Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Maminky nejen z Olomouce… Tady bude probíhat zápis do MŠ 10-13.3.2014…Dceru chci dát do MŠ, ale jsem doma na mateřské s 2. dítětem. V jedné školce, kterou máme opravdu kousek od domu, chtějí k zápisu potvrzení od zaměstnavatele…Takže tam mám donést jen manželovo potvrzení? Dceři bude na konci září 4 roky, tak snad mi jí vezmou, ikdyž nebudu mít potvrzení já…Ale fakt nevím, co myslíte?
@slanina81
V OL jsou i školky, které potvrzení od zaměstnavatele nechtějí, tak bych to spíš zkusila tam anebo do té školky kousek od vás zkusit zavolat a zeptat se na to.
@slanina81 ahoj, tak zkusit to můžeš i bez potvrzení, prostě dodá jen manželovo a uvidíš, jak dopadnete. Já jsem z Olomouce a dítě mám v MŠ na Bystřičce
U nás chtěli čestné prohlášení, že jsem na rodičáku. Prý tomu přikládají stejnou váhu, jako kdybych byla v práci. Ale asi jak kde. Za zeptání nic nedáš.
No vzhledem k tomu, ze na zamestnani matky se uz nesmí brat zretel, tak by nemeli zadne potvrzeni vyzadovat.
deti se mají prijimat podle veku, trvalého bydliste, jina kritéria nejsou.
a pokud dcera bude mit 4, myslim, ze sance je velka, ze ji prijmou.
jsem teda z prerova, lae u nas to tak ve všech skolkach funguje, presto se me u zapisu pi. reditelka ptala, zda pracuji nebo ne. ja jsem na RD s druhym dítětem. udelala si poznámku a dceru vzali. sla k zapisu ve 3,5 letech a nastoupila rovnou do prostředního oddeleni
@Hanulka82, na zaměstnání matky se zřetel brát může… Záleží na zařízení a jejich pravidlech pro přijetí. Jsem ráda, že se bere na zaměstnané ohled.
@slanina81, myslím si, že manželovo Ti k ničemu nebude. Pokud jsi na rodičovské s druhým dítětem a školka upřednostňuje děti zaměstnaných, tak se dostaneš do poředníku až po nich. Zápis Ti každopádně udělat musejí.
@Kaczenka samozrejme ze muze (ale nemel by), ale i dite matky, která je doma ma pravo na vzdelani
pokud vim, MS není hlidaci služba, ale vzdělávací instituce
@Hanulka82 píše:
@Kaczenka samozrejme ze muze (ale nemel by), ale i dite matky, která je doma ma pravo na vzdelanipokud vim, MS není hlidaci služba, ale vzdělávací instituce
Já to chápu, ale zase je to brané formou menšího zla.
Je horší potom zůstat doma bez prostředků a ztratit zaměstnání. Samozřejmě tím myslím děti tříleté, ne mladší… Vzdělávat děti si můžeme doma sami.
No nevim, co vic bych sve 4 lete doma uz dala. když se nudi, potřebuje kolektiv. a ja se musim starat i o mimino. diky bohu za skolku. od zari se toho tolik naučila, ze to bych doma opravdu nezvladla…
snad zakladatelce dite vezmou, i když je doma ![]()
Ahoj holky, moc dekuju za reakce. Mam stejny nazor- skolka je vzdelavaci zarizeni. ja byla slusna, a pred rokem jsem k zapisu ani nesla, ale myslim si, ze pokud by neprijali uz 4 lete dite, je to uz dost sproste…No ja zkusim Arbesovu ( tam prave chteji to potvrzeni) a Vojanovu.
Taky letos k zápisu nejdeme - syn má v létě tři roky, právě proto, že budeme mít doma mimčo, i když mi kamarádky, co dělají v MŠ říkaly, ať to aspoň zkusím.
Ale příští rok, když už bude mít čtyři a budu sice pořád ještě doma doufám, že už ho vezmou, právě kvůli kolektivu, vzdělání, atd.
Anael, k zapisu bezte. ja byla hloupa a nesla, a pak jsme zjistila, ze ikdyz ti dite nevezmou, mas jakoby na pristi rok bod navic…
No tak uvidime, snad ji vezmou, uz to potrebuje jako sul…
Tak jsem v Radnicnich listech cetla, ze deti ubyva a mist ve skolkach je vic, tak snad nas vezmou ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.