Zápis do MŠ 2014 v Olomouci

27
21.1.14 12:32

Zápis do MŠ 2014 v Olomouci

Ahoj Maminky nejen z Olomouce… Tady bude probíhat zápis do MŠ 10-13.3.2014…Dceru chci dát do MŠ, ale jsem doma na mateřské s 2. dítětem. V jedné školce, kterou máme opravdu kousek od domu, chtějí k zápisu potvrzení od zaměstnavatele…Takže tam mám donést jen manželovo potvrzení? Dceři bude na konci září 4 roky, tak snad mi jí vezmou, ikdyž nebudu mít potvrzení já…Ale fakt nevím, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
21.1.14 12:38

@slanina81
V OL jsou i školky, které potvrzení od zaměstnavatele nechtějí, tak bych to spíš zkusila tam anebo do té školky kousek od vás zkusit zavolat a zeptat se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.1.14 12:41

@slanina81 ahoj, tak zkusit to můžeš i bez potvrzení, prostě dodá jen manželovo a uvidíš, jak dopadnete. Já jsem z Olomouce a dítě mám v MŠ na Bystřičce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
21.1.14 12:45

U nás chtěli čestné prohlášení, že jsem na rodičáku. Prý tomu přikládají stejnou váhu, jako kdybych byla v práci. Ale asi jak kde. Za zeptání nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
21.1.14 13:28

No vzhledem k tomu, ze na zamestnani matky se uz nesmí brat zretel, tak by nemeli zadne potvrzeni vyzadovat.
deti se mají prijimat podle veku, trvalého bydliste, jina kritéria nejsou.
a pokud dcera bude mit 4, myslim, ze sance je velka, ze ji prijmou.

jsem teda z prerova, lae u nas to tak ve všech skolkach funguje, presto se me u zapisu pi. reditelka ptala, zda pracuji nebo ne. ja jsem na RD s druhym dítětem. udelala si poznámku a dceru vzali. sla k zapisu ve 3,5 letech a nastoupila rovnou do prostředního oddeleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.1.14 13:30

@Hanulka82, na zaměstnání matky se zřetel brát může… Záleží na zařízení a jejich pravidlech pro přijetí. Jsem ráda, že se bere na zaměstnané ohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.1.14 13:33

@slanina81, myslím si, že manželovo Ti k ničemu nebude. Pokud jsi na rodičovské s druhým dítětem a školka upřednostňuje děti zaměstnaných, tak se dostaneš do poředníku až po nich. Zápis Ti každopádně udělat musejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
21.1.14 13:34

@Kaczenka samozrejme ze muze (ale nemel by), ale i dite matky, která je doma ma pravo na vzdelani :nevim: pokud vim, MS není hlidaci služba, ale vzdělávací instituce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.1.14 13:37
@Hanulka82 píše:
@Kaczenka samozrejme ze muze (ale nemel by), ale i dite matky, která je doma ma pravo na vzdelani :nevim: pokud vim, MS není hlidaci služba, ale vzdělávací instituce

Já to chápu, ale zase je to brané formou menšího zla. :? Je horší potom zůstat doma bez prostředků a ztratit zaměstnání. Samozřejmě tím myslím děti tříleté, ne mladší… Vzdělávat děti si můžeme doma sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
21.1.14 13:39

No nevim, co vic bych sve 4 lete doma uz dala. když se nudi, potřebuje kolektiv. a ja se musim starat i o mimino. diky bohu za skolku. od zari se toho tolik naučila, ze to bych doma opravdu nezvladla…

snad zakladatelce dite vezmou, i když je doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.1.14 13:01

Ahoj holky, moc dekuju za reakce. Mam stejny nazor- skolka je vzdelavaci zarizeni. ja byla slusna, a pred rokem jsem k zapisu ani nesla, ale myslim si, ze pokud by neprijali uz 4 lete dite, je to uz dost sproste…No ja zkusim Arbesovu ( tam prave chteji to potvrzeni) a Vojanovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
22.1.14 19:04

@slanina81, u čtyřletého bych šanci viděla velikou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
23.1.14 09:11

Taky letos k zápisu nejdeme - syn má v létě tři roky, právě proto, že budeme mít doma mimčo, i když mi kamarádky, co dělají v MŠ říkaly, ať to aspoň zkusím.
Ale příští rok, když už bude mít čtyři a budu sice pořád ještě doma doufám, že už ho vezmou, právě kvůli kolektivu, vzdělání, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.1.14 13:11

Anael, k zapisu bezte. ja byla hloupa a nesla, a pak jsme zjistila, ze ikdyz ti dite nevezmou, mas jakoby na pristi rok bod navic…
No tak uvidime, snad ji vezmou, uz to potrebuje jako sul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.1.14 11:02

Tak jsem v Radnicnich listech cetla, ze deti ubyva a mist ve skolkach je vic, tak snad nas vezmou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin