Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taktak, oni tím mysleli, že umístí všechny 3 leté…takže jak to tak čtu, s 3.narozeninami v prosinci moc šancí nemáme…ale díky za tip na odbor školství!
Tím, že se otevře nová školka se šance zvýší. Na zápis bych normálně šla a uvidíte.
@kopretinka1211 jééjda a proč tak malý „miminečko“ do školy? Kvůli práci? A jak jste to vyřešili?
Je to jak holky píší a psalo se to i v listech - o dětech, které dovrší 3 roky, takže není třeba bědovat…
Tak já teda nevím…
Mrtí mě, že sem nenapíšou mamči, které už děti ve školkách mají…
@Kešu chtěla jsem ho dat do školky od ledna, až mu budou tři s tím že od září budeme platit skolkovne. A bylo to kvůli práci.
Myslim si, že se zkus zeptat na pískovišti na školky. Tam ti maminky poradí a řeknou zkušenosti spíš než tady ![]()
Včera jsem dala syna na hodinu do Ulitky na hlídání a můžu jen doporučit. Hlídací paní je skvělá, věnuje se dětem a syn byl taky nadšený. Což je u mého mamanka co říct ![]()
Holky, ještě se chci zeptat - jsou nějaká obecná kritéria, co všechno dítě při nástupu do školky má/musí umět anebo to má každá školka individuální?
Mluvila jsem např. s kamarádkou (ta teda bydlí ve Stodůlkách) a říkala, že ve školce dětem absolutně nepomáhají s jídlem (což na jednu stranu chápu), ale že jim třeba dávají takový „kostky“ masa, který když dá dítě celý do pusy nikdy nerozžvejká, spíš ho to zadáví a dítě samo si to nerozkrojí… anebo prostě kuře i s kostma… což se jí taky nelíbí… Já třeba nad tíhle vůbec nepřemýšlela..
A o víkendu jsem potkala maminku, která má chlapečka ve školce tady Na Chmelnici a docela si to pochvalovala… Prý je tam její malej spokojenej.
Jo holky a prosím - bývají ve školkách nějaké dny otevřených dveří, kdy je možno přijít třeba i s dítětem a školku si prohlídnout??? Tzn. nějaký den ještě před tím datem, kdy se už nosí přihlášky???
Dny otevřených dveří bývají a najdeš je na stránkách skolek a vyjdou v radničních novinách (alespoň to takto bylo loni)
Já už někam psala, kdy budou dny otevř. dveří, ale zatim mi nikdo neodpověděl…máte někdo osobní zkušenost s tou školkou na konci jeseniovky (jeseniova 204), s tou velkou zahradou, s úplně malými dětmi (3roky)?
@sofie1974 můžu se troufale zeptat - čistě ze zvědavosti - vy jste kdo, že sem přispíváte, když nemáte dětičky? Nemyslím to zle, jen mě zajímá, co vy tady?
Děkuju za info, tak to je super, že budou dny otevřených dveří, tak si to musím pohlídat!!!
@Kešu
ne, děti nemám, v březnu čekám přírůstek, ale bydlím naproti školce Na vrcholu na Praze 3 a dlouhodobě se o problematiku školek zajímám-takže se ptám kamarádek z okolí, kde se dětem líbilo a tak.
@sofie1974 děkuju za odpověď, jééé, tak to jůůů! Tak Vám omc držím palce ať máte příjemný porod! Víte co čekáte? ![]()
Je to opravdu co člověk to jiná zkušenost…půjdu to omrknout osobně a zkusím to, na každou školku už jsem slyšela pozitivní i negativní věci (kromě na vrcholu, tam jen chvála, ale téměř žádná šance na přijetí)
@Kešu
chlapečka:) a třeba monitorovat školky už od porodu, ne?:)
@sofie1974 tak gratuluju, já teda nemonitorovala, zjišťuju vše až teď, ale nikdy není na škodu mít přehled! ![]()
Zdravím,
jelikož se pomalu blíží zápis do školek, chci se zeptat na školku Pražačka, četla jsem tady o MŠ na Balkáně, Waldorfská a na Vrcholu, jelikož se o Pražačce nikdo nezmínil, je možné že nestojí ani za řeč
…
Koukala jsem na stránky školek Jeseniova 98 a 204, Na Balkáně a Pražačka, jak vypadají uvnitř a nějaké info ze stránek školek, moc jsem se toho nedozvěděla, tak jestli můžete někdo poradit jakou školku?
Pak je tady ještě ta nová na Jarově, která se má otevírat od září, jelikož zápisné u této školky probíhá 11. a 12.2. což je za týden, jak by jste se rozhodly?
Nevím zda je dobré dát dítě do nové nezaběhnuté školky bez jakýchkoliv informací a zkušeností nebo radši dát dítě do školky, co už nějaký ten pátek běží?
![]()
Hodně se Vás tady ptalo, kdy probíhá ZÁPISNÉ - obě Jeseniové co jsem psala a na Balkáně probíhá 15.4 a 16.4.2015 od 13:00h. do 17:00h.
Dny OTEVŘENÝCH DVEŘÍ:
Děkuji za kde jaké info o školce!!!
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.