Školky v Olomouci

499
24.1.14 16:31

Školky v Olomouci

Zdravím :kytka:, začínám pomalu řešit MŠ, mám jich v okolí několik a chtěla bych poradit, zjistit nějaké bližší informace, recenze, jak jste spokojeni, vůbec nevím, kterou vybrat. Mám tu tyto školky: MŠ Mozartova, MŠ Škrétova, MŠ(Helsinská) na ul. Čapka Choda. Prosím maminky co jsou z Olomouce a mají nějaké zkušenosti s těmito školkami, sem s nimi.
Ještě poprosím o jednu radu, dcera bude mít teď v červnu 2 roky a nevím kdy k zápisu, jestli už teď, s tím, že by ji vzali třeba až v červnu příští rok, ale je to na konci škol. roku, tak nevím zda to vůbec jde, nebo až příští rok, že by šla až v září to bude mít 3 a 3 měs., ale nevím co na ty 3 měsíce, když budu muset nastoupit do práce. Plánujeme ještě jedno mimi, ale v případě, že to nevyjde, bych radši podchytila. Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
24.1.14 16:34

K zápisu až další rok..a půjde v dovršených 3 let, né až v září ;)..samo pokud malou příjmou..jinak s MŠ tvého výčtu nemám zkušenost, malá chodí na Wolkerovu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
24.1.14 16:46

No já teda znám lidi, co mají taky červnový dítě a vzali ho až v dalším školním roce. V tom červnu mi to přijde takový blbý v tom, že si sotva zvykne a už bude prázdninovej provoz :nevim: Spíš si zkus ten rodičák protáhnout do září, jestli to teda jde (já se v té nové variantě RD nevyznám :oops: ). Jinak s těmahle školkama zkušenost nemám, my sme z Lazců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
24.1.14 17:16
@Deníííí píše:
K zápisu až další rok..a půjde v dovršených 3 let, né až v září ;)..samo pokud malou příjmou..jinak s MŠ tvého výčtu nemám zkušenost, malá chodí na Wolkerovu :)

No jo, ale když půjdu až příští rok, tak půjdu na zápis na školní rok září 2015/červen 2016 a to by mi ji nevzali v červnu 2015 (ve 3 letech), aby mi ji vzali ve 3 letech musela bych už ted na zápis září 2014/červen 2015, jestli o teda chápu dobře :). A mimochodem jaká je Wolkerova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
24.1.14 17:17
@tripetri píše:
No já teda znám lidi, co mají taky červnový dítě a vzali ho až v dalším školním roce. V tom červnu mi to přijde takový blbý v tom, že si sotva zvykne a už bude prázdninovej provoz :nevim: Spíš si zkus ten rodičák protáhnout do září, jestli to teda jde (já se v té nové variantě RD nevyznám :oops: ). Jinak s těmahle školkama zkušenost nemám, my sme z Lazců :)

Pokud by to šlo domluvit v práci a na pracáku, bylo by to ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
24.1.14 17:30

@Dee29 ty jak bych to řekla, neurazí - nenadchne, malá je spokojená a to je hlavní..kdybych teď měla volit MŠ tak koukám do kdy je otevřená, protože do 16:00 je na palici a jestli tam jsou nějaké kroužky..tady v tom je vyhlášená MŠ Zeyrova je otevřená do 17hod i s kroužky v rámci měs. školného, a na MŠ Karafiátová má dokonce do 18hod, ale je soukromá..tak ono záleží jaké školky máš spádové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
24.1.14 17:38

@Deníííí Díky, my bydlíme na Dvořákové ( Nová ulice). Ta otvírací doba je asi taky důležitá a jaké jsou tam učitelky-chování k dětem, vstřícnost k rodičům, program přes den, mají otevřeno o prázdninách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
24.1.14 17:46

@Dee29 jé, na Dvořačce jsme taky bydleli :D, teď tam jsou rodiče a právě jsme volili tuto školku, ať to mají na vyzvedávání co nejblíže 8)

Tak učitelky..víš jak, ty si nevybereš. Na den otevřených dveří jsou všechny milé a pak buď si sednete nebo ne..já si nestěžuju a malá taky ne, teď ale zrovna odchází jedna z nejlepších :?, malá ji měla hodně ráda. Jsou tam jak mladší tak starší..4 oddělení..takže školka spíš menší. Otevřeno, jestli myslíš prázdniny např. teď jarní tak ano..o letních..měsíc provoz červenec a pak 14dní v srpnu je zařízena MŠ Mozartova a 14dní (2.půli srpna) nemáš dítě fakt kam dát :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
24.1.14 17:51

@Deníííí
Díky moc, tak je to taky varianta, budu ji mít na seznamu :D, nenapadlo mě mrknout na dny otevřených dveří, tam se dá taky lecos okouknout, nevíš kdy tak bývají, to by mělo být na stránkách, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
24.1.14 18:04

@Dee29 teď jsem koukala na stránky a nemají den otevřených dveří :D..tak možná zavolat a domluvit se..já s malou na nich nebyla, tak nevím, jestli normálně každoročně bývají 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
24.1.14 18:35

@Deníííí
jj, kdyžtak to obvolám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
23.1.18 21:26

Školka Olomouc Neředín

Ahoj, obnovuji diskusi.
jaké máte zkušenosti se školkami v Olomouci Neředíně? Uvažuji o Barevném světě a Helsinské. Helsinská se mi líbí trochu víc. Malý chodí do školky u babičky, která ho vyzvedává po obědě. Od září by už chodil na plný úvazek. Zatím toho moc ve školce nepobyl, každou chvíli má rýmečku, ale líbí se mu tam. Je to trochu živější dítě, když se nudí vymýšlí nezbednosti. Jedna učitelka si ho chválí, že je šikulka, druhá, že neposlouchá. :roll: Raději bych školku, kde mají program u kterého se děti nenudí, kde by si s ním poradili :). Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
25.1.18 19:36

Mame malou ve skolce Jilova, jsme spokojeni a mala se tam vzdy tesi. Ted je ve skolce druhym rokem :)

• Citovat
  • Upravit
560
27.1.18 20:57

Jílová je kousek dál, i tak děkuji za názor. Pořád mám čas se rozhodnout a taky záleží kam nás vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.19 14:14

Zdravím,
máte někdo zkušenost s nějakou soukromou školkou v Olomouci? Bydlíme úplně na kraji Olomouce, takže je nám jasné, že budeme dojíždět úplně všude. Na webových stránkách se samozřejmě všechny chválí, ale marně hledám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin