Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro všechny kdo by rád dostal dítě do školky..
Mám dceru, 3 jí budou až na podzim..bydlíme v Praze. Moc šancí si nedávám, udajně nebudou prý děti kterým nebudou 3 do konce prázdnin ani zapisovat
.
zároveň klidně můžete psát vám co nevzali dítě loni, zkušenosti co a jak s institucema a byrokracií:)
No a diskuze je k čemu?
Malá je říjnová, zkusit to půjdeme, mám tajný tip na školku, kde loni vzali i tříleté až v průběhu roku. U nás ve věstníku psali, že od letošního roku uspokojí dle propočtu všechny tříleté, tak uvidíme.
Ahoj, to jsme na tom podobně, co se věku dětí týče, nicméně, my jsme na vesnici kde máme školku, a co nám bylo před rokem řečeno, tak místní děti prý berou, tak tajně doufám že mi ho, alespoň na dopolko vezmou…ale budou mi tři až v říjnu…
Nevím, jestli ti pomůže to, nejsem z Prahy. Ale my loni na zápiš šli, i když syn je až v lednu,. Brali děti do listopadu. Nechala jsem ho zapsat. 14 dní před začátkem školního roku volala ředitelka, že se uvolnilo místo. Nastupoval ve 2,5 letech,. Popravdě, při zápisu jsem vůbec nepočítala s tím, že by ho v roce 2013 vzali a přemýšlela od ledna nad soukromou školkou.
Takže za mě bych tam šla. Když tak tě pošlou domu, nic horšího se nemůže stát. ![]()
@ntkv Myslím, že specifikace „bydlím v Praze“ je příliš široká… třeba já bydlím na Praze 14, mám říjnové dítko a loni mi do školky vzali a co vím od kamarádky, tak ji v té samé školce vzali lednové, takže říkat paušálně, že nebudou zapisovat děti, kterým nejsou 3 do prázdnin je blbost.
Jdeme k zápisu ve městě, kde se počítají body za přihlášky z předešlých let. Kamarádka jde na zápis s roční jen proto, aby měla body + až opravdu bude potřebovat umístit dítě do školky. U nás by mi malou vzali stoprocentně a my se co? Stěhujeme tam, kde ne, že nemám jistotu, ale navíc mám pramalou šanci
![]()
TAk diskuse je asi k ničemu
.. já to samozřejmě taky zkusit půjdu, o tom jsem snad nic nepsala ![]()
Syn je říjnový a taky to půjdeme zkusit. No, sama jsem zvědavá…jen teda doufám, že se mi ho do té doby podaří odplenkovat ![]()
@j.a.n.i1 Na Praze 14?? Tak to teda byla klika
Já mám kluky prosincové, takže loni při zápisu už jim byly tři a stejně je nevzali (taky na Praze 14). Nakonec se to povedlo až na odvolání. Ale my se hlásili na Lehovci. Co jsem slyšela o Černém Mostě, tam bychom bývali měli po starostech hned.
@Sibyla0 píše:
No a diskuze je k čemu?Malá je říjnová, zkusit to půjdeme, mám tajný tip na školku, kde loni vzali i tříleté až v průběhu roku. U nás ve věstníku psali, že od letošního roku uspokojí dle propočtu všechny tříleté, tak uvidíme.
taky jsem to četla, myslím že ti ji vezmou. když mají místa pro všechny. Protože já dost přemýšlím, jestli dát nebo nedat do školky 4 letého..takže všichni 3 letí určtě nenastoupí ![]()
No diskusi jsem myslela tak, že si třeba můžem sdělit dojmy ze zápisů a tak.
@slavuska1 ty jo, kdyby to tak šlo, dojít tam a říct, že my půjdeme za Vás
Já nebudu jmenovat, ale v té školce, co má i ty speciální třídy, prý loni vzali i dvouleté „normální“. No chystám se tam zeptat ![]()
@mončatka Jojo, na černý most, mě to bylo fuk kam, stejně všude musím autem.
Já můžu přidat zkušenost z Prahy 13 - školek je tu dost, berou i dětí maminek na rodičovský, i těch, co bydlí za Prahou. Bydliště Praha 13 mají tedy přednost. Je tu hodně školek, které se stavěly v 80.letech spolu se sídlištěm - nezrušily je a jak se teď hodí
. Jen v docházkovém okolí mého bydliště je 5 školek!
Já jsem sice až za Prahou, prckovi budou tři v půlce září a i když napíšou, že mají přijít děti, co jim budou tři roky do 31.8., tak půjde na zápis. Copak já můžu za to, že ho nechali, aby byl přenošenej. Od začátku srpna 2011 jsem ho kvůli tomu přemlouvala k evakuaci a nepovedlo se
. zatím ho mám v soukromé, je to tam fajn, ale v září budu mát zase jen RP a to pak jsou 4000 za občasnou docházku dost peněz.
Příspěvek upraven 11.02.15 v 21:40
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.