Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Seš učitelka. Tak víš že odklad je jasná volba, tak se nenech nikam tlačit.
@Anonymní píše:
Po skoro roce jsem zpátky.
Problém zůstává. Já jsem stále pro odklad. Manžel stále proti. Tchýně vandruje do manžela, že odkladem zkazíme synovi život, že je chytrý a podobné rady.
PPP jsme nestihli, ale jsme tam objednaní. Ale tchýně dál jede svou, že v PPP nic neporadí a nemáme je poslouchat, že v PPP dají odklad dítěti jen podle data narození…
Je mi jasné, že tu rada není a ani nic nečekám, protože si to musíme vyřešit spolu, ale musela jsem to vyventilovat, jinak by byla doma hádka.
Proč by měl mít syn kvůli odkladu zkažený život? Co třeba dítě narození 1.9.automaticky bez odkladu jde do školy v 7letech a zkažený život určitě nema
Taky mám srpnovou dceru, narozeniny má na konci srpna, já bych tedy byla raději kdyby šla do školy, ale školka doporučila odklad, poradnu jsme stihly a taky doporučili odklad a to jsem po nich objetvní názor, nešla jsem tam s tím, že žádám doporučení k odkladu. Takže bude odklad, dcera je prcek a celkově taková dětinska a škola by pro ni byl asi zahul. Každopádně nemyslím, že by ten odklad znamenal nějakou životní katastrofu.
Syn je narozeny 30.8. a do skoly nastoupil v 6 letech. Zvladl to v pohode
Ve skolce by se dalsi rok trapil.
@IvaX myslíš, že pětileté dítě dokáže rozumně posoudit následky takového rozhodnutí?
On do školy chce, protože chce nové pastelky a penál.
@Tojsemja3 ona je právě taky učitelka. Ona má praxi 40 let a já jen 10.
@Alušáček protože je chytrý na odklad, bude se nudit, nebude ho škola bavit, připravíme ho o kamarády…
@cecetka každé dítě je jiné. Náš syn prostě není zralý na školu. Opravdu se celý rok snažím, abych ho rozvíjela a další, ale stejně prostě ne.
Mám kluka teda na konci června, ale! Já nejdříve odklad nechtěla, v ppp nám ho doporučili, ve školce řekli, že odklad mít nemusí. Nakonec odklad dostal. To co jsem si pak vyslechla od tchanovců snad nikdy nezapomenu, že je velký a šikovný a že se bude rok ve školce nudit atd. Dnes? Nelituji, když vidím jak ho to nebaví a trápí se s tím v sedmi letech, tak v těch 6 by to bylo ještě větší peklo. Nic jim neuteče.
@Anonymní píše:
Po skoro roce jsem zpátky.
Problém zůstává. Já jsem stále pro odklad. Manžel stále proti. Tchýně vandruje do manžela, že odkladem zkazíme synovi život, že je chytrý a podobné rady.
PPP jsme nestihli, ale jsme tam objednaní. Ale tchýně dál jede svou, že v PPP nic neporadí a nemáme je poslouchat, že v PPP dají odklad dítěti jen podle data narození…
Je mi jasné, že tu rada není a ani nic nečekám, protože si to musíme vyřešit spolu, ale musela jsem to vyventilovat, jinak by byla doma hádka.
Ještě dodám, rozhodněte se hlavně podle sebe, vy to dítě znáte nejlépe a vy se s ním budete učit, ne tchyně. Dnes i tchanovci vidí, že mu nic neuteklo
@sinorina manžel je proti odkladu. Už od začátku a tchýně využívá toho, že poprvé je na její straně. Tím, jak je učitelka, tak jsou její rady přeci jen jiné než tchýně, co nemá zkušenosti.
Mě třeba jako dítě strašně štvalo, že jsem se narodila na podzim a měla jsem takhle odklad, ale teď zpětně musím říct, že je to vlastně úplně jedno… ![]()
Syn je červenec a odklad má. Ještě není zralý..Nej kamarádky syn je srpen a do školy jde, ke zralý až až. Naše děti spolu vyrůstají a ten rozdíl v připravenosti a nepřipravenosti je krásné vidět.. Určitě nezáleží na tom zda je dítě letní, naše jsou skoro stejně staré a jedno jde a jedno ne.
@cecetka píše:
Syn je narozeny 30.8. a do skoly nastoupil v 6 letech. Zvladl to v pohodeVe skolce by se dalsi rok trapil.
Jsem 30.8 a do školy jsem moc chtěla, takže odklad nebyl a jsem ráda. Nesnášela jsem školku, chtěla jsem se učit
@Lendeš školka byla do poslední chvíle pro nástup do školy. Ale na začátku března jsem si byla pro papír do PPP a máme tam doporučení k odkladu kvůli vysoké nemocnosti. Což je podle školky jediný důvod.
@Anonymní píše:
@sinorina manžel je proti odkladu. Už od začátku a tchýně využívá toho, že poprvé je na její straně. Tím, jak je učitelka, tak jsou její rady přeci jen jiné než tchýně, co nemá zkušenosti.
10 let praxe je dost a dítě je tvoje. Tak podtrženo sečteno, pokud si nejsi jistá, že máš dát dítě do školy, tak mu dej odklad. Ptát se dítěte je kravina, naše tříletá chce také do školy, mám ji tam Teda poslat?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@Terezxx jsem učitelka (takže odborník do jisté míry jsem) a jsem pro odklad. Manžel je proti odkladu. Oba si myslíme, že máme pravdu a oba chceme pro syna to nejlepší.
Zabývat se tím musíme, když to je teď.
Tchýni do toho nikdo netahá, ona se tahá sama. Manžel jí naslouchá, protože mu potvrzuje jeho názor a tchýně je vlastně taky odborník.
PPP termín je v nedohlednu.
Za 14 let vztahu první významnější konflikt