Srpnový kluk do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
20.7.19 12:44
@Anonymní píše:
Ja to chapu… jsem ale v tomhle dost radikalni no… protoze v te 1. Tride se stejne deti tak moc neuci… kazdy den do 11.40, hodne si hraji a proste se uci hrou… takze to dle meho neni tak narocne (ucim na 2. Stupni takze pravda, ze tak dobre posoudit nemohu). Ja jsem v tomhle asi vyjimka no… doufam ze se mi jednou narodi zimni nebo jarni dite, abych to nemusela resit :mrgreen:

S tím úplně nesouhlasím, první třída je pro děti asi nenáročnější. Nejen, že není pravda, že se v ní moc neučí, ale hlavně se změní celý jejich dosavadní život přísunem povinností, pravidel, nových podnětů, vztahů, požadavků a dovedností. Na to dítě být vyzrálé musí nejen rozumově, ale i emočně a tělesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926
20.7.19 13:05
@Anonymní píše:
@hanka.br. já ho to neucim a odmítám ho to učit. Což je podle ní špatně. Když ho to naučím předem, tak to zvládne.
Ona je taky z oboru. Manžel je na její straně.

Jako učitelka by měla vědět že učit dopředu se nemá, moje holky jsou taky přerostlý, obě odklad kvůli špatné mluvě, starší má za sebou 1 třídu, a stejně má problémy ve čtení a psaní a nic ji neuteklo, celá rodina je ráda, že jsem dala odklady, naopak nás podporují, a snaží se s ní třeba číst a psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
20.7.19 13:16

Moje zkusenost-syn byl prerazeny do predskolni tridy, protoze jsme planovali do skoly, v zari mu bylo 6 let. Uz tam byly deti s odkladem, takze i k 7 letum a on byl druhy nejmladai. Neslo vubec o sikovnost, uceni, ale o to, ze socialne na to nemel se vyrovnat takhle starsim detem. U nas doslo i na sikanu a nakonec predskolni tridu opakoval a ted v zari jde do skoly a bude mu 7. Neskutecne za ten rok socialne dozral a uprimne si myslim, ze kdyby sel driv mozna by to vubec nedopadlo dobre, protoze by se tenhle nepomer veku tahnul celou zakladkou. Uprimne tohle byla vec, kterou jsem puvodne vubec nedomyslela.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
20.7.19 13:57

@kytkalenka myslim ze se chvili prijde doba ze bude 99 procent chodit v 7 letech uplne bezne. Protoze u nas je tolik odkladu ze pomalu se boji dat lidi dite v 6ti kdyz ve tride bude převaha 8mi letych. Nejde dneska uz o to, jak je chytrý, šikovný, ale o tu sociální vyzrálost, ktera vetsine chybi..

• Citovat
  • Upravit
26747
20.7.19 14:08

Já jsem letní dítě. Fakt zpětně chápu, proč jsem třeba měla problém zapadnout. Byla jsem mezi 3 nejlepšíma a dvě jsme odcházely na osmiletý Gympl. Tam mě to pronásledovalo dal, jen dvě děti byly mladší (divný, že si to člověk pamatuje po 20 letech :think: )a když pak přišlo období, kdo dostane už občanku… :roll: syn je podzimní a spíš to řešit nebudu a dám ho ve skoro sedmi letech. To jak tu občas někdo napíše, že dcera SLA v 5 letech a všichni spolužáci ji naopak strašně pomáhali, no to bych chtěla vidět. Děti jsou zlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.19 16:52

@mamule42 ona tvrdí, že to slabšímu klukovi jen prospěje, když to bude umět. Tím, že ho to nechci učit, mu škodím. Ona je proti odkladům. Asi stará škola.

• Citovat
  • Upravit
603
20.7.19 16:58

Dcera je v půlce července a šla od šesti, ani jsem o odkladu neuvažovala, syn je v polovině srpna a tam jsme ani na chvíli neuvažovali, že by šel od šesti :lol:, to byl jasný odklad. Musím říct, že ten rok mu určitě prospěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.7.19 17:03
@Anonymní píše:
@mamule42 ona tvrdí, že to slabšímu klukovi jen prospěje, když to bude umět. Tím, že ho to nechci učit, mu škodím. Ona je proti odkladům. Asi stará škola.

A kdo jiný, než ty, by jí uměl nejlépe vysvětlit, že to není pravda? Vždyť jsi učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.19 17:19

@hanka.br. ona taky a ona má praxi 40 let, já jen 10. Ona má zkušenosti. Tak mi to vysvětlila. Takže moje argumenty nebere.

• Citovat
  • Upravit
59395
20.7.19 17:24
@Anonymní píše:
@hanka.br. ona taky a ona má praxi 40 let, já jen 10. Ona má zkušenosti. Tak mi to vysvětlila. Takže moje argumenty nebere.

a ty se řídíš co řekne někdo jiný? O tomhle bych se s ní vůbec nebavila. Ona pak problémy řešit nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.19 17:29

@Markéta80 manžel s ní souhlasí. Takže teď stojíme názorově proti sobě. Manžel tlumočí názor své mámy, já názor svůj.
On si myslí, že má pravdu. Já si myslím, že mám pravdu.
On ho chce proto přihlásit do různých kroužků pro předškoláky. Já to nechci řešit, protože to beru tak, že má rok čas.

• Citovat
  • Upravit
59395
20.7.19 17:39
@Anonymní píše:
@Markéta80 manžel s ní souhlasí. Takže teď stojíme názorově proti sobě. Manžel tlumočí názor své mámy, já názor svůj.
On si myslí, že má pravdu. Já si myslím, že mám pravdu.
On ho chce proto přihlásit do různých kroužků pro předškoláky. Já to nechci řešit, protože to beru tak, že má rok čas.

tak at ho přihlásí, to synovi neublíží ;). Víc bych to neřešila, je fakt brzo. A by manžel zase začal tak bych mu řekla at netlumočí cizí názory. A pokud dle nich je na tom tak že může do školy tak PPP mu nemůže ničím vadit. Ale ted cokoliv řešit je předčasné, během roku dítě udělá velký posun ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.20 13:18

Po skoro roce jsem zpátky.
Problém zůstává. Já jsem stále pro odklad. Manžel stále proti. Tchýně vandruje do manžela, že odkladem zkazíme synovi život, že je chytrý a podobné rady.
PPP jsme nestihli, ale jsme tam objednaní. Ale tchýně dál jede svou, že v PPP nic neporadí a nemáme je poslouchat, že v PPP dají odklad dítěti jen podle data narození…
Je mi jasné, že tu rada není a ani nic nečekám, protože si to musíme vyřešit spolu, ale musela jsem to vyventilovat, jinak by byla doma hádka.

• Citovat
  • Upravit
3085
11.4.20 13:50

Sestra je také srpnová. Ve třídě bylo víc takových dětí a ona jediná dostala odklad, protože prý byla víc dětinská a fixovaná na mamku. A nic ji to nevzalo. :think: Já bych prostě dala na doporučení odborníka a tím se řídila :nevim: Sama mám 5 leté dítě, mladší 4 leté a radši bych, aby šli až spolu, ale pokud bude mít jít do školy, tak půjde. Nechápu, proč se tím vůbec zabíváte a ještě do toho taháte tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
11.4.20 13:58

Taky mám srpnovou dceru, odklad doporučila školka, my s tím souhlasíme, ale k vůli nynější situaci jsme nestihli vyšetření v PPP, tak doufám, že ho do srpna stihnem :(.

Já jsem narozená v září, šla jsem tedy o rok později a vůbec jsem to v ničem nezaregistrovala, jako nějakou nevýhodu nebo problém.

Syn je dokonce dubnový a na dali jsme mu odklad, zpětně mohu říct, že mu to jen prospělo.

Příspěvek upraven 11.04.20 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin