1,5letý do školičky na dopoledne

143
16.1.14 14:46

1,5 letý do školičky na dopoledne

Milé maminky - chtěla bych se zeptat, zda tu není maminka, která dává své dítko od 1,5 roku do nějaké soukromé školičky kvůli práci? Máme docela živého klučinu a umím si představit, že by se každé dopoledne mezi dětmi vyřádil a odpoledne bychom si užili spolu a já bych mohla urdžovat alespoň částečně svou kvalifikaci. Určitě je tu hodně těch, které mě ukamenujete, ale bohužel nemám nikokho na hlídání a vidina práce mi „dobíjí baterky“ a i by to pomohlo finančně. Děěkuji všem za názory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
16.1.14 14:49

Pokud tam bude rad, proc ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
16.1.14 14:50

@zvidava myslím, že takových maminek je tu hodně. Já měla starší dítě v jeslích od 1,5 roku na 2 dny v týdnu, od 2 let na 4 dny v týdnu. S mladším plánuju totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
16.1.14 14:50

Ahojky, ano, ja maleho davala od roka a pul do soukromých jeslicek. Je to ale omezeno na 46 hodin měsíčně pri rodičovské a od dvou let uz muze chodit pořád. Maly nejdriv chodil mesic na dve hodiny dopoledne, aby si zvykl byt beze mně a pak na jeden den v tydnu a posledni 3 mesice chodil dva dny v tydnu od 8-13 hodin. Ze zacatku dost bulel, ale zvladl to a za par tydnu si zvykl a uz se i těší. Prijde mi, ze se tam i hodne veci od starsich naucil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
16.1.14 14:54

Tady se setkáš spíš s „kamenováním“. Aspoň tak mi to přijde, obecný trend být s dítětem 3 roky doma.

Ale…každý je jiný, každé dítě je jiné. Mně přijde kombinace trocha práce naprosto ideál. Představa, že se vyřádí mezi dětmi nemusí být naplněna, přece jen, když tam není maminka, než si zvykne, možná nějaké slzičky budou.
Měla jsem dceru v jeslích od 2 let, což mi přišlo věkem akorát a úplně bez pláče to taky nebylo.
Navíc jenom dopoledne bylo horší v tom, že jsem ji vyzvedla značně „jetou“, strašně se jí chtělo spát, než jsme ale dorazili domů, už se zase rozebrala a usnula potom hodně pozdě. Pak večer pozdě spát…
Mnohem radši jsem vyzvedávala hned po spaní, až se tam zaběhla.

Jdi do toho. Ideálně nějaká doba k vyzkoušení školky (měsíc, dva?), abys viděla, jestli to opravdu půjde. Kdyby byl syn vyloženě nešťastný, ustoupila bych od toho. A radši mu našla chůvu, kdyby ses vidiny práce nechtěla vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143

Ale pokud je to soukromá školička, tak tam může na jak dlouho chceme - nebo i tam je omezení?? Já myslela, že to omezení je jen u státních školek a jeslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342

Taky se na to chystam, už mi z nich hrabe a rada bych zpět do prace, alespon na par hodin, ale to je písen daleke budoucnosti, až v záři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
16.1.14 14:55

@CokeLady Souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
16.1.14 14:56

Resim to same, syn ma 9.mesicu a od zari ho planuju dat do soukr. jesli.

Delam to jak kvuli praci (pracuju momentalne doma, home office, ale prace je vic a vic - uz to z domova proste delat nejde) a castecne kvuli tomu, abych neskoncila na Vodce :)

Neboj, prospeje vam to oboum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
16.1.14 14:56

Kdyz to bude vyhovovat obema, proc ne. Ja zacala v 1.5 roce syna pracovat na plny, sice home office, ale… chodil na 2 dopo do skolicky, breky jeho, pri mem odchodu, i moje (v aute), nejak jsme to zvladli, ale ja se szirala vycitkama :zed: zbytek dne jsme nejak zvadli v ramci rodiny, ze byla bud babicka nebo tatinek u nas doma. Vis-li, ze se jedna jen o dopo a odpo budete uz spolu, tak bych to urcite zkusila. Kdyz to vazne nepujde, muzes toho vzdy nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
16.1.14 14:57

@zvidava poq me chteli i v soukromich jeslích a jeste kazdy mesic mi na to davali formulář, abych to potvrdila, ze tam nebyl :andel: vic, jak tech 46 hodin :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
16.1.14 14:58

@zvidava platí to na všechny školky, ale z těch soukromých to nikam nevykecají, takže pokud nemáš nějakého „dobrého kamaráda“, který by tě prásknul, tak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
16.1.14 15:00

@adam75 přesně, to jen ja blbá jsem to tam dávala. Oni to stejnak nezjistí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.1.14 15:06

Naše malá šla v 17měs do firemní školky 8-12hod, nelituju, udělala bych to zase. do práce jsem se vracela kvůli vlastní seberealizaci, nikov pro prachy, takže trochu bylo pro mě horší, že jsem se mohla rozhodnout. kdybych musela, neřešila bych to v sobě tak. tlak okolí mě docela štval…pro hodně lidí jsem byla tyran.
s druhým plánuju to samé ve dvou letech pokud bude vše ok, a možná i dříve…uvidím čili nelituju, nevypadla jsem z práce, stále si připadám jako žena, nejen jako matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
16.1.14 15:10

Ještě bych dodala, že malá je dost živá a za to dopoledne jsme si od sebe navzájem odpočinuly a o to intenzivněji jsem s ní pak trávila odpoledne.
akorát to chtělo paní na úklid, ten už nedávám…ale věnuju se jí opravdu snad víc než kdybysme spolu byly celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin