Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den dávali jste někdo srpnového kluka do školy v čerstvých 6ti letech? Stále více uvažuju o odkladu, je šikovný, ale prostě je to dítě asi by neudržel pozornost. Všude mi říkají, že je to na mě rozhodnutí. Máte někdo zkušenost? Nerada se rozhoduju sama. Pak mi v pedagogické poradně určitě doporučí odklad, ale kamarádka dala i když oni ji to nedoporučili a je spokojená, že šel. Ve školce říkají, že by to zvládl, ale všem jeho spolužákúm už je skoro sedum let. Jsem bezradná
Ja to teda jeste neresila, ala mam syna v pulce zari a pokud bude sikovnej a zralej, tak klidne pujde jeste pred tema sestejma narozeninama. Dnes se odklady podle me davaj dost casto zbytecne a dalsi rok ve skolce muze diteti spis uskodit nez prospet. A pisu to jak z pohledu matky, tak z pohledu ucitelky MS i ZS.
@cica Já bych dala i na to, jak je velký a jak moc je fixovaný na kamarády ze školky… já mám třeba říjnového (ještě tedy malého) ale uvažovala jsem naopak o tom, že by šel dřív, pokud na to bude mít. No teď už vím, že nepůjde, protože už teď je o půl hlavy menší, než vrstevníci…
@cica naše Gabča bude mít šest let 26. srpna… do školy půjde, u zápisu jsme už byly a vše zvládla v pohodě, vůbec nikdo neuvažoval o odkladu…
Já dávala květnovýho, a dodnes lituju, byl dlouho hravej, myslím že odklad by mu prospěl, ve školce taky školu doporučily, i v poradně. záleží jen na tobě, já osobně bych odložila
@Katchi
Já myslela, že nástup do školy je možný až při dovršení 6 let?
Ahoj, bych ho dala taky. Neuznávám odklady, přijde mi to jen kvůli rodičům.
@cica dej ho tam, pokud není vysloveně pozadu. Stejně ty děti se ze 45 min. hodiny tak 20 minut něco učí a zbytek si kreslí, protože učitelky prvního stupně moc dobře ví, že tyhle prťata moc dlouho pozornost neudrží.
Asi zalezi na diteti…Nase cervnova sla do skoly v sesti na doporuceni vsech moznych pedagogu a byla to katastrofa. Neudrzela pozornost, denne hystericky sceny, ze do skoly nechce, vubec ji to chudince neslo… Proste celorocni horor. Ted je ve treti a uz je teda v pohode.
Já jsem dala červencového a v pohodě. Dnes, ve 4 třídě, je nejlepší ze třídy.
Já sama jsem v říjnu a šla jsem v necelých šesti, ale bylo to tenkrát na dobrozdání dětský psycholožky. Což si myslím že je člověk ktarej by to v případě pochybností mohl rozhodnout. Ani předčasnej vstup nezralýho, ami dlouhodobý hnití ve školce není zrovna šťastnej start školní docházky..
@Marcelka146 píše:
@Katchi
Já myslela, že nástup do školy je možný až při dovršení 6 let?
Jde to i když dovrší 6 let do konce kalendářního roku, akorát myslím potřebuješ doporučení, já to tedy přesně nezjišťovala, u nás to padlo tím vzrůstem.
@j.a.n.i1 kdybych se mela ridit tim jak je syn veliky, tak by do skoly nesel vubec
je v druhe tride ma 8let (je listopadovy) a s bidou ma 120.
Nas to ceka s mladsim, to rozhodovani, ale chtela bych aby nastoupil v sesti, a nebyl dalsi rok ve skolce, na to mame ale jeste cas
My sli taky driv, o 4 dny
Je narozeny 4.9. Je hodne zivy, nadprumerne inteligentni, ma problem s udrzenim pozornosti. Ve skolce nedoporucovali (vesnicka skolka), v PPP ho opravdu poradne proklepli, sel predcasne. Ted je ve druhe a v zadnem pripade nelitujeme, nebyl s nim zadny problem.
Do skoly se muze jit drive, pokud to PPP doporuci, nedelaji to radi. Ale kdyz na to dite ma, tak pusti, viz nas pripad…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.