Základní školy Říčany u Prahy

11887
17.1.14 16:28

Základní školy Říčany u Prahy

Máte někdo zkušenosti se základními školami v Říčanech (Praha - Východ)? Zajímá mě hlavně I. stupeň, zkušenosti dobré i špatné, státní i soukromé školy, prostě všechno. :)
Pokud nechcete psát do diskuze, napiště mi SZ, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5080
17.1.14 23:31

@Titty ahoj,já zkušenost mám až s druhým stupněm. Jen jsem ti chtěla říct, že v říčanech teď berou do školy jen děti trvale hlasene v říčanech, jinak to nemá ani smysl jít k zápisu…mají letos hodně děti, dříve brali z okolních vesnic a letos ani jedno nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
28.1.14 09:39

Ahoj,

@Ivuska23 má pravdu se státními školami v Říčanech. Letos je to tak poprvé… Jste z Říčan? Syna jsem před lety dala do pečlivě vybrané ZŠ Bezručova. Ale učitele jsem si už vybrat nemohla… Dopadlo to katastrofálně. Každé ráno brečel, že do školy nechce… Měl tam dobré kamarády (znal je než šel do školy), ale učitelka byla tragická. Když jsme se pokoušeli komunikovat se školou - byla to opět katastrofa (jak za minulého režimu)… Po první třídě změna školy…

Nejnovější je škola U lesa - líbí se mi, že mají učebnice od Frause, snaží se o alternativní výuku… Sousedé tam mají děti, ale asi hlavně proto, že od nás před tuto školu jezdí autobus… Škola na náměstí je „nejpřísněji“ vedená.

Asi bych zkusila dny otevřených dveří nebo se zajít do školy podívat…

Příspěvek upraven 19.11.15 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11887
28.1.14 10:08

O tom zrušení smlouvy s ostatními obcemi vím, jsme z jedné z nich. U nás by se jednalo o přestup do druhé třídy, co jsem zatím zjišťovala, tak tam jsou pravidla mírnější - pokud je volné místo, přesunu se některé školy nebrání.

@Eveelin moc díky za informace. Zrovna Bezručovka se nám líbí, ale s tou učitelkou to je pravda, ta dělá nejvíc. Navíc tam by asi přestup nešel, paní ředitelka se tvářila dost nepřístupně.

Určitě to chci během února všechno prozkoumat osobně, zjistit možnosti… Bylo by dobré, že už bychom případně věděli, k jaké učitelce půjde.

Open Gate se nám líbí, ale syn se tam nedostal. Kromě toho je to už moooc drahé. :?
Magil Hill nám taky připadá dobrý, tam jsme se už byli podívat. Cena je ovšem taky dost vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.1.14 10:14
Já řeším dost podobný problém.
@Ivuska23 píše:
@Titty ahoj,já zkušenost mám až s druhým stupněm.

My právě řešíme ten druhý stupeň. Obě dcery chodí do ZŠ Bezručova (3. a 5. třída). Co jsem tak slyšela, tak úroveň druhého stupně je dost příšerná, takže zvažuji, že bych je dala na náměstí. Klára (5. třída) bohužel není moc studijní typ a vůbec nevím, co bude jednou dělat, ale zajímá ji příroda. Proto také zvažuji přijímačky do té třídy s matematickým a přírodovědným zaměřením, ale bojím se, aby tu matiku tam zvládala. Ona chytrá je dost, ale je líná a má hroznou averzi k učení.

Snažím se získat informace o obou školách, ale bohužel nevím kde. Existuje někde nějaké hodnocení škol? Vždy jsem našla jen střední.

Co se týče holek, tak ty chtějí zůstat v Bezručce, což je ale pochopitelné, mají tam kamarády a nic nového nechtějí. Jsem opravdu bezradná. :nevim:

Včera jsme měli třídní schůzky v té třetí třídě a řešili problém šikany, což se mi samozřejmě také nelíbí. Dobrá mi přijde zástupkyně na první stupni, je ochotná věci řešit a domluvit se s rodiči. Přístup a chování ředitelky se mi ale nelíbí vůbec.

Kdybych rozhodovala o sobě, tak je mi to jedno, tam si následky ponesu sama. Tady ale moje špatné rozhodnutí odnesou moje děti.

Budu vděčná za veškeré informace, zkušenosti a názory.

Díky,

Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.2.14 10:21

Opravdu tu není nikdo z Říčan???
Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
25.2.14 11:10

Zdravím všechny :) Nemám úplně aktuální zkušenost, ale je mi 24 let, od narození bydlím v Říčanech a jsem z učitelské rodiny a chodila jsem na školu v Bezručovce (1. stupeň) a na náměstí (2. stupeň - matematická třída), takže Vám můžu poskytnou moje zkušenosti :) Třetí novou školu U lesa nevím, ta byla postavená nedávno.. Magic Hill také nemá dlouholetou zkušenost.

Ale když srovnám ty dvě školy, tak první stupeň bych určitě volila Bezručovku. Učitelé se mění a hodně záleží na tom, koho dítko schytá, ale to máte na každé škole…jako výhodu oproti náměstí považuji to, že máte všechno na jednom místě (jídelnu, tělocvičnu, 1. i 2. stupeň,..), zatímco škola na náměstí má nespočet budov a děti jsou roztrkaní kam se dá a do školní jídelny se jde tak deset minut. Bezručovka byla vždy přístupnější různým novotám, zatímco základka na náměstí dodržuje svoje zajeté způsoby. Řekla bych, že zvláště na druhém stupni mají na základce na náměstí lepší kolektiv učitelů (je tam lepší atmosféra i mezi učiteli), což se může odrážet na atmosféře celé školy. Hodně dětí ze všech základek se pokouší z 5. třídy dostat na osmileté gymnázium v Říčanech, což u mě konkrétně znamenalo, že odešlo tolik dětí, že se nám rozpadla třída a děti, co zůstaly, tak byly roztrkaní do ostatních tříd, takže jsem úspěšně složila zkoušky do matematické třídy dolu na základku. Má to své výhody, ale i nevýhody…Výhoda je určitě vyšší konkurence mezi žáky, takže je dítě donuceno zachovávat určitou nasazenou laťku a žene je to kupředu, v matematice jsme byli hodně napřed a žila jsem ze znalostí na základce ještě v prváku na střední, kde jsem byla za machra, ale nevýhod to má také dost. Třída je posuzována nejenom jako matematická, ale jako studijní celkově, takže nám byla i čeština známkovaná přísněji (ale zase záleží na učitelovi), tím, že tam je mezi žáky větší konkurence (jsou to často žáci co skončili pod čarou při zkouškách na gympl), tak slabší články jsou na tom hůře, jelikož nestíhají dorovnat ty nejlepší a tudíž dostávají špatné známky (v normální třídě, kde je úroveň žáků nižší by třeba patřili mezi dvojkaře, zatímco v matematické mezi trojkaře, čtyřkaře), já sama jsem si to vyzkoušela, když jsem já trojkař doučovala češtinu kamarádku ze stejného ročníku, která byla ve vedlejší třídě jedničkář. Jde o to, že jsem měla vyšší znalosti, ale aspoň v té době brali na střední školy převážně na základě průměru známek z vysvědčení a to jsem měla všude smolíka. Matematickou třídu zvýhodňují asi jenom dvě střední školy v Praze, takže to mi bylo docela líto, že mají v tomhle velikou výhodu žáci z normálních tříd.
Omlouvám se za román… :) Snad jsem malinko pomohla… kdyžtak se klidně ptejte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
26.2.14 15:11

@Halka ahoj ja jsem ze rican

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11887
26.2.14 20:37

@zdeňka41 moc díky za odpověď, tohle jsou cenné informace. Zrovna ta matematická třída nás výhledově zajímá, pokud by syn nešel na osmileté gymnázium, tak bychom o ní určitě uvažovali. Ovšem to znevýhodnění kvůli známkám mi připadá dost velké a zbytečné. Uvidíme za pár let, může se to změnit. Prý je v té škole nový pan ředitel (tedy ne úplně nový, tak 2 roky), takže změny už mohou být teď.

@Halka já zatím moc nových informací o školách nemám. Ono tady na emiminu je to těžké, většina lidí tu má děti malé. Komu odrostou, už sem obvykle přestane chodit.
Co jsem mluvila se dvěma lidmi, kteří mají/měli děti ve škole na náměstí, tak jsou tam spokojení. Jako nevýhodu vždycky uváděli to přecházení mezi budovami, že je to fakt otrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
26.2.14 23:20

@Titty No nemáš vůbec zač :) Pan ředitel tam nový je, ale matematická třída má dané jiné osnovy, minimálně v té matematice se hezké známky získávají obtížněji a to se asi nezmění.. Mě učila na matematiku paní učitelka Helebrantová, což je zároveň zástupkyně školy, určitě Vám k tomu ráda poví víc :) Jinak můj tatínek tam učit také matematiku v matematické třídě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
27.2.14 12:05

Mne holka chodi na Bezrucku uz do 4 tridy. A jsem v celku spokojena.
A kdyz se my neco nezda neni problem s tridni se nejak domluvit bud osobne anebo telefonicky. Snazi se byt vzdy k dispozici rodicum a danej problem resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
17.6.15 10:47

Obnovuji diskusi, i když na trochu jiné téma…
Nevíte někdo, kdy začíná vyučování (1. hodina) v ZŠ u Říčanského lesa?
A kdy končí 6. hodina?
 Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
5.8.15 10:14

Ahoj,
přestěhovali jsme se do Říčan - Strašína.
Budeme řešit zápis do ZŠ, první třída.
Vůbec tedy nevím, kam s ním jít :nevim:
Někdo aktuálně bude toto též řešit?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.11.15 18:29

Ahoj holky, taky to budeme resit. My jsme z Krenice. Musime prepsat trvale bydliste nasi male k znamym do Rican. Budeme tedy spadat pod Bezrucovku. Mate s ni dobre nebo spatne zkusenosti? Uvitam kazde info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
13.12.15 14:50

Ahoj, tak my nakonec rozhodli, že půjde do ZŠ do Prahy.
Přeji všem dobrou volbu školy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin