Ochlupení u žen

Anonymní
5.5.23 14:02

Ochlupení u žen

Dobrý den, má někdo zkušenosti s léky na hormonální rovnováhu? Nebyla jsem na žádných testech, ale velmi mě trápí ochlupení. Předpokládám, ze mám zvýšený testosteron. Mám delší chlupy po celém těle, zada, břicho, prsa, samozřejmě i oblicej. Culíkům se vyhýbám.. knírek vytrhávám ale zbytek se bojím, aby to pak nebylo ještě horsi. Jaké mate zkušenosti s nerovnováhu, předepiší něco, co by pomohlo se ochlupení zbavit?
Ochlupení mám už od malička ale nikdo to neřešil, mě to ale dost trapi a vždy trápilo. Chlupy mám převážně světlé, ale kvůli jejich délce na sluníčku svítí. :( paradoxně ale mám jemné a řídké vlasy :D někde se stala chyba :D
Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.5.23 14:06

Ps: ruce si holím, protože tam to bylo nejhorší 🥹 všichni si hned všimli a ve škole mě neminuly “vtipné” narážky

• Citovat
  • Upravit
5240
5.5.23 14:10

Zajdi si za praktikem, aby ti napsal zadanku na endokrinologii, kde ti vysetri hladiny hormonu a pripadne nasadi lecbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.23 15:36

Asi Tě moc nepotěším… Mám jemné řídké vlasy, a chlupy, chlupy… Nejvíc mě to trápí v obličeji. Píšu Ti sem hlavně proto, že jsem na testech byla. A kromě nepatrně, ale opravdu nepatrně zvýšené hladiny volného testosteronu mi nic nenašli. Po dvou porodech se hormony upravily, ale chlupy jsou stále :-(
Soucítím :srdce: Třeba to u Tebe bude úplně jinak, moc bych Ti to přála, protože vím, jak se cítíš.

• Citovat
  • Upravit
680
5.5.23 16:26

Já mám teda světlou pleť, takže ten knír a celkově chlupy jdou strašně vidět.. mám kombinaci tmavých výrazných a světlých hustych chlupů všude (tmave teda trham). Jsem taková broskvicka…a pleť je ještě citlivá, takže když s tím něco dělám chodím i s pupinkama všude 🤦‍♀️ uvažuju o nejake IPL lampě, ale pořád jsem strasne nerozhodná. Jak vidím, že to dcera podědila po mně, chce se mi tak strašné brečet. ☹️ Má 3 a má fakt tmave chlupy na zádech, a vsude. Z jiného důvodu je sledována má endokrinologii, sledována je. Já teda taky, všechno v normě. Co s tím :nevim: :nevim: :nevim: nepomohla mi ani antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.23 16:40
@Marmarram píše:
Já mám teda světlou pleť, takže ten knír a celkově chlupy jdou strašně vidět.. mám kombinaci tmavých výrazných a světlých hustych chlupů všude (tmave teda trham). Jsem taková broskvicka…a pleť je ještě citlivá, takže když s tím něco dělám chodím i s pupinkama všude 🤦‍♀️ uvažuju o nejake IPL lampě, ale pořád jsem strasne nerozhodná. Jak vidím, že to dcera podědila po mně, chce se mi tak strašné brečet. ☹️ Má 3 a má fakt tmave chlupy na zádech, a vsude. Z jiného důvodu je sledována má endokrinologii, sledována je. Já teda taky, všechno v normě. Co s tím :nevim: :nevim: :nevim: nepomohla mi ani antikoncepce.

Nepomohlo mi taky nic :-( Uvažuji o IPL, aspoň ten obličej..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.23 21:11
@Anonymní píše:
Asi Tě moc nepotěším… Mám jemné řídké vlasy, a chlupy, chlupy… Nejvíc mě to trápí v obličeji. Píšu Ti sem hlavně proto, že jsem na testech byla. A kromě nepatrně, ale opravdu nepatrně zvýšené hladiny volného testosteronu mi nic nenašli. Po dvou porodech se hormony upravily, ale chlupy jsou stále :-(
Soucítím :srdce: Třeba to u Tebe bude úplně jinak, moc bych Ti to přála, protože vím, jak se cítíš.

Achjoo, to mě tak štve! :D Já jsem z toho hotová, upřímně, vždy v zimě na to tak nějak zapomenu.. ale jak přijde období slunce, jsem v hajzlu :D Já prave dost četla, ze nic moc nepomáhá. Ještě jak mám světlé chlupy, nejspíše by nepomohl ani lazer. Nemám zatím dite, ale to je další vec, proč bych to ochlupení chtěla nějakým způsobem zmírnit.. já se budu stydet i kojit :D někdo řeší chloupky, jemné, krátké, ale ty moje jsou proste na některých místech výrazně dlouhé. Nejde to přehlédnout..U doktora jsem s tím ještě nebyla, protože se strašně stydím. Pediatr mě tenkrat na žádné vyšetření neposlal, a to přitom viděl ty asi 7 cm chlupy na rukou (bez nadsázky) :roll: další vtipná vec je to, ze ani jeden z rodičů není chlupatý tak jako já :D ale moc mi pomáhá, ze v tom nejsem sama. I když v mem okolí tento problém nikdo neřeší

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.23 21:18
@Marmarram píše:

Na ty tmavé by IPL mohla pomoci, ale na světle.. to je ve hvězdách. Četla jsem dost recenzi, sledovala i nějaká videa, a ty světlé přežijí o dost víc. Je mi moc líto, ze to zdědila i Vaše dcerka. Toho se taktéž bojím. Doufejme, ze přijdou s nějakým zázrakem, který by nám tohohle trápení ušetřil.. navíc, ty metody, které by nám potencionalně mohly pomoci, nejsou vůbec levné. To je další vec, která mě trápí. Říkám si, ze jsou i horsi věci, ale opravdu mi to bere velký kus sebevědomí.

• Citovat
  • Upravit
6913
5.5.23 22:15
@Anonymní píše:
Na ty tmavé by IPL mohla pomoci, ale na světle.. to je ve hvězdách. Četla jsem dost recenzi, sledovala i nějaká videa, a ty světlé přežijí o dost víc. Je mi moc líto, ze to zdědila i Vaše dcerka. Toho se taktéž bojím. Doufejme, ze přijdou s nějakým zázrakem, který by nám tohohle trápení ušetřil.. navíc, ty metody, které by nám potencionalně mohly pomoci, nejsou vůbec levné. To je další vec, která mě trápí. Říkám si, ze jsou i horsi věci, ale opravdu mi to bere velký kus sebevědomí.

Chápu :-( Denně řádím na obličeji s pinzetou a je to marný boj :-( Stejně to je vidět. Holit se bojím. Teď se mi blíží jisté významné narozeniny, tak se asi konečně rozhoupu a zkusím to IPL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí