Ochlupení u 7 leté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.4.20 18:50
@Kfětoslava píše:
Není to normální, taky mám dceru a taky chodila plavat.

A důkaz že není normální mít v 8mi letech chlupatou pipinu je to, že ty jsi ji chlupatou neměla, že jo? Jasně že to JE dnes normální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.20 18:58

Přijde mi to taky zvláštní, mě začala růst prsa asi v 10, pubické ochlupení těsně na to a v podpaží až naposledy, asi rok po první menstruaci, kterou jsem měla asi v 12, ale třeba jsem byla divná zase já :D

• Citovat
  • Upravit
15198
10.4.20 19:01
@Anonymní píše:
A důkaz že není normální mít v 8mi letech chlupatou pipinu je to, že ty jsi ji chlupatou neměla, že jo? Jasně že to JE dnes normální.

Najdi si články na toto téma. To je stejné, jako bys tvrdila, že je normální mít ADHD. Samozřejmě jsou děti, co mají diagnózu ADHD, ale je to odchylka od normálu. V 2. nebo 3. třídě opravdu běžně holčičky chlupaté nebývají, i kdybys dupala nožkou a tvrdila, že ano! ano! ano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
10.4.20 19:27

https://www.ordinace.cz/…sna-puberta/

Asi bych si pro jistotu o tom něco načetla, odborníkem se nic nezkazí, Obezřetnost je vždy na místě, hlavně, aby nedošlo například právě k pravé pubertě, jak je zmíněno zde v článku.

Každopádně, řekla bych, že dcera od Stavros na tom může být o dost hůře a asi bych byla ráda za názor více odborníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.20 20:16
@Anonymní píše:

Jezdim casto jako vedouci na svp a tabory a opravdu neni normalni ochlupeni u 8mi letych holcicek, a ze jsem jich nahatych videla desitky az stovky :think: Pokud ma holka par tmavych pubickych chlupu kolem 9-10ti let, obvykle je dost napred proti ostatnim, fyzicky i psychicky ;) anonym z duvodu prozrazeni me pracovni cinnosti 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.20 20:46

Nevím, jak je to s předčasnou pubertou dnes (celkově se věk nástupu puberty snižuje), ale živě si pamatuji, že s mírným ochlupením jsem šla už do první třídy. Strašně jsem se za to styděla a tajila to i před rodiči. Holila jsem se potají otcovou žíletkou, no asi tušíte, jak to občas dopadlo. :lol: Co ale bylo nejhorší, tak v 7 letech nástup menstruace, o rok později jsem měla téměř ženskou postavu… a nikdo to neřešil. Menstruaci jsem zvládla tajit víc než rok, ale i když to rodiče zjistili, bylo jim to jedno, řekli mi, co mám dělat a tím to skončilo. :zed: Naštěstí mám syna, ale u holky bych fakt hlídala vše o to důkladněji, není to fakt nic příjemného… ať už fyzicky, tak i psychicky. A určitě bych na to nebyla pyšná jako jedna z uživatelek. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.20 20:53
@Anonymní píše:
Holky proč ji strašíte, je to normální. To že vaše dcery to třeba mají jinak neznamená že je něco špatně.
Naše děcka plavou, sprchují se teda tým společně (holky zvlášť, kluci zvlášť samozřejmě) jsou to stejné ročníky. Naše holka se nás ptala už v 8mi letech že holky z týmu mají chloupky v rozkroku a kdy bude mít ona. Je tam takových několik co jsme si s ní o tom pak povídali, takže dnes běžné, těžko bude 5 holek z 15ti mít zrovna poruchu. Nebála bych se. :kytka: A já za sebe měla ochlupení dole od 8-9ti let už husté, normální, žádnou poruchu nemám :)

Víš co je zvláštní? Když jsem s dcerou přišla na endokrinologii, tak první na co se mě ptala dr. je, zda ji rostou chloupky. Když jsem odpověděla negativně, byla ráda. Na gyndě totéž a přijít okamžitě, jakmile uvidim první chloupky. Takže asi v 8 letech to není obvyklé a v pořádku. :roll: A je jedno, zda je zrychlena doba či ne.

• Citovat
  • Upravit
541
10.4.20 22:11

@Everyone Ano,tmave, dcera je hodne tmavy typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
20.4.20 08:54

@stavros Je to dle mě i tím, že holky přestanou růst s prvnì menses, tak se musej vytáhnout dřív, kluci rostou do 20let. Já měla v 11letech 170cm a 64kg. To jsem dostala i ms. Pak už jsem poporostla jen o 5cm, což je prý max po spuštění cyklu. Taky bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
20.4.20 13:16

Dracunculus máte naprostou pravdu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15198
20.4.20 15:10
@Dracunculus píše:
@stavros Je to dle mě i tím, že holky přestanou růst s prvnì menses, tak se musej vytáhnout dřív, kluci rostou do 20let. Já měla v 11letech 170cm a 64kg. To jsem dostala i ms. Pak už jsem poporostla jen o 5cm, což je prý max po spuštění cyklu. Taky bych byla v klidu.

A kolik máš kg, když jsi v 11 letech měla 64? Jestli to teda není tajné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
20.4.20 15:38

@Kfětoslava Až do vš 64kg, pak jsem začla cvičit, tak od té doby i po 2 dětech 70-75kg. Od 11let nosím velikost 40, je mi 34 ;) Myslím že na 175cm v pohodě váha, nemám špeky, mám ploché břicho (teď teda čekám třeťátko, tak už mám zas pupík)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
20.4.20 15:50
@Anonymní píše:
Moje dcera je taky sledovaná. Loni když jí bylo 8 let, jsem jí po dlouhé době šla umýt a v rozkroku jsem nahmatala chloupky. Jsem se vyděsila, protože zrovna moje dcera je ještě chováním dost dětská. Výška a váha teď v 9 ti letech 150 cm 38 kg.
Dětská lékařka jí vzala krev a radila se na endokrinologii. Zjistilo se, že se nejedná o dospívání, jen o předčasné ochlupení, které jinde nemá. Prsa jí nerostou. Každé 3 měsíce, chodíme na převážení a přeměření a konečně loni se jí růst trochu zbrzdil.
Do té doby rostla co rok to 10 cm. Teď jen 5.

Těžkou kostru? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.4.20 16:24

Když to tu tak čtu, tak mi přijde, že jsem vyrostla jak dříví v lese… nikdo u mě takovéhle věci nehlídal, kde mám nebo nemám chlupy ani nic jinýho. Cca od šesti let jsem se koupala ve vaně sama, nikdo mne nemyl, jen se občas otevřely dveře z obýváku a někdo zařval „seš tam“ a já musela zakřičet zpátky, že ano. To byla celá péče okolo mého koupání. :roll:
První menses jsem dostala v šestnácti a musela jsem matce ukázat, jak „to“ vypadá… bylo mi to strašně trapný. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
20.4.20 18:00

@KraLu22 Taky by mě nenapadlo dětem mýt přirození v 8-9 letech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie