Srpnový kluk do školy?

699
20.1.14 11:39

srpnový kluk do školy?

Dobrý den dávali jste někdo srpnového kluka do školy v čerstvých 6ti letech? Stále více uvažuju o odkladu, je šikovný, ale prostě je to dítě asi by neudržel pozornost. Všude mi říkají, že je to na mě rozhodnutí. Máte někdo zkušenost? Nerada se rozhoduju sama. Pak mi v pedagogické poradně určitě doporučí odklad, ale kamarádka dala i když oni ji to nedoporučili a je spokojená, že šel. Ve školce říkají, že by to zvládl, ale všem jeho spolužákúm už je skoro sedum let. Jsem bezradná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8921
20.1.14 11:43

Ja to teda jeste neresila, ala mam syna v pulce zari a pokud bude sikovnej a zralej, tak klidne pujde jeste pred tema sestejma narozeninama. Dnes se odklady podle me davaj dost casto zbytecne a dalsi rok ve skolce muze diteti spis uskodit nez prospet. A pisu to jak z pohledu matky, tak z pohledu ucitelky MS i ZS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
20.1.14 11:43

@cica Já bych dala i na to, jak je velký a jak moc je fixovaný na kamarády ze školky… já mám třeba říjnového (ještě tedy malého) ale uvažovala jsem naopak o tom, že by šel dřív, pokud na to bude mít. No teď už vím, že nepůjde, protože už teď je o půl hlavy menší, než vrstevníci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.1.14 11:44

@cica naše Gabča bude mít šest let 26. srpna… do školy půjde, u zápisu jsme už byly a vše zvládla v pohodě, vůbec nikdo neuvažoval o odkladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684

@Katchi Jé, koukám, že stejné myšlenky jako já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866

Já dávala květnovýho, a dodnes lituju, byl dlouho hravej, myslím že odklad by mu prospěl, ve školce taky školu doporučily, i v poradně. záleží jen na tobě, já osobně bych odložila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
20.1.14 11:45

@Katchi
Já myslela, že nástup do školy je možný až při dovršení 6 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
20.1.14 11:45

Ahoj, bych ho dala taky. Neuznávám odklady, přijde mi to jen kvůli rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
20.1.14 11:46

@cica dej ho tam, pokud není vysloveně pozadu. Stejně ty děti se ze 45 min. hodiny tak 20 minut něco učí a zbytek si kreslí, protože učitelky prvního stupně moc dobře ví, že tyhle prťata moc dlouho pozornost neudrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
20.1.14 11:47

Asi zalezi na diteti…Nase cervnova sla do skoly v sesti na doporuceni vsech moznych pedagogu a byla to katastrofa. Neudrzela pozornost, denne hystericky sceny, ze do skoly nechce, vubec ji to chudince neslo… Proste celorocni horor. Ted je ve treti a uz je teda v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
concetta
20.1.14 11:47

Já jsem dala červencového a v pohodě. Dnes, ve 4 třídě, je nejlepší ze třídy.

• Citovat
  • Upravit
1454
20.1.14 11:49

Já sama jsem v říjnu a šla jsem v necelých šesti, ale bylo to tenkrát na dobrozdání dětský psycholožky. Což si myslím že je člověk ktarej by to v případě pochybností mohl rozhodnout. Ani předčasnej vstup nezralýho, ami dlouhodobý hnití ve školce není zrovna šťastnej start školní docházky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
20.1.14 11:49
@Marcelka146 píše:
@Katchi
Já myslela, že nástup do školy je možný až při dovršení 6 let?

Jde to i když dovrší 6 let do konce kalendářního roku, akorát myslím potřebuješ doporučení, já to tedy přesně nezjišťovala, u nás to padlo tím vzrůstem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
20.1.14 11:51

@j.a.n.i1 kdybych se mela ridit tim jak je syn veliky, tak by do skoly nesel vubec :mrgreen: je v druhe tride ma 8let (je listopadovy) a s bidou ma 120.
Nas to ceka s mladsim, to rozhodovani, ale chtela bych aby nastoupil v sesti, a nebyl dalsi rok ve skolce, na to mame ale jeste cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
20.1.14 11:51

My sli taky driv, o 4 dny :-) Je narozeny 4.9. Je hodne zivy, nadprumerne inteligentni, ma problem s udrzenim pozornosti. Ve skolce nedoporucovali (vesnicka skolka), v PPP ho opravdu poradne proklepli, sel predcasne. Ted je ve druhe a v zadnem pripade nelitujeme, nebyl s nim zadny problem.
Do skoly se muze jit drive, pokud to PPP doporuci, nedelaji to radi. Ale kdyz na to dite ma, tak pusti, viz nas pripad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin