Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer,
je tady někdo kdo má dítě v ŽŠ Vybíralova na Praze 14?Jak je to s trv. pobytem? Mám trvalej pobyt na Praze 4 ale dlouhodobě bydlím na Černém Mostě. Chci se zeptat zda tam je podmínka k zápisu trvalé bydliště dítěte na Praze 14?
Děkuji
Ne není, pouze dostaneš míň bodů u zápisu.
Spádova oblast školy
deti z pražské části
děti z jinné pražské části
vydláci
Jsme předposlední-tak to jsem zvědavá jak to dopadne. Vůbec nevím co budu dělat, když ho nevezmou ![]()
Myslím si, že spádové oblasti už pro přijetí na ZŠ nehrají roli… Dnes se základní školy spíš „perou“ o žáky ![]()
@MartinKa36 píše:
Ne není, pouze dostaneš míň bodů u zápisu.Spádova oblast školy
deti z pražské části
vydláci
Nesnáším to slovo, ale když už tak se píše s měkkým I - tzn. VIDLÁCI!!
@MartinKa36 píše:
deti z pražské části
vydláci
když už máš blbý kecy jako vydláci, alespoň se naučit pravopis, je to od slova vidle ne vydle.
@Kaczenka píše:
Myslím si, že spádové oblasti už pro přijetí na ZŠ nehrají roli… Dnes se základní školy spíš „perou“ o žáky
asi jak kde, na Praze 10 je přetlak, nám minulý týden u zápisu ředitelka řekla, že máme jedinou kliku, že jsme spádový a ještě s loňských odkladem, tak to snad vyjde…
@MartinKa36 píše:
deti z pražské části
vydláci
nešlo by dát spíš mimopražští? Ty VIDLÁKU?
![]()
@maminka189 počítám, že to bude jako na všech školách. Místní vzít musí, ostatní jak budou mít místo. U nás pokud by znamenalo přijetí cizího dítěte otevření nové třídy, tak ho ředitelka nevezme, pokud místo ve třídě bude není problém.
@MartinKa36 píše:
deti z pražské části
vydláci
@Kaczenka píše:
Myslím si, že spádové oblasti už pro přijetí na ZŠ nehrají roli… Dnes se základní školy spíš „perou“ o žáky
toto bohužel neplatí například ve většině škol v Praze. U nás třeba v tomto školním roce otevřeli tři třídy, poměrně s hodně žáky a nevzali nikoho, kdo nemá trvalé bydliště v naší čtvrti…
@maminka189 zkus se římo v tebou vybrané škole už nyní zeptat, jaké jsou šance. jinak bych navrhovala rychle vyřídit trvalý pobyt, pokud je to reálné.
My jsme malé město a máme 2 základní školy. U nás nával a v té druhé ne. Takže se spádove oblasti řešit budou.
@nozu A sakra. Já sem se tam snažila dovolat, ale ani jedno číslo to nevzalo
.To boužel nejde-majitel si to nepřeje
Jo můžeš změnit trvalej pobyt jenom dětem, aby jsi nemusela řešit papírování.
@maminka189 píše:
@nozu A sakra. Já sem se tam snažila dovolat, ale ani jedno číslo to nevzalo.To boužel nejde-majitel si to nepřeje
kašli na majitele, vem si nájemní smlouvu a normálně se tam přihlaš souhlas majitele nepotřebuješ.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.