Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, s Jenou zkušenosti mám. Zatím všechno v poho.Je to nábytek který se musí montovat, tzn. pokud jednou smontuješ, tak už nedemontovat. Myslím, že je to kvalitní nábytek.Jo a líbila by se mi víc ta první stěna.
ahoj me se.libi vice ta druha je modernejsi a vzdusnejsi.
mame z jena stenu za par stovek protoze dite to pekne otlouka ale rekla.bych ze cena.odpovida kvalite.
No u nás zatím vede ta první, máme na ní jen 197 cm a nic extra moderního nechceme. Máme starý dům a vše v klasice-hned vedle je rustikální kuchyně. Sice ta první stěna taky není nic rustikálního,ale ještě to jde, oproti tomu, co jsme zatím viděli v Kice (tam měli nádherný kousky ve starém vzhledu, ale ty prachy!!!!). Dnes ještě razíme do Sconta a XXXLutz. Bude to náročný, ještě nemáme nábytek do ložnice, předsíně, dětského pokoje a sedačku do obýváku…ach jo. Prostě komplet barák zařídit a už mi z toho jde hlava kolem. Do porodu 19.4. musíme být přestěhovaný a zařízený a to prosím někde je dodací lhůta 2 měsíce! Vrrrrrrrrrrrr Jo a ještě jídelní stůl a židle, a koberce (jen takový ty malý) a hodně nádobí nám ještě chybí…a taky mímákovi postýlku, kočárek, oblečky…a provaz pro mě
![]()
Holma píše:
No u nás zatím vede ta první, máme na ní jen 197 cm a nic extra moderního nechceme. Máme starý dům a vše v klasice-hned vedle je rustikální kuchyně. Sice ta první stěna taky není nic rustikálního,ale ještě to jde, oproti tomu, co jsme zatím viděli v Kice (tam měli nádherný kousky ve starém vzhledu, ale ty prachy!!!!). Dnes ještě razíme do Sconta a XXXLutz. Bude to náročný, ještě nemáme nábytek do ložnice, předsíně, dětského pokoje a sedačku do obýváku…ach jo. Prostě komplet barák zařídit a už mi z toho jde hlava kolem. Do porodu 19.4. musíme být přestěhovaný a zařízený a to prosím někde je dodací lhůta 2 měsíce! Vrrrrrrrrrrrr Jo a ještě jídelní stůl a židle, a koberce (jen takový ty malý) a hodně nádobí nám ještě chybí…a taky mímákovi postýlku, kočárek, oblečky…a provaz pro mě![]()
![]()
Buď v klidu-my se stěhujeme za měsíc a kousek a chybí nám : dodělat sádrokartony,elektro,vodu,topení v podkroví. Udělat komplet koupelnu - až bude ovšem „udělaná“ v podkroví samotná místnost. Dále dole i nahoře podlahy, 30.1.příjdou namontovat kuchyň tudíž pak zapojit všechno elektro v kuchyni a vodu atd…,pak schody do podkroví,obývák… A neděláme na klíč,ale kompletní rekonstrukci starého domu. Buď v klidu- do dubna to dáte ![]()
Tak to ti vubec nezávidím.ale s tou dodací lhůtou raději počítej tak do 10týdnu.takze raději objednat co nejdřív.budete to mít ale zase pěkné a nové:-)
Brokianaa píše:Holma píše:Buď v klidu-my se stěhujeme za měsíc a kousek a chybí nám : dodělat sádrokartony,elektro,vodu,topení v podkroví. Udělat komplet koupelnu - až bude ovšem „udělaná“ v podkroví samotná místnost. Dále dole i nahoře podlahy, 30.1.příjdou namontovat kuchyň tudíž pak zapojit všechno elektro v kuchyni a vodu atd…,pak schody do podkroví,obývák… A neděláme na klíč,ale kompletní rekonstrukci starého domu. Buď v klidu- do dubna to dáte
No u nás zatím vede ta první, máme na ní jen 197 cm a nic extra moderního nechceme. Máme starý dům a vše v klasice-hned vedle je rustikální kuchyně. Sice ta první stěna taky není nic rustikálního,ale ještě to jde, oproti tomu, co jsme zatím viděli v Kice (tam měli nádherný kousky ve starém vzhledu, ale ty prachy!!!!). Dnes ještě razíme do Sconta a XXXLutz. Bude to náročný, ještě nemáme nábytek do ložnice, předsíně, dětského pokoje a sedačku do obýváku…ach jo. Prostě komplet barák zařídit a už mi z toho jde hlava kolem. Do porodu 19.4. musíme být přestěhovaný a zařízený a to prosím někde je dodací lhůta 2 měsíce! Vrrrrrrrrrrrr Jo a ještě jídelní stůl a židle, a koberce (jen takový ty malý) a hodně nádobí nám ještě chybí…a taky mímákovi postýlku, kočárek, oblečky…a provaz pro mě![]()
![]()
No, díky bohu, že toto máme za sebou, v tom domě již bydlíme, ale nahoře, kde je to neobyvatelné a sem mímo nemůže. Ještě nám musí dodělat krb, pak se v obýváku a ložnici může položit plovoučka. Dnes jedeme ještě reklamovat dveře do Sapeli, který se nám záhadně zkroutily, ani vlhkost tu není, tak to nechápeme.
Holma píše:
![]()
Ahoj,
s Jenou sice zkušenosti nemám, ale když jsem přečetla tento příspěvek, tak mi to nedá nereagovat. Já bych to tak nehrotila, pořiďte jen to opravdu nejnutnější (postele, postýlku, stůl a židle, případně sedačku) a zbytek můžete dokupovat v klidu a postupně. Je větší pravděpodobnost, že si vybereš to co se Ti opravdu libí a hodí k ostatnímu zařízení, než když se to řeší narychlo. Jinak ty dodací lhůty bývají opravdu delší, dost často se to i protáhne oproti slíbenému termínu (zkušenosti z Aska a Sconta).
Vím, že bys to do porodu chtěla mít všechno, ale budeš z toho zbytečně ve stresu.
PS: dětský pokojík stejně miminko zatím nevyužije, stačí klidně i ve 2 letech, ti malí prcci jsou stejně nejraději kolem mámy.
Petta píše:Holma píše:
![]()
Ahoj,
s Jenou sice zkušenosti nemám, ale když jsem přečetla tento příspěvek, tak mi to nedá nereagovat. Já bych to tak nehrotila, pořiďte jen to opravdu nejnutnější (postele, postýlku, stůl a židle, případně sedačku) a zbytek můžete dokupovat v klidu a postupně. Je větší pravděpodobnost, že si vybereš to co se Ti opravdu libí a hodí k ostatnímu zařízení, než když se to řeší narychlo. Jinak ty dodací lhůty bývají opravdu delší, dost často se to i protáhne oproti slíbenému termínu (zkušenosti z Aska a Sconta).Vím, že bys to do porodu chtěla mít všechno, ale budeš z toho zbytečně ve stresu.
PS: dětský pokojík stejně miminko zatím nevyužije, stačí klidně i ve 2 letech, ti malí prcci jsou stejně nejraději kolem mámy.
Kdybych to řešila na rychlo a tak, že se mi jednotlivé kusy k sobě hodit nebudou, tak to bych byla vysmátá, jenže na to já právě už koukám. Rustika je prostě šíleně drahá a se dvěma úvěry, mímákem a barákem v rekonstrukci na to už mít nebudeme. Takže dávám přednost té klasice, žádná extra moderna. Ono i rustika ve slevě je pálka. Jinak dětský pokoj není pro mímáka, ale nevlastního syna. Nábytek, který v současné době používáme byl už před 3mi lety na vyhození, takže jen doděláváme, kdyby jsme ho měli stěhovat dolů, tak se nám rozpadne. Máme hromadu věcí a prostě by to nebylo kam dát, nechci zakopávat o krabice atd. - ty totiž taky nebudou kam dát. K tchýni to nejde, ta má mini byt, na jejich chalupu taky ne, je to daleko a je tam vlhko, na půdu to nejde, protože na jaře se bude opravovat střecha a zateplovat, nahoře v podkroví taky ne, tam se bude bourat, garáž vlhká a kůlny plný a zatejká do nich. K našim to taky dát nemůžeme, muselo by se to stejně řešit garáží, stodolou a to je to samý jako u nás. Jsem rozhodnutá sehnat a objednat do konce tohoto týdne všechen nábytek, Koukám, že Sconto u toho co by se nám líbilo píše „skladem“. Ono se to totiž řekne, koupit je základ a pak dokupovat, jenže to právě děláme.
Já jsem zatím vysmátá,ale už mi začíná docházet,že je to průs… Navíc mám malého lozícího,skoro chodícího prcka,který má zrovna období kdy ze všeho nejradši vytahuje všechno ze skříní a krabic. Takže u nás to bude muset být aspoň trochu zařízené. Pokud to výjde v úterý pojedem do Polska a budem vybírat
my ale zas jdeme do moderny-nebo spíš takové polomoderny ![]()
My mame z Jeny loznici - mame ji necely rok a zatim spokojenost. Podle me je kvalitni.
Dodaci lhuta ale byla fakt hrozne dlouha - nabytek ti vlastne delaji na zakazku (v Rakousku nebo Nemecku, uz si to presne nepamatuju) a do CR to vozi jen v urcitych terminech (myslim, ze to bylo cca 1-2× za mesic) a tim se to taky protahne.
Dobrý den, nákup v Jeně, pokud si to chcete nechat dovézt nebo to budete mít na objednávku rozhodně nedoporučuju. Jsou s nimi velké problémy a velmi špatná komunikace…
Sice jsem na tento portál původně šel ohodnotit porodnici v Bohunicích jako taťka u porodu, ale náhodou jsem narazil na tuto diskuzi
. Bohužel musím souhlasit s tím, že při zjištění doby dodání jsme se rozhodli raději nevyužít Jeny, protože to můžeme jet do každého obchodu a pořídít si stěnu hned a ne čekat měsíc. Nakonec jsme ale přeci jen dali přednost designu a oslovili Bmark (doporučení od známého) a pořídili tuto stěnu: http://www.nabytek-bmark.cz/…a-flash.html Neukecal jsem u nich slevu na dopravě, ale jinak spokojenost a slíbil jsem, že se podělím pokud bude kde.
Dobré ráno,
sháníme nábytek do obýváku a byli jsme se minulý týden podívat v Jeně a pořád váhám. Líbila se nám tam stěna: http://www.jena-nabytek.cz/search-goods?… a pak ještě: http://www.jena-nabytek.cz/search-goods?… Pořádně jsme to okoukli a zdálo se nám to celkem fajn provedené, ovšem otázkou je, jaké to bude třeba za 10 let. Rádi bychom pořídili něco trvalého chrakteru, ale nemáme moc na rozhazování. Máte prosím někdo s Jenou zkušenosti?
Já si tam kdysi před cca 5ti lety pořizovala čalouněnou postel, kromě toho, že už je vyšisovaná, tak je v super stavu.