakou učitelku, ta mi řekla, že loni sice otevřeli 3 třídy, letos nemají prostory a otevřou jen 2. Představit učitelky prvních tříd se nenamáhali. Mně to tak nějak stačilo, ani jsme tam už nešli na zápis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.1.14 09:19

A ještě, pokud budete dojíždět, ptej se na družiny. Jak přibývá dětí, plní se družiny a školám se nechce otevírat další třídy, takže snižují věk. S dojíždějícím dítětem, kterého ve 3. třídě nevezmou do družiny, budeš pěkně namydlená, pokud pracuješ. Absolutně nezvládají dojít sami domů - to tvrdím jako řidič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
28.1.14 17:47

@Marre Dík za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
17.6.14 12:24

@Viking jestli je ještě pro tebe aktuální Kladská a měla bys nějaké konkrétní dotazy na přijímačky, školu, družinu atd, tak napiš, syn teď půjde do první, tak mohu info průběžně dodávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
17.6.14 18:49

@Sheelle dík! napíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin